Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Todorović-Todor o proslavi Dana državnosti: Ono nije bio kič, nego šund, gore od pokazivanja srednjeg prsta!

Đe se to na svijetu za najveći praznik države izvodi skraćeni instrumental himne? Kakav ples sa suprugom pred gardom i gostima? Pa nije to bal, nego Dan državnosti, navodi poznati umjetnik

Istaknuti kulturni stvaralac, dobitnik Trinestojulske nagrade i univerzitetski profesor, slikar Rajko Todorović-Todor šokiran je onim što je vidio sinoć, tokom obilježavanja Dana državnosti.

– Ono nije bio kič, kako neki kažu, za kič je potrebno majstorstvo, kič je nedokučiv nivo za ono što smo gledali sinoć. Ono je šund najgore vrste, neprihvatljivo srozavanje najvažnijeg državnog praznika, promjena njegove paradigme, pretvaranje u banalnu familijarnost…”, kaže Todorović u izjavi za Antenu M.

– Đe se to na svijetu za najveći praznik države izvodi skraćeni instrumental himne? Kakav ples sa suprugom pred gardom i gostima? Pa nije to bal, nego Dan državnosti! Ono je bilo gore od srednjeg prsta Marka Kovačevića”, zgrožen je veliki slikar Milatovićevim odsustvom ukusa i razumijevanja značaja i značenja praznika, ali i iskazanim neznanjem istorije države na čijem se čelu našao:

– Je li moguće da predsjednik države ne zna da na Berlinskom kongresu Crna Gora nije dobila nezavisnost, nego je njena nezavisnost potvrđena tako što su one zemlje koje je do tada nijesu bile priznake, obavezane da to urade”?!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
13.07.2023-13:04 13:04

Nije to ni kič ni šund, gospodine Todoroviću! To je iskazivanje prezira mržnje prema nezavisnoj Crnoj Gori, prema CRNOGORCIMA I CRNOGORKAMA, a kojima je nametnut od SRPSKE OKUPATORSKE, ZLOČINAČKE CRKVE ZA PREDSJEDNIKA. A što se plesa tiče, to je bilo samo da se pokaže koktel aljina PRVE DAME CRNE GORE! Usput rečeno, bilo je tu malo imitacje života na DVORU KARAĐORĐEVIĆA!

biblion
14.07.2023-23:27 23:27
Reply to  BobZeković

Auh, ne zna ono, čovječe, ni što ga je snašlo, ni đe se obrelo, ni što mu je činiti. Pogubljen ako je uopšte ukad bio sastavljen. Lično mislim da mu je neko od njegovih smjestio ovaj rijaliti kako se ne bi vidio ni on, ni prijem povodom Dana državnosti. Uspio je da napuni stranice regionalne štampe, upravo svojim neznanjem i sljepilom. Pitam se samo dokle će ovi crkvenjaci praviti od ove države kokošarnik?