Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

TAKMIČENJE ZA NAJVEĆEG IZDAJNIKA CRNE GORE: ”Staljinov brk” neprikosnoven, prijeti nikad jača konkurencija!

Kada bi se organizovalo takmičenje u izdajništvu Crne Gore, po količini nanesene štete, intenzitetu i dužini trajanja zlokobnog, subverzivnog djelovanja Roćen, poznat kao ''posljednji Staljinov brk'', oduvao bi konkurenciju i uzeo zlatnu medalju. Priznanje koje bi na hipotetičkom takmičenju u izdajništvu bilo dodijeljeno ''Staljinovom brku'' moglo bi da se zove ''Oldrič-Hansenova zlatna plaketa za izdaju''. Međutim, njegova pozicija je žestoko poljuljana pojavom novih, mladih nada izdaje.

Istorija izdaje stara je koliko i sama civilizacija, jer još od biblijskih vremena navikli smo da se susrećemo sa osobama koje će za ”šaku srebrenjaka” izdati sve ideale u koje su navodno vjerovali i osobe koje su im bili najbliži saradnici.

Izdajnika je bilo u svim vremenima – od Jude Iskariotskog, preko Bruta, Mir Jafara koji je dao Indiju u ruke Englezima, pa sve do modernog doba i Norvežanina Vidkuna Kvislinga i  savremenih  izdajnika, duplih agenata iz 20. vijeka i vremena Hladnog rata.

Među najveće izdajnike u modernoj istoriji ubrajaju se Amerikanci  Robert Bob Hansen i Ejms Oldrič dva najpoznatija visoka službenika FBI i CIA koji su godinama radili za Ruse, a njihove subverzivne radnje skupo su košatale Ameriku.

Robert Hansen (lijevo) i fotografija prilikom njegovog hapšenja (desno)

Robert Hansen bio je jedan on najviših funkcionera FBI kada je priznao da radi za KGB i da su mu Rusi za usluge platili 1.4 miliona dolara u kešu, plus u zlatu i dijamantima. Uhapšen je i 6. jula 2001. osuđen na doživotnu robiju po 15 tačaka špijunaže. Zbog njegove izdaje na stotine američkih agenata je uhapšeno u Rusiji.

Ejms Oldrič je opisivan kao najveći savremeni američki izdajnik. Osuđen je na doživotnu robiju 22. februara 1994. u Americi. Zahvaljujući njemu Rusi su ubili najmanje desetoricu američkih agenata u Moskvi. Najveća ironija u slučaju Oldriča je što je uzrokovao toliko smrti za mito od svega 50.000 dolara!

Ne može svako biti izdajnik

Iako se radi o etiketi koju niko ne želi da ponese i ljudima koji se smatraju najgorim šljamom i moralnim otpadom, izdajnik ipak ne može da bude bilo ko, već neko u samom vrhu vlasti – desna ruka visokog zvaničnika, tjelohranitelj, zamjenik, pomoćnik čak i savjetnik… Jer takozvani treći, četvrti ili još niži ešaloni vlasti nemaju šta da izdaju.

Dritan Abazović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić: Prva izdajnička vlast u Crnoj Gori nakon 1918. godine

Da je maksima ”što veća funkcija to veći izdajnik” opravdana, najbolje se vidi na primjeru Crne Gore u kojoj je trenutno instalirana izdajnička, teokratsko-destruktivna vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem, koja za cilj ima satiranje svih tekovina moderne, evropske države koje su građene posljednjih 20 godina.

Sve u korist velikosrpskih interesa i crkve Srbije, poznate kao zlokobna svetosavska sekta (SS) koja želi da iščupa dušu crnogroskog naroda.

Međutim, ovo nije jedini slučaj izdaje ogromnih razmjera koju je pretrpjela Crna Gora. Treba se samo prisjetiti izdaje serdara Janka Vukotića, zatim 1918. godine i podgoričke skupštine kad je na doboš prodata čitava država za interese velikosrpskih krvnika. Da ironija bude veća, velikosrpski okupatori su izdajnike i aktere ove sramne skupštine smatrali za ljude drugog reda i jeftine podanike.

Tradicija izdajništva

Tradicija sramotne podgoričke skupštine ponavlja se i u sadašnjem periodu, što je jasno na  primjeru Krivokapićeve vlade. Međutim, ovakvo stanje potpunog haosa, bezakonja i ponižavanja države Crne Gore i Crnogoraca ne bi bilo moguće bez izdajnika iz bivše vlasti.

Podgorička skupština: Najveća sramota u istoriji Crne Gore

Mnogi konveriti iz bivše vlasti nakon 30. avgusta 2020. godine izašli su ispod plašta evropeizma i sekularizacije, da bi prigrlili neočetnišvo, velikosrpstvo i novu klerofašističku vlast.

Da bi zadržali svoje položaje koje im donose unosene apanaže i privilegije, mnogi konvertiti preko noći su se odrekli evropske Crne Gore i poljubili klerofašistički krst izdaje. Kako smo pisali više puta, jedan čovjek je sinonim za fenomen konvertitstva i izdaje – bivši ministar i funkcioner DPS-a koji se honorarno bavi politikom – Milan Roćen.

Neprikosnoveni ”posljednji Staljinov brk”

Roćenovi poslušnici, konvertitski kadar koji je on godinama dovodio u državnu službu preživjeli su smjenu vlasti, čak i nakon što je posle izbora 30. avgusta prošle godine nova vladajuća garnitura krenula u brutalni revanšizam.

U izvršnu vlast masovno su gurani izdajnički kadrovi bliski crkvi i paramedijskom sektoru, dok su kadrovi bivšeg režima bili izloženi torturi nezavisno od stručnosti i referenci koje su imali. Međutim, čistku nove izvršne vlasti preživjeli su ljudi bliski Milanu Roćenu koji su dovođeni ili unaprjeđivani na veoma odgovorne državne funkcije bez obzira što se radi o petorazrednim diletantima.

Kako smo već pisali više puta, ta praksa je bila najviše zastupljena u Ministarstvu vanjskih poslova, a najpoznatiji takozvani svetosavski petorazredni Roćenov kadar  u novoj vladi  je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović koji je zbog svoje ”stručnosti” u diplomatiji u javnosti postao poznat kao ”mali Đokica”.  On važi za jednog od najlojalnijih kadrova političko-diplomatske škole bivšeg ministra Roćena.

Među diletantskim kadrom ”vječitog funkcionera” Roćena koji je došao na odgovornu državnu funkciju nakon smjene vlasti, izdvaja se pregovaračica sa EU Zorka Kordić, a o ostalim kadrovima po dubini, i Roćenovim ”zaslugama” možete čitati na OVOM LINKU.

Stoga, kada bi se organizovalo takmičenje u izdajništvu Crne Gore, po količini nanesene štete, intenzitetu i dužini trajanja zlokobnog, subverzivnog djelovanja Roćen, poznat kao ”posljednji Staljinov brk”, oduvao bi konkurenciju i uzeo zlatnu medalju. Priznanje koje bi na hipotetičkom takmičenju u izdajništvu bilo dodijeljeno ”Staljinovom brku” moglo bi da se zove  ”Oldrič-Hansenova zlatna plaketa za izdaju”.

Da kuriozitet bude još veći, Roćen čak ima iste brkove kao Oldrič. Priča se da je među starim agentima ruskog NKVD-a bila obaveza da imaju Staljinove brkove. Za Roćena se spekuliše da je službenik  BIA-e i FSB-a, kao i da se gurao za poziciju u GRU, ali oni nijesu željeli da ga prime.

Jaka konkurencija

Iako bi nepopularni ”brkica” oduvao konkurenciju, ipak moramo podsjetiti da je i u prošlosti bilo osoba na najvišim državnim funkcijama koje su svojim destruktivnim radom i koketiranjem sa dušmanima nanijeli veliku šetu Crnoj Gori.

Treba se prisjetiti samo bivšeg visokog funkcionera DPS-a Igora Lukšića, čiji je politički otac upravo Milan Roćen, koji ga je svojevremeno i postavio na funkciju ministra vanjskih poslova. Lukšić je obavljao premijersku funkciju od decembra 2010. do decembra 2012. godine. Nesnalaženje na najodgovornijoj funkciji u državi obilježilo je kratki premijerski status Lukšića, za vrijeme čijeg je mandata država postala igraonica za paramedijski sektor i podivljalu NVO MANS na čelu sa duboko kompromitovanom Vanjom Ćalović, uz haotičan upliv uticaja stranih ambasada.

U tom dvogodišenjem periodu Ćalović, njena NVO i njihove medijske ispostave gotovo svakodnevno su kreirale afere, podnosile neosnovane krivične prijave protiv najviših državnih zvaničnika i radile što im se prohtje i to sve uz nonšalnatnost i pasivnost države.

Igor Lukšić sa svojim političkim ocem Milanom Roćenom

Ali olakšavajuća okolnost za Lukšića je što se ipak ne zna da li je dozvolio ovakvo ponižavanje države zbog svojih političkih ubjeđenja inspirisanih izdajom i ”sugestijama” svog političkog oca Roćena ili je jednostavno bio nesposoban i nedorastao funkciji.

Ku*vanje sa ”medijskom mafijom”

Lukšić nije jedini državni funkcioner na ovako visokom položaju koji je nanio veliku šetu državi. Postoji primjer bivšeg visokog funkcionera DPS-a, koji je godinama obavljao najodgovornije dražavne funkcije i koji je svojim destruktivnim djelovanjem debelo doprinio katastrofi koja je 30. avgusta 2020. zadesila Crnu Goru.

Njemu se spočitava saradnja sa koncernom Vijesti, takozvanom ”medijskom mafijom”, zavjereničkom grupom koja je vođena ličnim interesima i mržnjom prema svemu crnogorskom. Ovaj bivši visoki funkcioner je spasio maligni koncern Vijesti od stečaja i zbog ličnih političkih aspiracija pomagao im je ”šakom i kapom”, što se Crnoj Gori obilo o glavu u avgustu 2020. godine.

Za aktivnosti ovog visokog funkcionera DPS-a vezuju se i spekulacije da je pustio da srpska služba BIA razbije crnogroski ANB, ali i da je često ispod žita sarađivao sa nepopularnim ”staljinovim brkom”. Za ovog bivšeg visokog državnog funkcionera iz DPS-a se spekuliše da je preko kuma iz Beograda saradnik BIA-e već duže vremena.

Takođe, treba pomenuti njegovo koketiranje i neodlučnost u obračunu sa svetosavskom sektom (SS), koja se vodi kao SPC, prilikom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Krivi kompleksaš

Kada govorimo o starim kadrovima vlasti i izdaji ne možemo, a bar da ne pomenemo bivšeg lidera SDP-a Ranka Krivokapića koji je nakon više od 15 godina saradnje sa DPS-om naprasno odlučio da sa njima više ne želi da sarađuje jer ”rade protiv interesa Crne Gore”!?

Krivokapić je u periodu 2015. i 2016. godine zamalo prodao Crnu Goru na doboš velikosrpskim i ruskim interesima.  Koketiranjem sa neočetničkim snagama Krivokapić je čak ugrozio ulazak Crne Gore u NATO.

U motive njegovog subverzivnog djelovanja nećemo ulaziti, ali se spekuliše da je u pitanju podvodljivost, lična sujeta i kompleks niže vrijednosti.

Mlade nade

Od kad su u javnosti počele da kruže glasine o navodnim kadrovskim kombinacijama u DPS-u, u konkurenciju za potencijalnog budućeg izdajnika javila su se mnoga imena – mlade nade političkog oportunizma kojima su lični interes i pozicija ispred interesa partije i dobrobiti države.

Mnogi vide sebe kao nove lidere. Takozvana ”rasovska” struja već uveliko, preko plaćenih medijskih spekulacija, gura svoje petorazredne kadrove silom na sramotu, na visoke pozicije u stranci.

Crnogorska javnost lako će prepoznati mnoge mlade funkcionere u vrhu DPS-a, koji agresivnom medjskom kampanjom i širenjem neprovjerenih glasina sebe već preporučuju za poziciju lidera stranke, možda čak i budućeg predsjednika države ili premijera.

Jedan od najvećih laktaša iz takozvane ”rasovske” škole subverzivnog političkog djelovanja je Jevto Eraković, koji, istina, nije bio u mogućnosti da izda niti državu niti partijski vrh jer nikad nije zauzimao neku značajnu državničku funkciju.

Međutim, sada su mu se sa pozicije potpredsjednika DPS-a otvorile mnoge mogućnosti da iskoristi vještine koje je naučio u rasovskoj školi laktanja.

Da stvari budu još gore, on nije jedini reprezent rasovske škole u vrhu DPS-a, jer ima tu još mladih nada koje samo čekaju svoju šansu da iz prikrajka, kako bi rekao njihov politički mentor, ”je*u majku Crnoj Gori”.

Konkurencija za izdajnika broj 1 u Crnoj Gori nikad nije bila jača, a portal Aktuelno će u narednom periodu pratiti okršaj starih asova i mladih nada koji će u pokušaju da ostvare finansijsku dobit i izliječe lične sujete i frustracije, zasigurno pokazati impozantan talenat za izdaju i, kad budu u mogućnosti – veleizdaju!

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

26 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Inovator
12.01.2022-12:34 12:34

malo ste se pobrkali sa ovim tekstom, da niste svetosavce zaposljavali sad ovih dana, pominjete neka imena koja veze nemaju sa ovim o čemu pišete cccccccc

REALNI
12.01.2022-12:39 12:39

ovo za Erakovica sto pisete ide vama na obraz, barem se raspitajte prije nego nesto ovako napisete, sram Vas bilo, bice prije da ste vi izdajnici cim ovako sramno spinujete, bravo vam ga!!

Milena
12.01.2022-13:42 13:42
Reply to  REALNI

Sramota,da ovako podvaljujete,Erakovic je jos kao student sa gospodinom Lukovcem borio za nezavisnu Crnu Goru,rizikujuci mnogo,izvinite se Erakovicu,to je najmanje sto mozete da uradite,ispitajte ko stoji iza ove lazi,kad je Erakovic u pitanju.

RIR
12.01.2022-12:43 12:43

“ NE BOJIM SE VRAŽJEGA KOTA,
NEKA GA KA NA GORI LISTA,
NO SE BOJIM OD ZLA DOMAĆEGA”
Veliki NJEGOŠ —Crnogorski !

ucenici
12.01.2022-12:44 12:44

Zasto smo postali meki? Ucimo od Rusa, kako prolaze izdajnici ako stvarno to jesu. Recept protiv izdaje je prost. Ne trebaju nam institucije za formiranje mjera i organizacija za suzbijanje izdajnika. Vratimo se izvornom Crnogorstvu onom koje nista ne prasta i nema milosti.

Rovca
12.01.2022-12:48 12:48

Svaka partija koja nepriznaje legitimitet podgoricke skupstine nema legitimitet u našim selima I katunima.

Pele
12.01.2022-13:04 13:04

Mene zanima ovaj peti što mu se nazire lice, predstavljam ko je ali da ne pišem a da nije

Petar Pan
12.01.2022-13:15 13:15

Ne prećerujte. Odmjerite malo ovakve tekstove. Treba nam svaki čovjek da iščupamo Crnu Goru iz ralja “srpskog sveta”. Ne vjerujem da bi Milo uz sebe držao izdajnika tolike godine. Ne vjerujem da je izdajnk bio predsjednik Vlade pa makar i dvije godine. Otkud sad Eraković? Presaberite se malo.

Tine
12.01.2022-13:54 13:54

Produžena ruka rasovsko-udbaške i izdajničke ruke, staljinovog brka u Srbiji, su nekolicina protuva(zekonje, mihteri, lakići,božonje..). Oni, su razbijali crnogorsku zajednicu u Srbiji- uništili tri nacionalna saveta i za to dobili enormne pare za lažne projekte i td. Taj još jedan visoki funkcioner bivše vlasti uplatio im je 80000 evra zadnjih dana vladanja preko Uprave za dijasporu, kao nagradu za pljuvanje kredibilnih i časnih Crnogoraca po Srbiji.

Inovatoru
12.01.2022-14:15 14:15

Nemoj da nad ti učiš kako cemo mi pisat.

Milena
12.01.2022-15:14 15:14
Reply to  Inovatoru

Ne treba da vas inovator uci,ali autor ovog teksta je neki prljavi lazov kao onaj vepar urednik IN4S

kojilisu
12.01.2022-14:20 14:20

a ovaj 4. koji je? mada ovako kad se pogleda liče na duška i mila ili neko nije sobro odradio render.

BAJKOVIĆ
12.01.2022-14:57 14:57

Kad su ostali u pitanju neću se plekati, liše da je izdajnik Roćen doveo (pomeđu ostalijeh) ovoga otpadnika i ništarobu od sadanjega ministra Radulovića, ali – znam da je u doba premijerskoga mandata Igora Lukšića učinjen prijepis Manastira Ostrog sa države na SPC sa śedištem u BG. Mislite li da se Manastir koji donosi desetine miliona eura na godišnjem nivou – tek tako, na lijepe oči i bez silne nadoknade predaje nekome u ruke (ko još porez na dobit itd. ne plaća državi)? Neko je za to uzeo debele pare! Nema sile da nije! Neka ova sadanja ”pravična” vlast, ka’… Pročitaj više »

Inovator
12.01.2022-15:20 15:20

Ja vas ne ucim, nego vam skrecem paznju kad se lazima koristite, to kako ste naucili ne isplati se na dugorocno no se o glavu slomi, a vi samo uprite!!!!

DjoleP
12.01.2022-16:43 16:43

Nije tajna da je ROĆEN doveo najgore kadrove i imao najgore namjere, time srozavsi ugled Crne Gore. A samo rocen zna ko bi mogao da zna sve njegove pakosti i podlosti iz moskovskih godina. Zato se nadam da ce taj covjek, koji je, ujedno medju posljednjim svjedocima Rocenove moskovske epizode progovoriti.

džudović
15.01.2022-15:28 15:28
Reply to  DjoleP

Po informacijama koje posjedujem taj čovjek svjedok moskovske epizode je od Roćena napravio Crnogorca. Ovaj (Roćen) bi trebalo da mu je doživotno zahvalan. A sve tajne o Roćenu znaju samo ruske službe. Objelodaniće ih kada bude potrebno preko trećih lica.

Pavi
12.01.2022-19:05 19:05

Nema mjesta uvredama. Ptice na grani znaju da je ROCEN tajnim prevratničkim djelovanjem na potkopavanju crnogorske ideje i ideje izvornih indipendista naopacke, sa kadrovicima, prevrnuo temelje danasnje CG. Postavio je sve one kadrove koji su duboko u sebi, mada nikada javno, negatori crnogorskog bića, nacije, crkve i jezika. Srećom, pa je misiju zavrsio i ne uziva više nikakav kredibilitet ni na Istoku ni na Zapadu.

Sara
12.01.2022-19:37 19:37

Vjerujem..da je Rocen i Luksic istog izdajnickog kova..Oni bi trebali biti u dozivotni zatvor..Dr Erakovic je jako lijep covjek..u ovom tekstu niko ne kaze da je on izdajnik..no da je bio u toj skoli..mozda radi radoznalosti..da vidi ko su ti nesoji..
Za Krivokapica znam..on je jako pokvaren covjek..on je izmislio onu Moldavku..da podvali Milu..on je saradjivao sa Vijestima..calovickom..i sa sadasnjom vladom..Becicem..Dritankom..Danilovicem..cak i Draginja,,je jedno vrijeme bila stala na stranu ovih cetnika..zato sto su mrzjeli DPS i Mila..Ja se sjecam..sastanke sa njima….

Istoričar
12.01.2022-19:43 19:43

Rođen je bio oličenje poltrona kad je došao u CK SK CG u informativnu službu. Sve sam pomogao, ali onda sam od njega diga ruke. Jevto Eraković je takođe ništa lijek sa Tupana. O obojici mogu roman da napišem

MiloVujovi
12.01.2022-20:15 20:15

Sve Crnogorske vlasti od Sv.Petra Cetinjskog su sistematski Ubijale Crnogorski IDENTITET a DPS ga je Dokrajcio,evo komentar o Navedemim a sto se tice izdajnika Vrh DPS su ortodoksni izdajnici da ih ne nabrajam dobro su Nam Poznati o njima se Moze Napisati jedna Najdeblja knjiga,pocnimo od Njegosa koji se srbovao iz Politickih a i privatnih stvari ,pa je Napisao Gorski vijenac( jednu Trgikomediju)koji je Posvetio srbijanskom Robu Karađorđu beznacajnoj osobi pored tolikih Velikana tog Doba u Evropi a i Regionu kijima je trebao da psvijeti svoje dijelo,Njegos je izdao samog sebe nesvjesno stime i sve Crnogorce jer nije imao nista… Pročitaj više »

Bodin
12.01.2022-20:35 20:35

Aparatčici koje je instalirao jedan dio DPS-a danas postavljaju ,,omču oko vrata’’ Crnoj Gori u ministarstvu koje je moralo da bude elitna i prestižna institucija. MVPEI-em danas upravljaju ozloglašene porodice Radulović i Mišurović, Raspopović, Milonjić, Kordić, Vučinić i brojni o kojima će tek biti riječi (imaju amin četničkog Djakona) uz konvertitsko odobravanje dežurnih klimača glavom, sitnih šićardžija i banalnih protuva (sinova i kćeri ,,zaslužnih crnogorskih gradjana’’). Da li je zlehuda sudbina postavila te ljude koji danonoćno urušavaju sve što je crnogorsko ili pak nešto drugo?

Polonije
12.01.2022-20:57 20:57

Da li treba nekamo ići odavde , Ili treba, ipak, nekako opstati u ovom surovom svijetu nerafiniranih arhaičnih i anahronih kadrova koje je naimenovao jedan dio DPS p.s. čestitamo današnje postavljenje još jednoj reakcionarki iz Roćenovog krila, ambasadorki Krunić, i ostalim intelektualnim opslužiteljima četničke ideologije i njihove sramne vladavine.

Sveznadar
13.01.2022-00:27 00:27

Upravo ministarstvom inostranih poslova ovih dana upravlja ambasador Vladimir Radulović u pozi prefinjenog i duhovnim vrijednostima odanog aristokratskog dendija kojeg je ,,egzistencija’’ bacila među ,,priproste svetosavce’’. Takodje, u istom ministarstvu je i njegova supruga, koju su svetosavci ,,sačuvali’’, kršeći zakon jer pomenuta ne ispunjava uslove za povjerenu dužnost. Iza svoje pompezne poze, ova šarmantna bjelosvjetska protuva koja se odaziva na Vladimir zapravo je superspretni i ultraokretni šaner opšte prakse. Javnost treba da zna da su, upravo zahvaljujući DPS-u inkasirali oko pola miliona eura od diplomatskog zanata.

Klopšo
13.01.2022-03:17 03:17

Aktuelno,Cdm,Standard,Pobjeda,Analitika…na zapećku ste događaja…..”zdravo tkivo ” Dps-a je napravilo pogodbu u svoju korist…a vi se uporno kladite na pogrešni tiket koji jednostavno više ne prolazi…..

idemobre
13.01.2022-11:18 11:18
Reply to  Klopšo

tkivo je tkivo, skalpel je skalpel.

Braletić Zlatko
13.01.2022-19:00 19:00

Ko su Crnogorci najbolje govori pjesma Lament nad Crnom Gorom a što je u suštini jedna teška istina koju je izreka kralj Nikola,, Najžalije mi je što će preko onih Crnogoraca koji odu u svijet viđet kakve smo fukare,,