Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Šćekić: Iz budžeta Ministarstva zdravlja oko 200 miliona eura preusmjereno Opštoj bolnici Meljine

Na dnevnom redu nalazi se 51 tačka

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu danas održava 48. sjednicu, a na dnevnom redu nalazi se 51 tačka.

Na početku, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pohvalio je akciju “Stop Inflaciji” kojoj su se pridružile i apoteke.

Podsjetio je i da je juče otvorena fabrika votke koja je izvozno orjentisana, što je okarakterisao kao “otvaranje nova dva Kombinata aluminijuma”.

Osvrnuo se i na jutrošnja hapšenja, kazavši da će “ruka pravda pokucati na svaka vrata, na neka prije, na neka kasnije”.

Govoreći o situaciji sa povećanjem koeficijenta umjetnicima u Crnoj Gori, Abazović je rekao da je skandalozno da Vlada želi da im uveća plate, dok njihov sindikat to onemogućava.

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović objasnila je da mjesto protesta umjetnicima nije ispred Vlade, već ispred sindikata.

“Danas sam se sastala sa umjetnicima i poručila im da naše Ministarstvo, kao i Vlada rade sve kako bismo udovoljili tim zahtjevima, ali sada pozivamo sindikat da bude odgovoran i da dozvoli uvećanje zarada”, kazala je Vlaović.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručio je da će oko 200 miliona budžetskih sredstava ovog resora biti preusmjereno Opštoj bolnici Meljine.

Šćekić je dodao i da su OB Berane i Kotor danas dobile status kliničko-bolničkog centra.

Tok sjednice možete pratiti na linku ispod:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve