Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Svi na Cetinje

Uz brojne dosadašnje poteze ove vlasti koji su potvrdili ono što je gdin Zenka tada istakao, najavljeni događaj Crkve Srbije na Cetinju prvi je krupni korak kojim nova vlast želi pokazati poslušnost Srpskome svetu, korak kojim želi demonstrirati silu nad gnijezdom crnogorske slobode.

Piše: Adnan Čirgić

Od potonjih parlamentarnih izbora naovamo među brojnim javnim nastupima zagovornika građanskoga koncepta crnogorskoga društva niko na mene nije ostavio takav utisak kao gdin Mehmed Zenka gostujući jesenas kod novinarke Tamare Nikčević. Kao Albanac i musliman, gdin Zenka mogao je da se ne uključuje, mogao je i pruženom rukom novoj vlasti da profitira. No umjesto da se brlja ćutanjem ili saradnjom, on je jasno istakao da je pred nama vrijeme u kojem će biti prije svega ugroženi Crnogorci i građanska Crna Gora.

Uz brojne dosadašnje poteze ove vlasti koji su potvrdili ono što je gdin Zenka tada istakao, najavljeni događaj Crkve Srbije na Cetinju prvi je krupni korak kojim nova vlast želi pokazati poslušnost Srpskome svetu, korak kojim želi demonstrirati silu nad gnijezdom crnogorske slobode. Zato to nije crkveni događaj no političko zabadanje noža u ranu građanske Crne Gore.

Sramotne nemušte reakcije zapadnih ambasadora koje pobunjene građane pozivaju na mir, a ćute na najavljeno oštrenje noževa kojem smo juče svjedočili, pokazuje da je Crna Gora u ovome trenutku osuđena da sama javno demonstrira da se neće dati da je prekroje krojači Srpskoga sveta. I dok razni lažiborci za ljudska prava i društvenu emancipaciju u mirnome građanskom otporu vide nacionalizam – kao da Crnogorska crkva želi ustoličiti svoga vladiku u Hramu Sv. Save na Vračaru ili u Hramu Hristova vaskrsenja u Podgorici – priprema se teren za okupaciju Cetinja kao simbolički dokaz pada Crne Gore.

Zato Cetinje ne smije pasti! I zato su svi kojima je na srcu slobodna i građanska Crna Gora dužni 22. VIII doći na Cetinje, bez obzira koje vjere i nacije bili – kao što su Cetinjani ratnih 90-ih stizali i do Tuza i do Plava i do Rožaja da podrže one koji su tada bili ugroženi.

U neđelju svi na Cetinje jer se tamo brani Crna Gora! Budimo dostojni heroja koji su ovu zemlju prije nepunih osam decenija oslobodili od kvislinga koji bi ponovo da je prodaju!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Svi na Cetinje – CG Vijesti
19.08.2021-11:58 11:58

[…] Aktuelno […]