Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

JOŠ JEDAN KADAR DŽEPNOG STALJINA: ’’Nesuđena princeza od Monaka’’ u hladovini rasovskog brka

Poznato je da je ova ekstravagantna ekonomistkinja, premazana šmekom Monte Karla koji je pokupila sa budvanskih ulica dok je proganjala princa Alberta od Monaka, jedan od najperspektivnijih DPS kadrova iz takozvanog ’’rasovskog’’ rasadnika, koji je uzgajao čuveni, kontroverzni bivši ministar i visoki funkcioner Milan Roćen

Ekstravagantna Irena Radović, koja je zbog skandala iz 2013. godine dobila nadimak ’’nesuđena princeza od Monaka’’, pogurana od strane nažalost predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i podržana od ’’oslobodilačke’’ većine, izabrana je prošle sedmice za guvernerku Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Za izbor Radovićke glasalo je 58 poslanica i poslanika, dok je 13 bilo protiv. Najveći kuriozitet koji se tiče izbora Radović je da su nju podržali poslanici Evrope sad, koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Demokrata, Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata, Socijalističke narodne partije, Albanskog foruma, Hrvatske građanske inicijative, Albanske alijanse i oni koji pripadaju nezavisnom klubu.

Dakle – podržala je čitava ’’tridesetoavgustovska’’ većina, plus partije manjina i poneka iz bivše vlasti. Jedini koji su glasali protiv imenovanja Radović na mjesto guvernerke CBCG bili su poslanici DPS.

Jakov Milatović i Milan Roćen: Imaju mnogo više zajedničkog nego što se čini na prvi pogled

Ono što je najveće političko iznenađenje, u rangu onoga kad je Rajo Mandić počeo da se pretvara da prihvata evropske svjetonazore, je to što je DPS glasao protiv Radović koja je godinama bila njihov kadar.

”Oduvala” Roćena svojim performansom

Poznato je da je ova ekstravagantna ekonomistkinja, premazana šmekom Monte Karla koji je pokupila sa budvanskih ulica dok je proganjala princa Alberta od Monaka, jedan od najperspektivnijih DPS kadrova iz takozvanog ’’rasovskog’’ rasadnika, koji je uzgajao čuveni, kontroverzni bivši ministar i visoki funkcioner Milan Roćen.

Ovaj bivši političar iz Rasove poznat je pod mnoštvom nadimaka koji svoje porijeklo generišu od njegovih čuvenih brkova, koje su mnogi upoređivali sa brkovima sovjetskog diktatora Josifa Staljina. Stoga je Roćen dobio nadimka ’’džepni Staljin’’ ili jednostavno ’’Staljinov brk’’, a upravo u hladovini njegovog brka počela je da cvjeta karijera mlade Irene Radović.

Još, sada već davne, 2010. godine Radović je nakon sastanka sa tadašnjim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom, lansirana u stratosferu diplomatskog karijerizma.

Irena Radović: Da Roćen nije sjedio, oborila bi ga s nogu svojim usmenim performansom

Roćena je 2010. godine, kako saznajemo, oborila s nogu nakon ’’usmenog’’ izlaganja u njegovom kabinetu. Od tada njena karijera kreće meteorskim usponom, pa već u oktobru 2010. biva imenovana za ambasadorku Crne Gore u Republici Francuskoj i nerezidentno u Kneževini Monako i Kneževini Andori.

(Ne)diplomatsko ponašanje

Za vrijeme mandata Nebojše Kaluđerovića na mjestu ministra spoljnjih poslova, Radović se našla u ”nemilosti”, jer je Kaluđerović insistirao na profesionalnosti što je za nju bila najveća uvreda. Njemu je, kako su kazali naši dobro upućeni izvori, bilo neprihvatljivo ponašanje Radović koje je bilo izuzetno nediplomatsko.

Međutim, tada je proradila ’’rasovska veza’’ koja ne mari za tamo neki ”diplomatski bonton” ili ”ugled države”, pa je Radović nesmetano mogla da nastavi da napreduje u karijeri za vrijeme ministrovanja još jednog istaknutog rasovskog kadra Igora Lukšića.

Izašla iz hladovine rasovskog brka kad je trebalo

Roćen, kako smo više puta pisali, važio je za najvećeg kadrovnika bivše vlasti, čiji su kadrovi toliko duboko infiltrirani u izvršnu vlast da su mnogi preživjeli tridesetoavgustovske promjene. U hladovini rasovskog brka razvijala se karijera Irene Radović. Ali ona je ipak na vrijeme osjetila da se bliže promjene pa je izašla iz te hladovine i na vrijeme uhvatila priključak sa ’’tridesetoavgustovcima’’.

Miodrag Daka Davidović i Miodrag Miško Perović: Kakav je njihov odnos sa Irenom Radović?

Novoizabrana  guvernerka CBCG Radović, uhljebila se u novoj vlasti preko koncerna Vijesti, poznatijeg kao ’’medijska mafija’’. Bila je u veoma bliskim odnosima sa tim reketaškim koncernom, koji je i te kako kadrirao nakon 30. avgusta, preko jednog od njihovih urednika.

Bila je glavni favorit za guvernerku CBCG nakon ”oslobođenja” u avgustu 2020. godine, a očekivala je da je na tu poziciju ”pogura”, između ostalih, kontroverzni nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović.

Još u vrijeme dok je premijer bio Zdravko Krivokapić, mediji su pisali da, uz pritisak Davidovića intenzivno traže način da smijene tadašnjeg guvernera Centralne banke Radoja Žugića i postave Radović, na tu poziciju. O tome svjedoči i pisanje medija da se u decembru 2020. sastajala sa Dakom Davidovićem u jednom poznatom lokalu.

”Nesuđena Princeza od Monaka”

Veze sa rasovskim kadrovnikom Roćenom, sumnjiva poznanstva sa kontroverznim biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem koji se nalazi na crnoj listi SAD, veze sa ”medijskom mafijom”, o čemu je Portal Aktuelno pisao, nijesu najopskurnije okolnosti u biografiji Radovićke.

Rasovski brk Milan Roćen je još 2010. godine prepoznao potencijal mlade Irene Radović nakon ,,usmenog” izlaganja

Prilikom posjete princa Alberta Drugog od Monaka Crnoj Gori u junu 2013. godine, Radović je režirala nezapamćen skandal, kada je prinčeva delegacija morala da reaguje kod crnogorskih organa zbog ”nametljivog i nedoličnog” ponašanja aktuelne guvernerke, a tadašnje ambasadorke u Francuskoj. Zbog toga je dobila nadimak ”nesuđena princeza od Monaka”.

Novoizabrana guvernerka poznata je i po medijski veoma ispraćenom suđenju pred Osnovnim sudom, kada je kao bivša viceguvernerka podnijela tužbu protiv CBCG i tadašnjeg guvernera Radoja Žugića za navodni ”mobing i diskriminaciju”. Ona je tada mjesecima izigravala žrtvu i pravila medijski spektakl na račun njene navodne ugrožensoti, zloupotrebljavajući pri tom činjenicu da je žena. 

Ona je jedna od pionirki zloupotrebe mizoginije u svrhu zamjene teza i relativizacije sopstvenih kontroverznih radnji, o čemu ćemo naknadno pisati.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Aragorn
18.12.2023-16:13 16:13

Ćapikura

Life
18.12.2023-16:23 16:23

Nema opravdanja za aktuelno. Daka privatni guverner je odavno odigrao na krilu nekog ko nije Rasova. U mržnji prema Damjanoviću-korumpiranom aktuelno nije željelo da vidi.

Poslanici Skupštine CG su u petak ostali bez gaća a poslanice bez dostojanstva, ko god je pritisnuo zeleni taster. Nažalost aktuelno nije vidjelo da igra uz mans i rtvnk, plaćene platformice od nesrećnog irfcg. Sad nema kajanja… Suck it…

Life
18.12.2023-16:26 16:26

A oslobodioci bez slobode od petka nisu problem. Daka privatnog guvernera je glasao Boris Mugoša i SD, što je kolaps koji ni Ivan Brajović Ramada skandalom nije uradio. Check…

džudović
18.12.2023-16:38 16:38

Radović je bila pomoćnica minsitra Roćena. Šta je bila za nju preporuka za ovu poziciju, s obzirom na to da prije toga nije radila u dplomatiji? Šta se to dešavalo u MVPEI da Radović hitno pošalju na rad u inostranstvo? Ma, ovaj Roćen je mnogo mutan lik!

Che
18.12.2023-20:39 20:39

Bila je dobra u “usmenom izlaganju” kad je bila sama sa sefom u kabinetu. Od tada napreduje…

dpero
18.12.2023-22:46 22:46

Daka nije kontraverzni nego ratni profiter,trgovac oruzjem, svercer cigarea,….!!

Sasha M
19.12.2023-00:02 00:02

E svaka vam čast. Ovoliko laži i bljuvotina na račun nosioca ordena časti kojeg nema ni jedan čoek u CG! Đe vam je čojstvo sojevići?

Psihijatar
19.12.2023-23:53 23:53

Ova Life aka Mila K jer pljuvačica žena, spremna za ozbiljnu terapiju… ili straightjacket u najmanju ruku!