Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

UZNAPREDOVALA FAZA BOLESTI SVETOSAVLJA: Lekić bi da Dan opštine Pljevlja bude na Svetu Petku

Ne bi bilo čudno da pripadnici ekstremističke NSD predlože da se svi državni i lokalni praznici usklade sa crkvenim kalendarom takozvane SPC, pozante kao svetosavska sekta

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije i izvršni direktor Rudnika uglja Milan Mijo Lekić, inače pozant po vjerskom ekstremizmu i pripadništvu svetosavskoj sekti, smatra da Dan opštine Pljevlja treba da bude 27. oktobra na Svetu Petku.

“Ništa nije učinjeno u sudstvu i u tužilaštvu, nijesu se oslobodile institucije, ali da zato postoji 11. jun da se to promjeni. I da će Pljevlja vratiti dug istoriji i tradiciji, gdje će se ako Bog da slaviti dan Opštine na Svetu Petku 27. oktobra, na dan kada su Pljevlja dva puta bila oslobođena od dva carstva”, rekao je Lekić u vjerskoj ekstazi na konvenciji Koalicije Za budućnost Crne Gore koja je sinoć održana u Pljevljima.

Lekića je, kao uostalom i većinu njegovih kolega iz ekstremističke Nove srpske demokratije (NSD), po svemu sudeći uhvatio opasni virus militantnog svetosavlja, čiji su simptomi – jednoumlje, revnozemljaštvo, vjersrki ekstremizam, neuvažavanje razuma i težnja ka sektašenju.

Stoga ne bi bilo čudno da pripadnici ekstremističke NSD predlože da se svi državni i lokalni praznici usklade sa crkvenim kalendarom takozvane SPC, pozante kao svetosavska sekta.

Dan oslobođenja i Dan opštine Pljevlja obilježava se 20. novembra.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
28.05.2023-18:50 18:50

Nijesam mogao pretpostaviti da je u Pljevljima ovoliko DF morona na vlasti. Ama baš svi sliče jedan na drugoga, zavikli bi se popovima u ………a arče opšto dobro i opšti novac kupujući svoj uticaj.

1ss
28.05.2023-22:38 22:38

ovako je dan opstine Pljevlja dan sandzaka… ne znam da li znate to. U Pljevljima se Sveta Petka ionako slavi kao slava grada

COL
29.05.2023-10:13 10:13

Olakšavajuća okolnost ovoj spodobi je što stalno izgleda podnapit, mada mnogi vele da i jest vječito sa čašicom i botiljom česove brlje…