Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Stoltenberg uputio čestitku ministru Ivanoviću povodom stupanja na dužnost

Generalni sekretar Stoltenberg je u čestitci izrazio zadovoljstvo i što će biti u prilici da se sa ministrom Ivanovićem susretne tokom NATO ministarskog samita, krajem mjeseca, u Briselu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio je ministru vanjskih poslova dr Filipu Ivanoviću čestitku povodom stupanja na dužnost.

U pismu se navodi da ministar započinje mandat u ključnom periodu za evroatlantsku sigurnost i budućnost Alijanse, kada ruska invazija na Ukrajinu dodatno ističe važnost jedinstva saveznika i snažne posvećenosti implemetaciji odluka sa samita u Viljnusu.

„Vjerujem da će, tokom Vašeg mandata, Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske demokratske vrijednosti, kao i da će dati doprinos postizanju konsenzusa u okviru naše, nikada snažnije i ujedinjenije Alijanse. Takođe, cijeniću Vašu podršku u pripremama za NATO samit u Vašingtonu, u julu naredne godine“, navodi se u pismu.

Generalni sekretar Stoltenberg je u čestitci izrazio zadovoljstvo i što će biti u prilici da se sa ministrom Ivanovićem susretne tokom NATO ministarskog samita, krajem mjeseca, u Briselu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve