Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SVETOSAVSKI GLASAČI OGORČENI NA NATOLJUBA ”Đedo se prevrće u grobu dok Zdravko cjeliva Stoltenberga”

Krivokapić je juče u Briselu doživio transformaciju iz Rukoljuba u NATOLJUBA čime je uspio da zasjeni i najveće konvertite bivše vlasti. Čitav spektakl upotpunjen je ljubavnim flertom  sa NATO zastavom i rukom generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, koje su preko noći zamjenile cjelivanje već prežaljenih trobojki i smežuranih popovskih ruka. Ono što je svetosavskim biračima najteže palo je što je Krivokapić otvoreno izdao svog duhovnog, političkog i ideološkog oca Amfilohija Radovića, koji se, kako su ocjenili naši sagovornici, ''sada prevrće u grobu''

Premijer prve teokratske vlade u novijoj crnogorskoj istoriji Zdravko Rukoljub Krivokapić konačno je juče dovršio potpuni obrt od 180 stepeni u svojoj kratkoj konvertitskoj političkoj karijeri. Crnogorska i međunarodna javnost juče su u Briselu svjedočile metamorfozi jednog Rukoljuba, koji je od neuglednog svetosavca sa parčetom masne gibanice u jednoj i bocom domaće šljive u drugoj ruci, postao prozapadni  premijer u  skupom ”NATO-odjelu” privržen idelogiji protiv koje se iz srca borio tokom predizborne kampanje uz svog duhovnog i ideološkog oca Amfilohija.

Krivokapić je u Briselu doživio transformaciju iz Rukoljuba u NATOLJUBA čime je uspio da zasjeni i najveće konvertite bivše vlasti. Čitav spektakl upotpunjen je ljubavnim flertom  sa NATO zastavom i rukom generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, koje su preko noći zamjenile cjelivanje već prežaljenih trobojki i smežuranih popovskih ruka.

Rukoljub postao NATOLJUB: Nakon smrti svog ideološkog oca Krivokapić ostao političko siroče na koje su se sažalili NATO čelnici i prihvatili ga kao svojega

Krivokapić je juče ukočen stajao pored Stoltenberga dok su iz njegovih konvertitskih usta izlazile rečenice hvalospjeva upućene NATO alijansi koju je tokom izborne kampanje poistovjećivao sa ”zlom” i optuživao za ”agresiju”.

Spektakl jednog konvertita

Kada je generalni sekretar Stoltenberg poručio da mu je premijer Krivokapić rekao ”da će Crna Gora nastaviti da ispunjava obaveze iz članstva”, uz neizmjerno žaljenje Rukoljuba zbog paljenja NATO zastava, crnogorska javnost je ostala šokirana što takvi stavovi dolaze od političara koji je samo do prije mjesec uz svog duhovno-ideološkog oca Amfilohija podržavao teoriju da je ”NATO simbol zla i satanizma”.

Rukoljub ponovo kršten u NATO crkvi i dobio ime NATOLJUB

“Na pitanje da li je dobio uvjerenje od premijera da će Crna Gora nastaviti da ispunjava obaveze iz članstva, posebno imajući u vidu da se u premijerovom timu nalaze ljudi koji se protive članstvu, što je demonstrirano paljenjem NATO zastave, Stoltenberg je rekao da je dobio takva uvjerenja od premijera”, poručeno je juče na senzacionalnoj zajedničkoj konferenciji Stoltenberga i Krivokapića u Briselu.

Ipak, da bi se makar malo distancirao od političkih ubjeđenja koja je prihvatio preko noći, kako saznaje portal Aktuelno, Krivokapić nije poljubio ruku Stoltenbergu niti je poljubio NATO zastavu.

“Krivokapić je obećao potpunu i bezuslovnu lojalnost NATO-u, uz garancije da će povećati potrošnju za odbranu”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Kako saznajemo, jedini incident juče dogodio se kada je Krivokapić pokušao da ljubi pod dok je ulazio u zgradu NATO-a, ali je u toj namjeri bio spriječen jer je obezbjeđenje bilo dobro brifovano o navikama crnogorskog premijera. Ljubljenje poda, kako nam je rečeno, prije svega je spriječeno iz higijenskih razloga.

Ogorčeni svetosavksi birači

Nakon jučerašnje epizode u Briselu svetosavski birači koji su podržali premijera NATOLJUBA na nedavno održanim izborima, revoltirani su njegovim ponašanjem. Kako je reklo više izvora iz stranaka konstituenata koalicije ”Za budućnost Crne Gore”, glasači ove koalicije se osjećaju ogorčeno i prevareno i smatraju da se Krivokapić odnosio snishodljivije prema čelnicima NATO-a nego ”bilo koji funkcioner bivše vlasti”.

Da li će ga stići Đedova kletva?

”Sjetimo se samo da je 2013. u kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja Krivokapić napomenuo da se ‘na današnji dan sjećamo početka AGRESIJE NATO’. Krivokapić je 15. avgusta ove godine, kao nosilac liste Koalicija ‘Za budućnost CG’ u Murinu položio vijenac na spomenik žrtvama ‘NATO AGRESIJE 1999. godine’. A sada se sastaje sa Stoltenbergom i veći je zagovornik NATO ideologije nego političari bivše vasti”, napomenulo je više istaknutih članova Demokratskog frotna u neformalnom razgovoru sa novinarom portala Aktuelno uz opasku da su ”revoltirani”.

“Razmatramo čak mogućnost da na stranačkim organima pokrenemo inicijativu za uskraćivanje podrške ovakvom premijeru. Možda je rano za takav potez, ali ćemo svakako razmisliti”, rekli su sagovornici portala Aktuelno.

Ponovo ubio Amfilohija!

Ono što je svetosavskim biračima najteže palo je što je Krivokapić otvoreno izdao svog duhovnog, političkog i ideološkog oca Amfilohija Radovića, koji se, kako su ocjenili naši sagovornici, “sada prevrće u grobu”.

“Krivokapić, odnosno NATOLJUB kako ga sada zovu glasači koji su mu do juče vjerovali, je ponovo ubio našeg Đeda. Napravio je klasični otklon od politike koju je vodio u predizbornoj kampanji i prihvatio politiku bivše vlasti. Smijenili smo DPS da bi na vlast došao premijer i vlada koji će da rade potpuno iste stvari. Neka se prisjeti Krivokapić riječi našeg Đeda i kletve koje je izrekao”, ogorčeno su pričali članovi stranaka iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” našem novinaru.

Dotrajalu Amfilohijevu kašičicu promijenio srebrnom NATO kašikom: ”Oprosti mu oče, ne zna što čini”

Podsjetimo, duhovni i ideološki otac Krivokapića, Amfilohije smatrao je da je NATO ”četvrti rajh”, ”stid i sram crnogorske vlasti” i “nastavak austrougarske okupacije”. Nerijetko je Alijansu, ali i zapadne zemlje, poistovjećivao sa Vavilonskom kulom i “kolijevkom satanizma”.

S obzirom da čitavo biračko tijelo koje je dovelo aktuelnog premijera na vlast dijeli stavove Amfilohija Radovića, jasno je da se oni sada osjećaju prevareno, izigrano i ogorčeno.

Aktuelni premijer, nakon što je prevario gotovo sve političke partnere koji su ga doveli na vlast, juče je otvoreno prevario sve svoje glasače, pogazio amanet koji mu je dao političko-ideološki otac Amfilohije i u kratkoj političkoj karijeri uspio je sebi da obezbjedi počasno mjesto u analima crnogorskog političkog konvertitstva.

Moramo se saglasiti – veliki uspjeh s obzirom da je Krivokapić na funkciji premijera tek nešto više od 10 dana…

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
tivatski58
16.12.2020-11:21 11:21

Ha Ha Ha! Rukoljub Podoljub Natoljub

E,k
16.12.2020-13:44 13:44

Sve ce on ljubit,cudo je fotelja-vlast,pozdrav redakciji…

gagi
17.12.2020-05:15 05:15

Dobro jutro Crna Goro, s obzirom da uvece idem ranije na spavanje zbog godina,ali i rano ustajem pa mi uljepsa jutro novo ime SPC zamjenika premijera( kikirez Abazovic je pravi premijer) NATOLJUB, e neka si se ti Rukoljube,Podoljube i NATOljube do kraja us..o u one sto te podrzase,danas ce svi u CRVENO.Veoma “ozbiljno”razmisljam da ti “dajem podrsku . Kako pise u tekstu “Djedo se prevrce u grobu” i treba neka mu Bog vrati sve ono sto je zasluzio i uradio prema Crnoj Gori i Crnogorcima.

Ha20
23.12.2020-10:58 10:58

Haha ! Djedo se koprca u grobu jer ga je rukoljub preveo zedna preko vide……..