Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ovo su članovi novog sastava svih odbora Skupštine Crne Gore

Utvrđen sastav svih radnih tijela, o Komisiji za kontrolu i praćenje privatizacije na sljedećoj sjednici

Odbor je na današnjoj sjednici razmatrao postupak utvrđivanja Liste kandidata za predsjednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore.

Članovi Odbora su danas izabrali novi sastav ostalih stalnih radnih tijela Skupštine, a sastav onih koji su do sada predloženi slijedi u nastavku, pri čemu će biti dopunjavan kako budu objavljivani ostali odbori.

Kordić će voditi Ustavni odbor, a Laković za bezbjednost i odbranu

U Ustavnom odboru tako će, prema onome što je predloženo, biti Simonida Kordić (predsjednica), Boris Pejović, Vladimir Bakrač, Darko Dragović, Nađa Laković, Nikola Rovčanin, Bogdan Božović, Aleksandra Vuković, Nermin Abdić, Sonja Milatović, Admir Adrović, Filip Adžić i Mehmed Zenka.

U Odboru za bezbjednost i odbranu su Miodrag Laković (predsjednik), Miloš Pižurica, Jelena Nedović, Jovan Vučurović, Boris Bogdanović, Vladislav Bojović, Slađana Kaluđerović, Vladislav Bojović, Slađana Kaluđerović, Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević, Ervin Ibrahimović, Filip Adžić i Jevrosima Pejović.

U sastavu Zakonodavnog odbora biće Maja Vukićević (predsjednica), Vasilije Čarapić, Darko Dragović, Seid Hadžić, Bojana Pićan, Duško Stijepović, Artan Čobi, Sonja Milatović, Zoja Bojanić-Lalović, Oskar Huter i Amer Smailović.

Abazović u dva odbora

U Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu biće Milun Zogović (predsjednik), Vasilije Čarapić, Darko Dragović, Slaven Radunović, Dražen Petrić, Jovan Vučurović, Nikola Rovčanin, Andrija Nikolić, Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Nikola Zirojević, Ervin Ibrahimović i Dritan Abazović.

Sastav Odbora za međunarodne odnose i iseljenike čine Duško Stijepović (predsjednik), Nađa Laković, Gordan Stojović, Seid Hadžić, Slaven Radunović, Maja Vučelić, Nikola Janović, Aleksandra Vuković, Abaz Dizdarević, Nikola Zirojević, Admir Adrović i Dritan Abazović.

Mugoša: Neravnomjerna raspodjela

Boris Mugoša (SD) smatra kako je raspodjela, kada je u pitanju predsjedavanje odborima, neravnomjerna.

“Opozicija u parlamentu ima 43 odsto poslanika, a od 14 odbora pripalo joj je predsjedavanje samo u tri”, dodao je on.

Čarapić: Pretpostavljam da je opozicija išla na kvalitet

Vasilije Čarapić (PES) kazao je kako su opoziciji u pregovorima ponuđene dvije opcije – da dobije mjesto predsjednika u tri ili u četiri odbora.

“Pretpostavljam da su ova tri odbora bila kvalitativno jača i mislim da je opozicija izabrala mudro tri jaka odbora”, naglasio je.

Kazao je da je opozicija odlučila da uzme tri odbora.

Zdenka Popović imaće dva savjetnika

Za novog člana Administrativnog odbora izabran je Bogdan Božović (SNP).

Odlukom članova Odbora, savjetnici potpredsjednice Skupštine Zdenke Popović biće Zarija Vujović i Vladimir Bošković.

Evo ko je dobio pravo na naknadu po prestanku funkcije, a kome je ono prestalo

Usvojeni su zahtjevi za donošenje rješenja o pravu na razliku u zaradi, koje su podnijeli Dragana Vučevič, Vladimir Bakrač, Nermin Abdić i Albin Ćeman, te pravo na naknadu po prestanku funkcije za Gencija Nimanbegua i Marka Kovača.

Pored toga, 15 poslanika podnijelo je zahtjeve za donošenje rješenja o profesionalnom obavljanju funkcija, ali nijesu saopštena njihova imena.

Uz to, Maša Vlaović, Sanja Jokić i Dragan Bojović podnijeli su zahtjeve za prestanak prava na naknadu po prestanku funkcije, što je takođe naišlo na saglasnost članova Odbora.

Partije da kandidate za DIK predlože do 13. decembra

Odbor je pokrenuo postupka imenovanja devet članova Državne izborne komisije, pri čemu je političkim subjektima upućen zahtjev da kandidate predlože do 13. decembra.

Podsjetimo, riječ je o članovima koje će birati politički subjekti, i to četiri iz vlasti, četiri iz opozicije, a jednog iz redova manje brojnih naroda. Pritom, oni članovi koji se biraju putem konkursa – predsjednik Nikola Mugoša i predstavnik civilnog sektora Damir Suljević – ostaju nepromijenjeni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve