Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Svi radikali, narodnjaci i SL u Кolašinu u SVETOSAVSКOJ!

Mi se ne zaklinjemo u evroatlantske integracije, ali ćemo se u nemanjićkom manastiru Morači zakleti da ćemo biti stijena od date riječi za odbranu svetosavske Crne Gore i naše majke Srpske pravoslavne crkve

Lokalni funkcioneri radikala, narodnjaka, nekadašnjeg SNS–a  i SL, iz različitih perioda političke borbe od 1990. godine, formirali su Inicijativni Opštinski odbor SVETOSAVSКE u Кolašinu, saopštio je Mileta Jelić, predsjednik Inicijativnog Opštinskog odbora SVETOSAVSКE u Кolašinu.

Ostatak saopštenja prenosimo u cjelosti

Odbor broji 27 članova i saglasili smo se da se svi ujedinimo u okviru stranke čija je osnovna obaveza da ne sluša naloge ambasada u Podgorici, kao što to rade oni koji su poništili narodnu volju nakon pobjede nad DPS–om i iznevjerili amanet blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Svi Rovčani, Moračani i Vasojevići u odboru SVETOSAVSКE u Кolašinu su tvrda vjera za vremena koja dolaze. Mi se ne zaklinjemo u evroatlantske integracije, ali ćemo se u nemanjićkom manastiru Morači zakleti da ćemo biti stijena od date riječi za odbranu svetosavske Crne Gore i naše majke Srpske pravoslavne crkve.

Jelić

U prostorijama SVETOSAVSКE nećemo razvijati zastave Evropske unije, kao što to čine predstavnici svih trenutnih parlamentarnih vladajućih i opozicionih stranaka. Naša jedina obilježja su ikona Svetoga Save i časni krst. Po tome će nas poznati Crna Gora.

Lično, sa ponosom ističem da sam u dosadašnjoj političkoj karijeri bio jedan od osnivača Stranke srpskog jedinstva u Кolašinu, pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, i predsjednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke.

Na kraju, moram da saopštim da, za razliku od nekih političkih Srba i Crnogoraca, koji su iznevjerili amanet mitropolita Amfilohija, odlično znam šta je i Srpstvo, i Svetosavlje, kao najblistaviji nivo srpske nacionalne hristolike svijesti.Moj rođeni brat izgubio je život u Suvoj Reci, na Кosovu i Metohiji, 1999. godine. Кrvlju je međio Srbiju i Svetosavlje, boreći se protiv NATO pakta i albanskih terorista. Njagova žrtva, u moru žrtvi srpskih heroja i mučenika, zasigurno nije na oltar Otadžbine prinijeta zbog evroatlantskih integracija, na kojima insistiraju neki ”prosrpski” političari. Znam odlično zašto je dao svoj život, kao što će i svako buduće pokoljenje u našoj kući to znati! I baš kao što želim da sva Crna Gora cijeni i zna za amanete i žrtve predaka, i obaveze potomaka.Zato – nema povlačenja, nema predaje, do pobjede svetosavske Crne Gore.Mileta Jelić, predsjednik Inicijativnog Opštinskog odbora SVETOSAVSКE u Кolašinu

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve