Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

VIDEO: Fragmenti vlažnih snova jednog veleizdajnika

Abazovićev san da će ga nositi na rukama u srpskoj prijestonici ostaje nedosanjan, a ovom prilikom donosimo video-montažu kao svojevrsni uvid u ’’vlažne snove’’ veleizdajnika, koji ipak nije uspio u svom zadatku da potpuno integriše Crnu Goru u ’’srpski svet’’

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, čiji se odlazak sa pozicije prvog čovjeka izvršne vlasti može uporediti sa čuvenom domaćom sagom o Đekni i umiranju, ipak će uskoro morati po sili izbornog rezultata i njegove koalicione nekompatibilnosti da napusti funkciju za koju je prosto srastao.

Iako se ne zna tačan trenutak kada će konačno otići na deponiju političke istorije, jedno je izvjesno – njegov kratkotrajni premijerski mandat obilježila je najveća veleizdaja u modernoj crnogorskoj istoriji – potpisivanje takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa zlokobnom svetosavskom sektom poznatom pod akronimom SPC.

Porfirije prijeteći gleda Dritana koji je očigledno zaljubljen

Ovaj akt na koji je nagovoren od strane srpskog autokrate Aleksandra Vučića i njegovih saradnika iz sfere militantnog sektaštva i diplomatije Porfirija Perića i Kristofera Hila, dovela je do pada vlade, stagnacije Crne Gore na evropskom putu ispred kojega su stavljeni interesi takozvane SPC.

Time što je grobove naših predaka i istorijsko-vjersko nasljeđe Crnogoraca prepisao na parapolitičku svetosavsku sektu, po nivou veleizdajništva, stavilo ga je u istu ravan sa Savom Fatićem i Jankom Vukotićem.

Čak ni vjerski fanatik, tadašnji premijer Zdravko  Krivokapić nije imao hrabrosti da potpiše takozvani ’’temeljni ugovor’’ države i SPC, jer je znao o kakvoj se veleizdaji radi.

Dritan i njegov nalogodavac Aleksandar Vučić nazdravljaju za propast Crne Gore koja ipak nije došla

Nakon toga Beograd i centrala ove parapolitičke organizacije preko noći su škartirali nepopularnog ”podoljuba” i okrenula se svom narednom resursu – beskrupuloznom oportunisti  Abazoviću, koji je po nalogu njegovih gore pomenutih gazda potpisao ovaj ugovor sa rijetko viđenim žarom jedne izuzetno frustrirane osobe.

Osim što je odradio istorijski posao za takozvanu SPC, Abazović će ostati upamćen kao Albanac koga je glorifikovao velikosrpski korpus u Beogradu – viđen kao čovjek koji će Srbiji konačno omogućiti hegemoniju nad Crnom Gorom. Redovno je dolazio kod srpskog autokrate Vučića po uputstva, bio je očaran Porfirijem Perićem, sarađivao je sa visokim funkcionerima BIA-e kao što su Marko Parezanović, lizao je pozadinu kompromitovanih diplomata kao što su Kristofer Hil, lobirao je za ulazak u ’’Otvoreni Balkan’’ što je samo eufemizam za ’’srpski svet’’…

Ipak, Abazović nije uspio da srpskom autokrati Vučiću i hegemonističkim, velikosrpskim krugovima servira Crnu Goru na tacni, jer se kao nebrojeno puta naša država pokazala kao ’’tvrd orah’’.

Stoga, Abazovićev san da će ga nositi na rukama u srpskoj prijestonici ostaje nedosanjan, a ovom prilikom donosimo video-montažu kao svojevrsni uvid u ’’vlažne snove’’ veleizdajnika, koji ipak nije uspio u svom zadatku da potpuno integriše Crnu Goru u ’’srpski svet’’.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.07.2023-10:38 10:38

Uzas..premijer pjeva fasisticke pjesme..Kakvu drzavu imamo..tuzna prica..

Marija
01.07.2023-20:17 20:17

Temeljni ugovor je mrtvo slovo na papiru,jednog dana ce samo biti ukinut,a D.Abazovic upisan u najgore izdajnike koje je Crna Gora imala.Ali kao i svi ozdajnici bacen na smetliste istorije.

Plamenac
03.07.2023-20:33 20:33
Reply to  Marija

Na zalost dok su prosrbijanske partije i korupirani politicari na vlasti sramotni temeljni ugovor ce ostati..Po tom ugovoru SPC je posebna drzava a ne Crna Gora…SPC je nesto poput VATIKANA..Samo sto se u Vatikanu ne krije oruzje…

Plamenac
03.07.2023-20:28 20:28

Zanimljivo je da Dritanga Bazdovic nema podrsku Albanaca iz Crne Gore i s Kosova…Osim Vucica podrzava ga jos samo Edi Rama..Jer Otvoreni Balkan znaci Veliku Srbiju i Veliku Albaniju na racun podjele Bosne, Kosova, Makedonije, i Crne Gore…Tajni pregovori Vucic, Rama, u stvari su kopija pregovora Milosevic Tudjman kad su oni devedesetih u Karadjordjevu dijelili Bosnu… Vecina Albanaca i Bosnjaka u Crnoj Gori voli svoju zemlju..Lojalni su gradjani i protiv su bilo kakve podjele…To se pogotovu odnosi na dijasporu…Lijepo je vidjeti nase iseljenike od kojih su mnogi rodjeni u USA na pr- Gusinjane Plavljane Rozjace Niksicane kako se druze…I kako… Pročitaj više »