Petak, 24 Septembra, 2021
Rubrika:

SVETOSAVSKO PRELETAČKO JATO Političko ”pranje” funkcionera bivše vlasti za ljepši izgled pred novim režimom

Kako saznaje portal Aktuleno, sve jače su tendencije funkcinoera bivše vlasti da se ''peru'' i pravdaju kako bi novoj vlasti dokazali da nikad nijesu bili pristalice DPS režima. Iako već duže vremena pišemo o ovoj temi, čini se da novih informacija uvijek ima na pretek.

Sveotasvki preletački kadar koji se preko noći odrekao bivše vlasti, sve je brojniji i čini sve da ”opere” svoju biografiju kako bi izgledalo da nijesu nikad imali bilo kakve veze sa strukturama bivšeg režima.

Portal Aktuelno već duže vremena piše kako se ”preletačke” tendencije funkcionera bivše vlasti najbolje mogu uočiti u diplomatskim krugovima, odnosno u  Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) među kadrom koji je doveden po nalogu bivšeg ministra Milana Roćena i njegovih političkih aparatčika.

Kako saznaje portal Aktuelno, sve jače su tendencije funkcionera bivše vlasti da se ”peru” i pravdaju kako bi novoj vlasti dokazali da nikad nijesu bili pristalice DPS režima i posebno aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića. Iako već duže vremena pišemo o ovoj temi, čini se da novih informacija uvijek ima na pretek.

Ana Vukadinović

Kako saznaje portal Aktuelno, posljednji u nizu karijernih diplomata, koji važe za takozvani Roćenov svetosavski kadar, a koje pokušavaju da se ”operu” od veza sa bivšim režimom su ambasadorka Crne Gore u Grčkoj Ana Vukdinović i šefica Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi ambasadorka Slavica Milačić.

Krečenje biografije

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih diplomatskih izvora, ambasadorka Vukadinović, ulaže velike napore da bi se dodvorila aktuelnoj vlasti i ograđuje se od bivšeg režima.

”Vukadinović svima priča kako nikad nije glasala za DPS i Mila Đukanovića jer je imala profesionalne i lične  razloge za to. Milačić to priča iako važi za ‘Roćenovu’ ambasadorku, koju je bivši ministar instalirao u crnogorsku diplomatiju”, rekao je naš izvor koji je istakao ”da ona nije jedina i da većina svetosavskog kadra bivše vlasti sebe ovako ‘pere”’

Među bivšim kadrom DPS-a koji želi da ”osvježi” biografiju je i šefica Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi ambasadorka Slavica Milačić koja je prošle godine imenovana za stalnu predstavnicu Crne Gore pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i za stalnu predstavnicu Crne Gore pri Programu Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine.

Slavica Milačić

Milačić je predsjedniku Skuptšine Aleksi Bečiću nedavno poklonila pakovanje hemijskih olovki vrijednosti 150 eura. Bečić je ovaj poklon prijavio Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK).

Pomilovala ih nova vlast

Milačić i Vukadinović važe za kadrove koje je ”stovrio” bivši šef diplomatije Milan Roćen.

Najistaknutiji funkcioner iz Rasoja je poznat po tome što je crnogorsku diplomatiju ”punio” svetosavskim preletačkim kadrom, što je razotkriveno nakon smjene vlasti.

Milan Roćen: ”Bistriji su konji iz moje Rasove nego urednički tim TVCG”

Dvije ambasadorke su 29. januara, bile na konsultacijama sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

Na sastanku je tada razgovarano, kako je saopšteno, o ”nužnosti profesionalizacije diplomatske mreže, daljem napretku u evropskim integracijama, promociji ekonomske diplomatije, kao i o jačanju bilateralne i multilateralne saradnje u cilju ostvarivanja spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore”.

Ambasadorke Vukadinović i Milačić su se nakon održanog sastanka, vratile u zemlje prijema i nastavile da obavljaju dužnosti, što znači da ih je nova vlast poštedjela jer su, po svemu sudeći, pokazale da će biti lojalne novoformiranoj svetosavskoj diplomatiji.

Zdrava svetosavska baza

Podsjetimo, portal Aktuelno već duže vremena piše o  postavljanju takozvanog ”svetosavskog kadra” bivšeg režima na važne diplomatske pozicije od strane nove vlasti.

Ranije smo pisali da je postavljanje, stručnom svetosavskom terminologijom rečeno – bogougodnog DPS kadra od strane nove vlasti najočiglednije u Ministarstvu vanjskih poslova.

Nakon imenovanja Đorđa Radulovića za šefa diplomatije, na izuzetno bitnu funkciju glavnog pregovarača sa EU, postavljen je svetosavski kadar DPS-a Zorka Kordić koja je u Ministarstvo vanjskih poslova dovedena po nalogu bivšeg ministra Roćena i njegovih ljudi. O ovoj temi opšrinije možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Zašto se mrzimo?

Dobro vidimo samo srcem. Suština je nevidljiva očima, kazao je Egziperijev Mali princ. Zašto onda srce ne usmjeravamo ka dobru ljudskom i zašto od pobjede činimo...

U subotu do 28 stepeni

U subotu sunčano i toplije. Na sjeveru, po kotlinama, moguća kratkotrajno jutarnja magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 3 do 16,...

Rovčanin: Ministarstvo kapitalnih investicija nema ministra, već PR-a državnih preduzeća

Direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin pozvao je ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića da radi u interesu naroda, a ne po nekakvim paralelnim agendama”. Bojanić...

Transfer u najavi: Čelsi spremio 150 miliona za štopera Juventusa

Čelsi već razmišlja o sljedećem prelaznom roku, a u fokusu će biti Matajs De Liht. Štoper Juventusa je pod ugovorom sa ''starom damom'', a u...

Izvjesna promjena na klupi blaugrane: Kuman pred otkazom, Ćavi stiže na Nou Kamp

Ronald Kuman sve je bliži odlasku sa klupe Barselone, prenose španski mediji. Nakon remija i blijede igre protiv Kadiza, predsjednik Laporta bio je veoma razočaran. Ponovo...

Najčitanije

Povezano

TEOKRATSKA VLADA I KONVERTITSKI KADAR Korisni idioti u službi interesnih grupa bivše vlasti

Trenutna Vlada Zdravka Krivokapića iako još nije izgurala ni punu godinu mandata, zasigurno će biti upamćena po svom amaterizmu, sklonosti ka teokratizaciji društva i...

SRDAČAN SUSRET NA MARGINAMA Slušaju li te oni kadrovi što sam ti ih ostavio?

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom dočekao je juče na Cetinju predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji su boravili u zvaničnoj posjeti...

DVOSTRUKE IGRE SVETOSAVSKIH KONVERTITA Kome je u interesu da spašava nesposobne kadrove otporne na promjenu režima?

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić poznata je kao jedan od brojnih svetosavskih kadrova bivše vlasti koji je uspješno prebrodio tranziciju od bivše...

SUBVERZIJA CRNOGORSKE DIPLOMATIJE  Preletači opasniji za državu od četničkih kadrova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović predložio je osvjedočenog svetosavca i pobornika velikosrpske politike Želidraga Nikčevića, predsjedniku države za funkciju ambasadora Crne Gore u Srbiji,...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve