Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Video konferencija: Đukanović sjutra na zagrebačkom Samitu EU-Zapadni Balkan

Predsjednik Đukanović će uoči Samita imati telefonski razgovor sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovaće sjutra na zagrebačkom Samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u formatu video konferencije zbog aktuelne situacije uzrokovane pandemijom COVID 19.

foto Arhiva

Domaćini Samita na vrhu, koji će okupiti lidere zemalja članica EU i šest država Zapadnog Balkana, su predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednik Vlade Hrvatske, predsjedavajuće EU Andrej Plenković, na čiju je inicijativu Samit i organizovan i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Učesnici Samita biće i predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozef Borel, kao i predstavnici Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Savjeta za regionalnu saradnju.

Predsjednik Đukanović će uoči Samita imati telefonski razgovor sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Zagrebački samit će, kako je najavljeno iz ES biti prilika da se razmotre pitanja saradnje u borbi sa pandemijom COVID 19 i njenim posljedicama, potvrdi podrška koju EU daje evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i istakne kontinuirana posvećenost Zapadnog Balkana vrijednostima EU i reformama.

Video-konferencija lidera EU i Zapadnog Balkana biće održana umjesto samita EU – Zapadni Balkan koji je bio zakazan za 6. i 7. maj u Zagrebu, ali je odložen zbog pandemije koronavirusa.

Služba za informisanje Predsjednika obezbijediće medijima saopštenje, foto i video materijal učešća predsjednika Đukanovića na Samitu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve