Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučić čestitao Mandiću slavu Nove srpske demokratije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić česitao je krsnu slavu Nove srpske demokratije, Sveti Vasilije Ostroški, predsjedniku NSD Andriji Mandiću, članstvu i simpatizerima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić česitao je krsnu slavu Nove srpske demokratije, Sveti Vasilije Ostroški, predsjedniku NSD Andriji Mandiću, članstvu i simpatizerima.

Aleksandar Vučić

“Vama, svim članovima Nove srpske demokratije i svim građanima koji proslavljaju Svetog Vasilija Čudotvorca od srca želim srećnu krsnu Slavu. Svetom Vasiliju Ostroškom dugujemo mnogo. On je ličnost u čijem je životu i podvigu naš srpski narod vijekovima crpio snagu i vjeru, a tako je i danas. Čuvajući našu Srpsku pravoslavnu crkvu, slaveći Slavu, njegujući naš srpski jezik i ćirilicu, a istovremeno vrijedno radeći na sebi i učeći od drugih sve što je dobro, možemo našem narodu da izborimo dostojno mjesto u svijetu koji se neprestano mijenja”, napisao je Vučić u čestitki.

Kako je dodao Vučić, upravo je to način na koji su njihovi preci očuvali njihov svetosavski narod kroz vijekove neprestanih borbi i iskušenja.

“I u takvim vremenima, kao i danas velika marljivost i vrijedan rad mogu da nas učine uspješnim i naprednim narodom – dostojnim naslednicima Njegoša, Tesle, Pupina i Milankovića”, naveo je on.

Kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije, čestitike stižu sa svih strana i u njima se izražava zahvalnost toj stranci na tome što, kako kažu, ne odustaju od svojih temeljnih principa, borbe za srpski narod, SPC i njihove svetinje, i što nijesu odustali od slavljenja njihove slave ni u ovom trenutku “kada totalitarni režim vrši teror nad narodom i Crkvom”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve