Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Picula: Vlada dobro počela, reforme treba primijeniti ne samo izglasati

''Vlada, dakle ima ambiciozne planove, dobro je počela, a vrijeme će pokazati ima li dovoljno političkog kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u Parlamentu, već i primjeniti'', rekao je Picula

Vlada je dobro počela, ali vrijeme će pokazati ima li dovoljno kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u parlamentu, već i primjeniti, ocijenio je za Radio Crne Gore član Evropskog parlamenta Tonino Picula prvih sto dana rada Spajićeve Vlade.

Imenovanja u pravosuđu, popis stanovništva, direktno su uticali na obnovu procesa pristupanja Evropskoj uniji. Tako član Evropskog parlamenta Tonino Picula vidi rad Vlade u 100 prvih dana.

“Vlada, dakle ima ambiciozne planove, dobro je počela, a vrijeme će pokazati ima li dovoljno političkog kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u Parlamentu, već i primjeniti”, rekao je Picula.

Dobro je kaže, Picula, za Radio Crne Gore što se političke nesuglasice komuniciraju u institucijama, a ne na trgovima i ulicama.

“Ohrabruje i nastojanje da se za otvorena pitanja traži konsenzus sa opozicijom, jer da bi se krenulo sa zatvaranjem pregovaračkih poglavlja sa EU treba najprije zatvoriti poglavlje sukobljavanja i to vrlo žestokih u samoj Crnoj Gori”, poručio je Picula.

On kaže da je vrlo važno za dalji napredak na evropskom putu nastaviti pregovaranje sa institucijama EU, ali i komunikaciju sa državama članicama Unije.

“To je važno jer će uskoro isteći mandat Evropskoj komisiji i Parlamentu i nastaće jedna vrsta prekida do izbora novog Parlamenta i komisije”, istakao je evropski parlamentarac”, stav je evropskog parlamentarca.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve