Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Ulcinjske izbore obilježile afere i svađe: Dritan ljutito napustio izborni štab nakon rezultata ponovljenog glasanja!?

Da su u URA nezadovljni ishodom ponovljenog glasanja kao argument se navodi i to što je Abazović nakon što je saznao rezultate ljutito napustio izborni štab. On je otišao u Podgoricu, valjda da se izduva, što se dalje dešavalo i da li se Dritan ''relaksirao'' nakon velikog neuspjeha u rodnom gradu ostaje nejasno.

Izborne aktivnosti koje su posljednjih dana obilježile političke prilike u Ulcinju okončane su u srijedu. Epilog svega je da koalicija ”Za novi početak” koju je predvodila URA nije došla do toliko priželjkivanog 15. mandata, a sa druge strane liste DPS, Force i koalicije oko DUA sačuvale su isti broj mandata u ulcinjskom parlamentu.

Uoči samog ponavljanja izbora na jednom izbornom mjestu došlo je do skandala. Objavljen je audio snimak u kojem se navodno kupuju glasovi, a Tužilaštvo je zbog svega otvorilo istragu. Snimak navodi na sumnju da su lideri URA Dritan Abazović i njegov lokalni šef Omer Barjaktari, lider DP Fatmir Đeka uz saradnike navodno učestvovali u kupovini glasova.

Politički protivnici su, razumljivo, ovu sumnjivu situaciju iskoristili i predstavili kao nezampaćen skandal.

Sudeći po onom što se dešava u procesu koji je pokrenut, čini se da ova ”afera” neće imati neki epohalan epilog. Jer, ko može vjerovati da Abazović, mandatar za sastav manjinske Vlade, može biti optužen za kupovinu glasova u svom Ulcinju, nakon čega bi mu vjerovatno bila zapečaćena karijera.

Navodne svađe u URA

Bez obira na aferu, na ponovljenim izborima URA je očekivala da će dobiti dovoljno glasova kako bi dobila još jedan mandat, koji bi otela od DPS-a, Force i DUA-e.

Ipak, plan URA-e i njene koalicije nije uspio.

Da bi pokušala da sanira posljedice afere snimak, na sam dan glasanja iz URA-e je objavljen video na kojem se vidi aktivista koji valjda hemijska-kamerom snimaju aktiviste protivničkih stranaka. Međutim sve je ostalo prilično smiješno i nejasno.

Kako tvrde dobro obaviješteni izvori, nakon svega došlo je do velikog nezadovoljstva i tenzija u izbornom štabu pokreta URA, koje su na momente prerasle u žučnu svađu i konflikt.

Spekuliše se da je zbog neuspjeha na ponovljenim izborima na jednom biračkom mjestu došlo do svađe koja je prijetila da preraste i u pravi incident, ali se navodno sve smirilo.

Da su u URA nezadovljni ishodom ponovljenog glasanja kao argument se navodi i to što je Abazović nakon što je saznao rezultate ljutito napustio izborni štab. On je otišao u Podgoricu, valjda da se izduva, što se dalje dešavalo i da li se Dritan ”relaksirao” nakon velikog neuspjeha u rodnom gradu ostaje nejasno.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve