Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

”VESELI SE SRPSKI RODE” DOK CRNU GORU U PROPAST  VODE: ”Sa Kalemegdana naloženo da se Crkva opet aktivno uključi u politiku”

''Joanikije i SPC su radili protiv slobode sopstvene države i naroda, okivajući ga u beogradske lance. Novog mitropolita je u očima Beogradske oligarhije to i preporučilo da bude počastvovan tako visokom funkcijom. S Kalemegdana mu je zadato da Crkvu i vjeru zloupotrebljava u političke svrhe i njome ponižava i ukmećuje Crnogorce. Prethodnih mjeseci gledali smo demonstraciju nekih rezultata takve crkvene politike, koji vrijeđaju duh Crne Gore''

Vesela svetosavsko-četnička družina funkcionera aktuelne vlasti okupila se sinoć oko svog novog ujedinitelja i lidera velikosrpskih partija u Crnoj Gori Joanikija Mićovića kojeg su nalogodavci iz Beograda nedavno postavili na položaj sa kojeg će nastavi rad na uništenju temelja crnogorske državnosti.

Novi šef crnogorskog ogranka Svetosavskog kulta ”krvi i tla” koji se vodi pod akronimom SPC, Mićović je pokazao sinoć da će biti dostojan zadatka koji mu je političko-obavještajna centrala iz srpske prijestonice postavila – da bude političko vezivno tkivo ujedinjenja posvađanih velikosrpskih stranaka u Crnoj Gori.

Premijer i žena-četnik predvode sveti pagansko-svetosavski ritual prizivanja nebeske Srbije

U Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sinoć je, nakon višesatnog hegemonističkog ritualnog prizivanja duha velike Srbije dočekan Mićović, kojem je patrijaršija SPC toliko skresala ingerencije da će biti prinuđen da sluša svaki njihov nalog. Takođe treba napomenuti da je Mićović prvi mitropolit Srpske crkve protiv kojeg je nadležno tužilaštvo formiralo predmet zbog prikrivanja teškog krivičnog djela – pedofilije.

”Novi Đedo” da ”usmjeri” uništavanje Crne Gore

Kako saznaje portal Aktuleno iz dobro obavještenih izvora bliskih vrhu SPC, Mićoviću je od centrale u Beogradu zadato da pod hitno stiša strasti u velikosrpskim redovima u Crnoj Gori i izvede premijera Zdravka Krivokapića na ”pravi put srpstva sa kojeg je pomalo zastranio posljednjih dana”.

Rozi u veljesrpskoj ekstazi: Ponovo sam singl, živjela Srbija!

Za istim stolom sinoć su se našle perjanice svetosavlja u Crnoj Gori – premijer  Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i njegov (politički) partner Boris Bogdanović, funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović, Milan Knežević i Andrija Mandić, kao i ministri – žena-četnik Vesna Bratić i četnik-početnik Aleksandar Stijović.

Dok su u svetosavskoj ekstazi pjevali velikosrpske pjesme među kojima i ”Veseli se srpski rode”, postalo je jasno da će se rekonstrukcija vlade i pomirenje veljesrpskih stranaka desiti baš u tom trenutku u Hramu. Perjanice nove izdajničke vlasti koje rade u službi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića četnikovali su do kasno u noć, a uz pristustvo ”novog Đeda” koji ih je ujedinio novostečenim političkim autoritetom, zaboravili su na katastofalno stanje u koje su uvalili državu i njene građane.

Vedete velikosrpstva sinoć su uz prisustvo novog političkog autoriteta Joanikija uživale u svetosavskoj ekstazi, zaboravili su i na neusvojeni budžet, na to da su plate i penzije za prošli mjesec jedva isplaćene, da policija nema automobila, da nijesu učinii ništa za turističku sezonu, da su ”po dubini” razorili državnu upravu u kojoj je preduslov za postavljanje na funkciju dokaz da si učestvovao u političkim litijama…

Umivena četnička elita sa novim ”Đedom” ponovo u ljubavi: Dok ne dođe srpski pop, nema sloge među svetosavskim strankama u Crnoj Gori

Sve ovo i još mnogo drugih zločina nove vlasti je zaboravljeno kada je po nalogu iz Beograda došao novi, modifikovani poslušni Đedo – Mićović koji će nadgledati sprovođenje politike Vučića i njegovog režima, čiji je cilj da uz pomoć Rusa obesmisle postojanje Crne Gore i dokažu da je u pitanju kvazi-država, sa kvazi vladom, a da oni koji su je stvorili  ”mafija koja je pravila privatnu državu”.

Crkva opet predvodi političke partije

Jedan od koordinatora NVO Crnogorski pokret i potpredsjednik savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Stevo Vučinić kazao je za portal Aktuelno da je jasno da je Joanikije za mitropolita SPC postavljen da bi nastavio rad protiv slobode sopstvene države i naroda, okivajući ga u beogradske lance.

Komentarišući jučerašnje velikosrpsko šenlučenje u Hramu, kazao je da ga to nimalo ne iznanađuje jer je Mićoviću iz Beograda ”zadato da Crkvu i vjeru zloupotrebljava u političke svrhe i njome ponižava i ukmećuje Crnogorce”.

”Izbor Joanikija za čelnika cetinjske filijale Beogradske patrijaršije, poraz je svih političkih, kulturnih i naučnih adresa koje su umislile da Srpsku crkvu preoblikuju u Pravoslavnu, lojalnu podgoričkim vlastima. Takva pravoslavna crkva je nemoguća po dva osnova: prvi, što je Srpska crkva jedini instrument Beograda i Moskve, kojim unutar Crne Gore, za njih zemlje od geostrateškoga značaja, mogu manipulisati crnogorskom javnošću u njihovom interesu. Oni to ne bi dozvolili ni po koju cijenu, sem ukoliko bi Crna Gora postala svjetska velesila, sposobna da se tome odupre. Drugi razlog: nije moguće promijeniti nacionalno biće jedne pravoslavne crkve, u ovom slučaju Srpske. A i kako kako je ikome moglo panut na pamet da 25 crnogorskih klirika može da “potopi u more” od 1.200 svetosavskih mračnjačkih fanatika u zemlji, i čemu se to nadao. Niti bi se oni prihvatili toga podlačkoga i izdajničkoga posla, niti bi to Crnogorci dozvolili”, rekao je Vučinić za Aktuelno.

Stevo Vučinić

Zloupotreba crkve

Kako navodi naš sagovornik, Joanikije, i ne samo on, nego i svi oko njega i oni koji su za njega, nikada se nijesu bavili časnim poslovima. Radili su, kako ističe, protiv slobode sopstvene države i naroda, okivajući ga u beogradske lance.

”Njega je u očima Beogradske oligarhije to i preporučilo da bude počastvovan tako visokom funkcijom. S Kalemegdana mu je zadato da Crkvu i vjeru zloupotrebljava u političke svrhe i njome ponižava i ukmećuje Crnogorce. Prethodnih mjeseci gledali smo demonstraciju nekih rezultata takve crkvene politike, koji vrijeđaju duh Crne Gore. Nepregledno mnoštvo crkvenih kmetova, kojima beogradski popovi tepaju vjernici, klečalo je i ležalo pored staze koja vodi neposredno u Podgoričku sabornu crkvu, u vrijeme dok je njome prolazio kovčeg pokojnoga Amfilohija, odajući mu tako poštu na nedostojanstven način, i ponavljam suprotno duhu Crne Gore”, rekao je Vučinić.

On napominje da su zatim krenuli da hodočaste, završavajući masovnim ljubljenjem mrca i odra. Nalikovali su skupini zatucanih vjeskih fanatika, što većina i jeste.

Ko će prvi da poljubi ruku novom šefu?

”Joanikijevim popovima sva pamet je u bradi i popovskom bulažnjenju o Simeonu Mirotočivome i rodoslovlju Nemanjića koje počinje: rodi Nemanja Stefana prvovjenčanoga, rodio Stefan kralja Vladislava i tako redom do nejakoga cara Uroša. Cijeli je smisao takvoga nauka o srpstvu kao ekskluzivnoj nacionalističkoj ideologiji, sadržajno nacističkoj, da inspiriše radikalne ekstremiste naoružane mržnjom prema Crnoj Gori, ne bi li nasiljem uspostavili svetosavski poredak”, kazao je Vučinić.

Vlada podržava Mićovićevo ruganje Crnoj Gori

Prema njegovim riječima, takva agresija Joanikijeve svetosavske crkve tendira da napravi nepremostivi jaz između Crnogoraca i Srba, što će mu biti prvi zadatak.

”Najavio ga je obnavljanjem kapele Karađorđevića na Lovćenu. Prvi put sam čuo iz njegovih usta da ih je u zemlji, sličnih po obliku, već napravljeno devetnaest; znao sam samo za četiri. U simboličkoj ravni, u njima se vrhuni sukob crnogorske i velikosrpske ideje. Od njegovoga razrešenja zavisi sudbina Crne Gore – ili će biti suverena država ili beogradska kolonija”, poručio je Vučinić.

Kako napominje, i do sada se Joanikije rugao i raspirivao mržnju prema svemu što oličava Crnu Goru, upirući prstom na Njegošev mauzolej, a što će tek po sad.

”Cijela mu je Vlada s ruke. Ono što je počelo kao kraj privilegija koje je najavila, degenerisalo se u borbu za privilegije svetosavske crkve i same Srbije. Svako nasilje u srpskome nacionalnome cilju blagoslovit će im beogradski političari i čaršija. Zato su već počele da se šire mračne emocije preko Crne Gore. A mnogi su radikalizovali djelovanje u korist Srbije, srpstva i nagovještavaju nova zla i nesreće. Tako da će usnopljene moći crkvene i državne Vlade, krenut da “pokrenu Lovćen”. Ali će pokrenut i Crnogorce, što se na koncu neće dobro zavšiti. No, svemu smo naredni, a dobru se ne nadamo”, poručio je Vučinić.

B.K.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
03.06.2021-12:47 12:47

Bravo Vučinicu

Sekičanin
03.06.2021-12:48 12:48

Da i ja probam da budem stihoklepac:”Vaseli se srpski rode, avetinje tebe vode”. A ko ne vjeruje, neka ponovo pogledaa, njih kako koritaju.

Franjo
03.06.2021-12:49 12:49

”VESELI SE SRPSKI RODE”Slaven Radunović kakv je ovo fasista uvelicava njegovo Cetnistvo e ovako su CETNICKI OKUPATORI i 1918 pocerali Crnogorce na izbjeglicki LONCIC po svijetu i sad uz pomoc IZDAJICA URA isti scenarijo vrse!

Tanja
03.06.2021-14:26 14:26

O 1918 smo mogli samo da citamo,eventualno neka fotografija iz tog perioda, danas svakodnevno mozemo da gledamo i slusamo okupatore Crne Gore i sva njihova zlodjela i bahatost,vjerski i sovinisticki fasizam,njihovo ludilo! Ovi snimci pokazuju njihovo pravo lice,fasisticku histeriju!

Ha20
03.06.2021-16:12 16:12

Slika broj jedan mi je odma zapala u oko i pitam se koliko covjek moze da bude primitivan da za vrijeme vecere bleji u mobilni telefon ? Moj utisak bi bio od prilike ovakav ” Veseli se srpski nerode koji sami sebi jamu kopate i neka vam se svaki trag zagubi zlotvori ljudsoka roda “

mia
03.06.2021-18:39 18:39

Joanikije – kineski Djedo

Sram da te bude Ha20
03.06.2021-19:05 19:05

Kuneš celi narod. Nemogu da izgovorim ali tvoja mržnja zaslužuje datise voda ustavi.

Ha20
03.06.2021-21:12 21:12

Rovcicu iz katuna bez struje izadji iz tvoje misje rupe i predstvai se sa pravm imenom ako imas m*da. Ali se takve ljige poput tebe uvijek kriju iza drugih imena i pseudnima Ja nisam toliko glup kao sto si ti i nikada ne kunem cijeli nraod jer u svakom zitu ima kukolja i mnogi ljudi se mogu tretirati na aovna ili si covjek ili ai zlo ” Po procjeni internacionalnih studija ispadate vi Srbi kao vecina ste zlo koje je vece i opasnije cak i od kovida 19. Ali kome ja to objasnjavam ??

Andjela
03.06.2021-21:53 21:53

Prostaci !Vidjite im trpezu ,,postavljenja,, kao za cobane! Koji je to intelekt ! Otvori se zemljo Crnogorska!