Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

URA Budva: Carević se predstavlja kao žrtva nepostizanja dogovora među koalicionim partnerima

Sugerišu Careviću i DF-u da se konsoliduju u vezi svojih političkih principa, jer odsustvo saradnje među koalicionim partnerima dovodi do blokada

Zanimljivo je da se od svih baš gradonačelnik Budve Marko Carević zalaže za povraćaj imovine Karađorđevićima, i to iz razloga što je, kako kaže, i sam žrtva otimanja imovine. Ovo je situacija u kojoj je očigledno postojanje „Štokholmskog sindroma“ u domenu povraćaja imovine, jer je međuvremenu uzurpacijom 500.000 kvadrata zemlje u Krimovici i sam postao uzurpator, saopštili su iz Opštinskog odbora GP URA Budva.

Kako su naveli, Štokholmski sindrom teško može uzrokovati zalaganje za pravdu, “ali izigravanje žrtve mu jeste svojstveno”.

“U ovom slučaju Carević se predstavlja kao žrtva nepostizanja dogovora među koalicionim partnerima. Građani ne treba da zaborave da je upravo postupanje DPS-a, kao sinonim za bahatost i osionost, bio osnov za njegov pad. To bi Careviću trebalo da bude lekcija iz koje je trebalo da nauči kojim stopama ne treba ići. Pogotovo u situaciji kada je ovoj opštini, baš kao i zemlji, potreban širi društveni konsenzus i usmjerenost na ekonomski oporavak”, navodi se u saopštenju.

Umjesto da miri i okuplja, poručuju iz budvanske URE, Carević mjesecima unazad djeluje kao “apsolutista”.

“Koji iz svoje kabinetske fotelje samovoljno upravlja i društvenim politikama i budžetom. Vjerujemo da će to biti osnov za neka buduća istraživanja nadležnih organa”, dodaju u saopštenju.

Sugerišu Careviću i DF-u da se konsoliduju u vezi svojih političkih principa, jer odsustvo saradnje među koalicionim partnerima dovodi do blokada.

“Do tada, poručujemo Careviću i DF-u da se konsoliduju u vezi svojih političkih principa, jer je lično i političko u ovom slučaju, da budu na djelima isto toliko principijelni i ponude izlaz iz krize u vidu novog predloga za predsjednika opštine. U suprotnom, odsustvo saradnje među koalicionim partnerima u politici, koja dovodi do blokada u izvršnoj vlasti i opšte nesigurnosti i građana i zaposlenih samo će se prolongirati”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
URA Budva: Carević se predstavlja kao žrtva nepostizanja dogovora među koalicionim partnerima – CG Vijesti
19.07.2021-19:49 19:49

[…] Aktuelno […]