Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

URA: Konfuzni Spajić prosvjetare ostavio na cjedilu, a budžet svom kabinetu povećao za 2,1 milion

Sada već uobičajeno, Spajić sopstvene greške pokušava zamaskirati jeftinim manipulacijama i neistinama

Konfuzni premijer Milojko Spajić se nakon 40 dana rada guši u sopstvenim obećanjima, saopštio je Građanski pokret URA.

“nakon što je za svoj kabinet i Generalni sekretarijat Vlade povećao izdatke za 2,1 milion eura, paralelno sa tim zaboravio je da Budžetom za 2024. predvidi propisano uvećanje plata prosvjetarima od 10 ODSTO”, istakli su u reagovanju iz Građanskog pokreta URA na navode Spajića

Da prethodna Vlada nije stvorila preduslove da se obećano i potpisano ispuni.Iz URE pitaju zašto Spajić nije tokom današnjeg sastanka Sindikatu rekao da je na njihovoj strani već kad se uplašio njihovog najavljenog protesta zbog jasne prevare i neispunjavanja odredbi Granskog kolektivnog ugovora.

“Sada već uobičajeno, Spajić sopstvene greške pokušava zamaskirati jeftinim manipulacijama i neistinama. Prethodna Vlada je značajno povećala plate zaspolenima u prosvjeti, ugovorila nastavak povećanja na početku 2024. godine, ostavila stabilne javne finansije, a time i mogućnost realizacije istog”, navode iz URE, zaključujući da to što je Spajić zaboravio na prosvjetu sasvim je drugačija vrsta problema od onog koji on navodi kao ključan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve