Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

UPORAN U VELEIZDAJI: Abazović ne odustaje od propalog velikodržavnog projekta, a spreman je da potpiše temeljni ugovor

Abazović je dokazao da forsira propali velikodržavni solo-projekat srpskog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem, jer su zapadni partneri odavno odustali od takozvanog ''Otvorenog Balkana''. Takođe je priznao da je spreman da dovrši veleizdajnički projekat koji je tajno u Beogradu sklopio sa svetosavskom sektom (SS) takozvanom SPC - potpisivanje temeljnog ugovora.

Predsjednik privremene Vlade Crne Gore Dritan Abazović veoma je uporan u širenju svojih veleizdajničkih stavova koji su vezani za propale velikodržavne projekte i saradnju sa klerikalno-ekstremističkim organizacijama.

On je u intervjuu za Dojče vele rekao da je inicijativa ”Otvoreni Balkan u skladu sa Berlinskim procesom i poručio je i da je spreman da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom”.

“Oni su međusobno kompatibilni. Problem je što ljudi na Zapadnom Balkanu pokušavaju da dramatizuju svako pitanje”, rekao je Abazović i naglasio da inicijative poput Berlinskog procesa, CEFTA i Otvorenog Balkana imaju kao zajedničku poruku regionalnu saradnju.

Abazović je time dokazao da forsira propali velikodržavni solo-projekat srpskog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem, jer su zapadni partneri odavno odustali od takozvanog ”Otvorenog Balkana”.

On je naglasio da Crna Gora ne doživljava susjede kao neprijatelje, već kao komšije i prijatelje.

“Možda moja teza nije tačna, ali ja čvrsto vjerujem u nju, a to je da je nacionalizam duboko vezan za korupciju. A političke elite koje žele da promovišu nacionalizam, ne rade to zbog patriotizma, već da bi održale status kvo i spriječile izgradnju institucija. Jer kada budemo gradili institucije, a tu ne mislim samo na Crnu Goru, već i na region, kada budemo izgradili jake institucije onda će i odnosi među ljudima biti bolji, bez obzira koju državu ili vjersku grupu predstavljaju” , naveo je Abazović.

On je takođe priznao da je spreman da dovrši veleizdajnički projekat koji je tajno u Beogradu sklopio sa svetosavskom sektom (SS) takozvanom SPC, kojoj je nakon smjene vlasti ozakonio otimačinu velikog djela crnogroske teritorije kroz usvajanje izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na pitanje da li će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, Abazović je rekao da kada postoji ugovor koji je u skladu sa zakonom i Ustavom, onda nema problema da on bude potpisan.

“A ako govorimo o tome da li ću potpisati sporazum sa SPC? Da! Spreman sam da potpišem bez ikakvim problema. Želimo da promovišemo liberalni kontekst slobode vjeroispovijesti, gdje svaki vjernik ima ista prava”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
15.05.2022-12:12 12:12

Efendijo uzalud se trudis uvlacenjem u Profiricevu i Belivuckovu zadnjicu, ako ti je tamo toliko udobno mozes slobodno tamo i da ostanes ali se tvoji pusti snovi o nekom sporazumu sa SPC nikada nece ostvariti. Ajmo srbaljske splacine sa novom zvijezdom na portalu Zorkom koja ranom zorom prije nego sto se umije i popije malo vruce vode kokodace na portalu u odbranu ubudjalog svetosavlja i njihovih pedofilskih sticenika. Jadno je to srpstvo koje vi branite usmrdjene ljige

Tara
15.05.2022-14:31 14:31

Naravno da su susjedi njegovi prijatelji..inace njegov brat ne bi dobio kliniku na poklon..a i on….sto se u detaljima ne zna..u svakom slucaju,on je toliko bezobrazan,,da ce potpisati ugovor bez znanja skupstine..drzave CG i Pres'ednika drzave CG..Ovaj albanac moze nas uvuci u veliku propast..Treba mu na vrijeme ..i to pod Hitno otkazati nepovjerenje..Ne cekaj drzavo..ne cekaj propast pred svojim ocima….svoje drzave i svog naroda..

Backovic E.
15.05.2022-16:04 16:04

Gospodi moja draga ja koliko vidim žaba je nekako napola skuhana! Driran polako podize temperaturu, pojacava vatru. Žaba ce uskoro biti i potpuno skuhana,……samo relaksirano, samo relaksirano…..

džudović
15.05.2022-17:02 17:02

Nacionalizam povezan sa korupcijom? Možda treba ovu pretpostavku i dokazati. Da li je korupcija vezana za nacionalizam u Rusiji?

Sasa
15.05.2022-18:25 18:25

Ko potpise ‘temeljni ugovor’ dabogda zivo meso od njega otpadalo .

Backovic E.
15.05.2022-22:16 22:16

Proklet bio trista puta i trihiljade puta…..