Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabrani predsjednici skupštinskih odbora

Parlament prihvatio listu koju je utvrdio Administrativni odbor

Skupština Crne Gore prihvatila je danas listu koju je utvrdio Administrativni odbor i izabrala predsjednike i članove skupštinskih odbora.

Predlog Administrativnog odbora podržalo je 58 poslanika, a jedan je bio uzdržan.

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Simonida Kordić izabrana je za predsjednicu Ustavnog odbora, a poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

Za predsjednicu Zakonodavnog odbora izabrana je poslanica ZBCG Maja Vukićević, a poslanik te koalicije Milun Zogović za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Poslanik Demokrata Duško Stjepović izabran je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Za predsjednika Odbora za evropske integracije izabran je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković, a za predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Mirsad Nurković iz Bošnjačke stranke.

Poslanik koalicije ZBCG Jovan Vučurović izabran je za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, a za predsjednicu Odbora za rodnu ravnopravnost Jelenka Andrić iz PES-a.

Za predsjednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje izabran je Dejan Đurović iz koalicije ZBCG, a za predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport poslanik Demokrata Nikola Rovčanin.

Poslanik PES-a Dražen Petrić izabran je za predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, a poslanik DPS-a Jevto Eraković za predsjednika Odbora za antikorupciju.

Skupština je na sjednici izabrala i poslanika Socijalističke narodne partije Bogdana Božovića za člana Administrativnog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve