Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Varhelji danas u Crnoj Gori

Najavljeno je da će Varhelji razgovarati sa potpredsjednikom Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksom Bečićem i predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem

Evropski komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliver Varhelji boraviće danas u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Najavljeno je da će Varhelji razgovarati sa potpredsjednikom Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksom Bečićem i predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem.

Na međuvladinoj konferenciji između Evropske unije (EU) i Crne Gore, koja je održana krajem januara, EU je ponovila poziv Crnoj Gori da ubrza rad na osnovnim područjima i poručila da zvanična Podgorica treba kao prioritet imati poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava.

Varhelji je poručio crnogorskim zvaničnicima da će Brisel nagrađivati pozitivan ishod u reformskom procesu.

“Ukoliko postoji napredak zemalja kandidatkinja, postoji i napredak od EU”, naveo je Varhelji dodajući da nova vlada Crne Gore treba imati priliku da državama članicama EU objasni kako planira da primijeni neophodne refome.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.02.2024-10:17 10:17

Gubite se fukaro..bezobrazna..vi ne dolazite radi EU..no dolazite da rusite CG..mrs fukaro!

Tara
27.02.2024-10:30 10:30

Ovaj dolazi da im da upustvo za rusenje CG..dje ste crnogorci..

Anon
27.02.2024-14:16 14:16

Vjerovatno su ga dopremili u gepeku Dodikovog auta.