Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SVAĐA Ministarku zdravlja napustio prvi saradnik, državni sekretar Borko Bajić podnio ostavku

Doktor Bajić je bio lični izbor ministarke zdravlja i na tu poziciju nije došao po partijskom ključu kao sto je slučaj sa ostalim kadrovima

Državni sekretar Ministarstva zdravlja  i prvi saradnik ministarke zdravlja Jelene Borovinić BojovićBorko Bajić, podnio je ostavku na tu funkciju, saznaje CdM.

Čini se da se talas ostavki prvih saradnika iz resora prosvjete, nauke, kulture i sporta prenio i na Ministarstvo zdravlja.

Doktor Bajić je bio lični izbor ministarke zdravlja i na tu poziciju nije došao po partijskom ključu kao sto je slučaj sa ostalim kadrovima.

Kako CdM nezvanično saznaje, razlog za ostavku su neslaganja oko daljeg rada Ministarstva, kao i partijski pritisak koji doktor Bajić nije želio da trpi. Svoj dalji angažman nastaviće u Institutu za javno zdravlje, gdje je i ranije radio.

Bajić će u javnosti ostati upamćen po izjavi da Crnoj Gori ne treba donacija vakcina u trenutku kada u državi nije bilo vakcina protiv korinavirusa.

“Dogovorili smo sa proizvođačima sasvim dovoljan broj vakcina da pokrijemo i prioritetne grupe i predviđeni broj stanovništva, da nema potrebe da se bilo šta donira”, kazao je on 25.januara.

O ozbiljnosti ove izjave možda najbolje govori činjenjca da su prve doze vakcina u Crnu Goru, kao donacija, stigle 17. februara, i to iz Srbije.

Prije toga je Crna Gora odbila mogućnost nabavke 150.000 doza vakcina.

Bajić Bajić je specijalista za higijenu i humanu ekologiju.

Medicinski fakultet je završio u Podgorici, a specijalizaciju na Medicinskom fakultetu, Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju u Beogradu.

Na funkciju državnog sekretara Ministarstva zdravlja imenovan u decembru prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve