Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Striković: SDP će predložiti Zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe

Kako je naveo, upotreba ulja od kanabisa i drugih derivata koji se proizvode u medicinske svrhe je široko raspostranjena u svijetu i daje odlične i medicinski potvrđene rezultate pri liječenju niza bolesti

Poslanik Socijaldemokratske partije dr Adnan Striković, najavio je da će u ime Kluba poslanika predložiti Zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe.

Kako je naveo, upotreba ulja od kanabisa i drugih derivata koji se proizvode u medicinske svrhe je široko raspostranjena u svijetu i daje odlične i medicinski potvrđene rezultate pri liječenju niza bolesti.

“Takođe ulje od kanabisa značajno pomaže u poboljšanju stanja kod pacijenata koji imaju najteže bolesti”, kazao je Striković.

On je ocijenio da bi legalizacija upotrebe kanabisa u medicinske svrhe dovela i do regulisanja ove oblasti jer brojni pacijenti i danas koriste ova sredstva kao lijek, samo što se nabavka i upotreba vrši u sivoj zoni, bez odgovarajuće ljekarske kontrole.

Autentična svjedočanstva o liječenju osoba oboljelih od najtežih bolesti, a koje su, koristeći ulje kanabisa, uspjele značajno popraviti svoje zdravstveno stanje kao i odgovarajuća medicinska istraživanja su me podstakla da u ime brojnih građana koji su ovih dana potpisavali i peticiju – predložim donošenje odgovarajućeg zakona.

“Za ovaj predlog zakona očekujem podršku i drugih kolega u Skupštini, posebno onih iz oblasti medicinske struke, a na ovaj način ćemo se pridružiti nizu zemalja koje su ovu osjetljivu oblast pravno regulisale”, zaključio je Striković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve