Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

SVETOSAVSKA: Podgoričani na izborima da iskažu principijelnu podršku Rusiji i izbjegnu proteste kakvi potresaju EU

Kako je istakao, želi dobro ukrajinskom i svakom drugom evropskom narodu, ali su njihove misli i emocije na strani države koja svijet čini bipolarnim i pravednim

Svetosavska srpska lista cijeni tradicionalno prorusko raspoloženje građana Crne Gore koji su uvijek imali osjećaj za pravdu i slobodu, i države, i čovječanstva. Podsjećamo da je sudbina naroda u Crnoj Gori uvijek bila identična opštim potrebama i stavovima naroda Rusije, i u doba turske imperije, i tokom Prvog svjetskog rata, u koji je Rusija ušla zbog atentata u Sarajevu, kazao je Milovan Mrdak, odbornički kandidat SVETOSAVSKE i član Glavnog odbora SVETOSAVSKE.

“O Drugom svjetskom ratu da i ne govorimo o činjenici da su stanovnici Crne Gore prihvatili komunizam samo zato što je tada bio vladajuća ideologija u bratskoj Rusiji”, kazao je Mrdak.

Danas, u vremenu opšteg haosa na ulicama glavnih gradova Evropske unije, na kojima protestuju milioni ljudi, iskazujući solidarnost sa velikim ruskim narodom i pravoslavnim stanovništvom Ukrajine, SVETOSAVSKA smatra da građani Crne Gore nemaju nikakvu potrebu da se svrstavaju na stranu onih koji su politička pješadija NATO pakta u opštem globalnom sukobu.

“Imao sam priliku da, boraveći i radeći, u prethodnom periodu, u zemljama Evropske unije, prepoznam način na koji običan narod razmišlja. U pitanju su ljudi koji žele demokratiju, mir i najbolje odnose sa najvećim evropskim narodom – Rusima. Zato, Podgorica mora disati onako kako je to radila u doba Petrovića i Karađorđevića, i, nakon toga, u doba jednostranačja, odnosno komunizma, koliko god to bila prednost ili greška”, naveo je Mrdak.

Kako je istakao, želi dobro ukrajinskom i svakom drugom evropskom narodu, ali su njihove misli i emocije na strani države koja svijet čini bipolarnim i pravednim.

“To može jedino Rusija, a Podgoričani imaju sreću da sa tom velikom nacijom i kulturom većinski dijele vjeru i slovenski korijen. Dakle, Podgoričanima je potrebna jesen i zima bez tenzija, sa osnovnim potrebama za svako domaćinstvo. To im svakako neće obezbijediti oni koji su bespogovorno za Evropsku uniju, a protiv Rusije. Pitamo se i mi koji zastupamo tradicionalnu i istorijsku Crnu Goru. I, naravno, na izborima, princijepijelno gledamo ka Istoku”, zaključio je Mrdak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve