Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Čekaće da se Ustavni sud izjasni o Dušanu Raičeviću

Administrativni odbor zatražiće dodatno izjašnjenje Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i odluku Ustavnog suda po pitanju situacije poslanika Raičevića.

Administrativni odbor zatražiće dodatno izjašnjenje Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i odluku Ustavnog suda po pitanju situacije poslanika DPS-a Dušana Raičevića, koji je istovremeno i predsjednik Opštine Bar. On je Odboru, uz zahtjev, dostavio i odluku ASK da kao javni funkcioner može obavljati funkciju poslanika.

Tok sjednice:

Predsjednica Odbora Jelena Nedović kazala je da je Dragoslav Šćekić podnio ostavku, a da je za Simonidu Kordić zamjena Jelena Božović.

Administrativni odbor nije danas utvrdio listu kandidata za predsjednike i članove skupštinskih odbora, zato što tom skupštinskom tijelu nije stigao nijedan predlog od poslaničkih klubova.

Predsjednica Administrativnog odbora Jelena Nedović kazala je da Odbor danas neće raspravljati ni o predsjedniku Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

“Jedino što možemo konstatovati danas to je da svaki odbor može brojati 13 članova. Ove dvije tačke dnevnog reda nećemo otvarati i njih odlažemo za sljedeću sjednicu”, rekla je Nedović.

Danas nije predložen ni zamjenik predsjednika Administrativnog odbora, kojeg je trebala da predloži opozicija.

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić kazao je da još neće predložiti zamjenika predsjednika Odbora, te da će to učiniti nakon što dobiju precizne informacije o broju radnih tijela u okviru kojih će imati predsjedavajuća i zamjenička mjesta.

Predlog Anđušića za odgađanje izbora zamjenika predsjednika Odbora je usvojen.

Velimir Đoković predložen je za šefa kabineta Skupštine.  Administrativni odbor je podržao ovaj predlog sa 7 glasova za i 5 protiv.

Stevan Kandić imenovan je za savjetnika potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Od predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića stigao je zahtjev, odnosno odluka Agencije za sprječavanje korupcije kojom se utvrđuje da kao javni funkcioner može obavljati funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Poslanica Demokrata Zdenka Popović je istakla da je odluka ASK-a presedan, podsjetivši da su 2012. svi poslanici morali da podnesu ostavke i da je i tada bilo nespojivo da se obavljaju ovakve dvije funkcije.

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da nije moguće obavljati dvije funkcije istovremeno.

“TReba da se zaštiti javni interes. Raičević kao poslanik dobija imunitet, a kao predsjednik Opštine Bar donosi veoma važne odluke”, naveo je Čarapić.

Anđušić kaže da nema potrebu da nekoga brani, te da treba sačekati odluku suda i nadležnih institucija.

Poslanica GP URA Ana Novaković Đurović istakla je da je jedini način izlaska iz ove situacije konačnom izmjenom Zakona o sprečavanju korupcije.

Administrativni odbor zatražiće dodatno izjašnjenje Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i odluku Ustavnog suda po pitanju situacije poslanika  Raičevića.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve