Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stari saborac nepoželjan u novoj vlasti: Daka pušten niz vodu, svetosavcima kvari imidž pred NATO i EU!?

Davidović, koji je inače poznat kao veliki donator Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko primorske, ali i brojnih političkih prosrpskih stranaka  u Crnoj Gori, odjednom je počeo da smeta nalogodavcima koalicije "Za budućnost Crne Gore" zbog, kako su kazali izvori portala Aktuelno, "kontroverzi koje se vezuju za njega". Ipak, zbog zasluga iz prošlosti nije isključeno da se Davidoviću učine neki ustupci da bi se smirila njegova struja u svetosavskom biračkom tijelu

Tri svetosavske koalicije koje su ostvarile pobjedu na nedavno održanim izborima “Za budućnost Crne Gore”, “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” nijesu ni počele zvanične pregovore oko formiranja vlasti a očigledna netrpeljivost između ova tri politička subjekta već je izašla na vidjelo.

Popularni Daka u svom prirodnom svetosavskom okruženju

Antagonizam između doskorašnjih opozicinih stranaka najbolje se može uočiti kroz stalne i žestoke svađe funkcionera koalicija okupljenih oko Demokratskog frona i URA-e, koje se svako malo rasplamsaju po društvenim mrežama i pored ogromnih napora njihovih nalogodavaca da to sakriju.

Osim problema koje imaju sa koalicijom “Crno na bijelo” čiju okosnicu čini GP URA, koalicija “Za budućnost Crne Gore” okupljena oko Demokratskog fronta ima ozbiljnih unutrašnjih problema jer je njihovo članstvo očajno i razočarano nakon potisivanja sporazuma po kojem će podržavati NATO, EU integracije, neće povlačiti priznanje Kosova, mijenjati grb, zastavu…

Visoki funkcioneri DF-a su nakon potpisivanja sporazuma morali da ulože nadljudske napore da smire svoje razočarano članstvo obećanjima da je ovo samo “varka koja je prvi korak dugoročnog plana formiranja SAO Crna Gora”. Ali umjesto da naprave neki ustupak koji bi smirio njihove birače, nalogodavci koalicije “Za budućnost Crne Gore” su krenuli u dalju “natoizaciju” i “evropeizaciju” njihovog političkog saveza.

Daka u nemilosti

Najnovija žrtva naglog obrta u programskoj orjentaciji koalicije okupljene oko Demokratskog fronta je nikšićki biznismen, svetosavski tajkun, politički “kum” Zdravka Krivokapića, Miodrag Daka Davidović.

Ima li mjesta za mene Zdravko?

Davidović, koji je inače poznat kao veliki donator Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko primorske, ali i brojnih političkih prosrpskih stranaka u Crnoj Gori, odjednom je počeo da smeta nalogodavcima koalicije “Za budućnost Crne Gore” zbog, kako su kazali izvori portala Aktuelno, “kontroverzi koje se vezuju za njega”.

Davidoviću je, kako su kazali naši izvori, još prije početka predizborna kampanje stavljeno do znanja da koalicija “Za budućnost Crne Gore” neće postupati po njegovom diktatu.

“Davidiović je prije izbora imao svoje ljude okupljene oko bivšeg funkcinera SNP-a Aleksandra Damjanovića na koje je računao da će dobiti visoka mjesta na listi koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’. Međutim, nijedan od njegovih ljudi nije se čak ni našao na listi a da ne govorimo o visokim pozicijama. To govori o okolnostima u kojima se našao Davidović”, rekli su naši izvori.

Žrtva kalkulacija

Naši izvori dalje navode da su u javnosti sve češće spekulacije da je Davidović blizu bankrota i da je priča oko ulaganja velikih finanasijskiih sredstava u svetosavske stranke u Crnoj Gori “samo njegov marketinški trik”.

“Iako Daka voli da se u javnosti šire priče kako pomaže i finansira političke subjekte bliske SPC u Crnoj Gori to je daleko od istine. Pitajte koga hoćete u Demokratskom frontu da li je gledao Dakine pare – odgovor će uvijek biti isti – NE”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Kako nam je rečeno, funkcioneri koalicije okupljene oko DF-a shvatili su da treba da se ograde od Davidovića jer se njegovo ime vezuje za mnoge afere.

“Makedonski mediji svako malo izvještavaju o korupcionaškoj aferi čiji je navodni akter Davidović. Mediji pišu da je koalicija Zaev-Ahmeti (SDSM-DUI) usvojila DUP od 200 miliona eura za Davidovićevu ofšor kompaniju iz Paname. To su ozbiljne optužbe koje DF-u ništa ne trebaju pred početak konstituisanja vlasti sa novim partnerima sa kojima i onako nijesu u dobrim odnosima”, rekli su naši sagovornici koji napominju da je problematična i Davidovićeva prošlost.

Najveća hipoteka prošlosti koja sad smeta u pregovorima je to što je Davidović bio ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina devedesetih godina prošlog vijeka kada je sarađivao sa Radovanom Karadžićem.

“Ipak, zbog zasluga iz prošlosti nije isključeno da se Davidoviću učine neki ustupci da bi se smirila njegova struja u svetosavskom biračkom tijelu”, navode naši sagovornici.

Šverc duvana, trgovina oružjem…

Davidović je krajem prošle godine ranjen iz snajpera u Beogradu. On se dovodio u vezu sa ilegalnim duvanskim biznisom, zbog čega je bio krivično gonjen. Njega je crnogorska finansijska policija svojevremeno teretila da je, švercujući cigarete Duvanskog kombinata, oštetio budžet za 10,5 miliona eura.

Posljednjih nekoliko godina, poslujući iz Beograda bavio se i međunarodnom distribucijom oružja.

Nakon izborne kampanje 2016. godine Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je tokove novca kojim je finansiran Demokratski front, a Davidović je bio pod posebnim provjerama.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
17.09.2020-15:37 15:37

Na prvoj slici ne vidjeh tri vise pogani od Rista,Dake i Mlatije,na drogoj slici isto samo sa nesrecnim bivsim bokserom Ratkom Draskovicem spijunom Dake Davidovica nistavilo.

gagi
17.09.2020-15:48 15:48

Namjerno napisano “Rista”jer je ovaj srbijanski pop-patrijah original Risto Cirov Radovic- LAZAVCINA.

Maitland Niles
17.09.2020-16:45 16:45

Daka je najveći lopov i švercer, pravio je crkve po CG kako bi okajao svoje grijehe.(pokojni istoricar crkve Mirko đorđević iz Srbije je pisao o ovome) Ovog lopova i švercera je odlikovao ,,đedo,, pukovnik Arkan Amfilohije zlatnim ordenom Svetog Petra Cetinjskog, a Irinej ga je odlikovao ,, ordenom svetog Save,,. Eto šta je spc, bilo koji diler, lopov,švercer, neka im donira veću svotu mrskih eura oni će ga odlikovati. Daka je opljačkao Željezaru, sve pogone je izrezao i prodao u staro željezo. Neka rukoljubac profesor krivokapic počne da provjerava porijeklo imovine prvo od ,,brata,, Dake (kako ga zove risto sotona),pa… Pročitaj više »