Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

U Podgorici provjeravani bivši pripadnik MUP-a Srbije i saradnika Dake Davidovića: Nađen kriptovani telefon i propagandni materijal Narodnog pokreta

Pojedine NVO organizacije upozoravaju posmatrajaći razna dešavanja ovih dana u Crnoj Gori, sa velikom zabrinutošću, pa se postavlja otvoreno pitanje, da li je Crna Gora više država, sa atributima suverenosti?

U suret lokalnim izborima u Nikšiću nije tajna da brojni srpski državljani dolaze u taj grad sa za sada nedokazanim namjerama. Međutim pored Nikšića i Podgorice je postala interesantna za pojedine bezbjedonosno interesantne ličnosti i bivše ili sadašnje pripadnike tamošnjih struktura bezbjednosti.

Tako je danas u Podgorici zaustavljen i kontrolisan srpski državljan Milan Devrnja iz Rume koji je bio u društvu Zdravka Kosanovića iz Nikšića, bliskog biznismenu Miodragu Daki Davidoviću. Prema saznanjima portala Standard podgorička policija je kontrolom dvojice muškaraca i vozila Mercedesa G klase, koji je u vlasništvu Kosanovića, pronašla kriptovani telefon, veću količinu majici, kačketa, i zaštitnih maski sa natpisom političke partije “Narodni pokret” koju je nedavno osnovao Daka Davidović.

“Pronađena je i službena legitimacija na ime Milan Devrnja. U toku postupka provjera, utvrđeno je da je Devrnja bivši policajac MUP-a Srbije, a sa sobom je nosio legitimaciju udruženja bivših pripadnika MUP-a Srbije. U Crnoj Gori boravi u Nikšiću, sa smještajem u jednom tamošnjem hotelu”.

Kosanović važi za bezbjednosno interesantno lice, više puta je privođen na informativne razgovore. Oktobra 2016. godine Zdravka Kosanovića je na podgoričkom aerodromu policija izdvojila iz reda za let za Beograd, a potom je saslušan u Centru bezbjednosti zbog sumnjivih poslova sa otpadnim željezom iz Nikšića koje je izmješteno u Beograd, a koje je kasnije liferovano preko luke Pančevo.

foto Standard

Pojedine NVO organizacije upozoravaju posmatrajaći razna dešavanja ovih dana u Crnoj Gori, sa velikom zabrinutošću, pa se postavlja otvoreno pitanje, da li je Crna Gora više država, sa atributima suverenosti?

Mediji su već više puta objavili neka imena stranih agenata i tvrdnje da u Crnu Goru donose velike količine novca radi kupovine glasova za interese „srpskog sveta“ na predstojećim izborima u Nikšiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SDP
30.01.2021-11:12 11:12

Cijela Evropa zatvorila je granice Zatvorite Granice do 1 APRILA !!!

džudović
30.01.2021-14:27 14:27

Nije granica CG otvorena samo zbog turizma. Važnije je bilo da iz Srbije stigne pomoć za izbore u Nikšiću. Pa i Rukoljub je javno pozvao glasače da glasaju za najbolje ali ne one iz DPS. Ili ne glasajte za DPS.