Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Stanišić: Leteći cirkus Dritana Abazovića

''Čuveni leteći cirkus Montija Pajtona bio je prepoznat po tome što su njegov tim krasili svestranost, visokoobrazovanost i izuzetan talenat, što nažalost građana Crne Gore nije slučaj sa timom premijera Abazovića''

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić poručuje da građani Crne Gore ni posle 30. avgusta i pada političkog krila DPS-a, ali ne i kriminalnog, nisu dočekali da ruka pravde konačno zakuca i na vrata onih koji su Crnu Goru opustošili i doveli do ivice bankrota.

“Čuveni leteći cirkus Montija Pajtona bio je prepoznat po tome što su njegov tim krasili svestranost, visokoobrazovanost i izuzetan talenat, što nažalost građana Crne Gore nije slučaj sa timom premijera Abazovića”, smatra Stanišić.

On je kazao da je režim Mila Đukanovića srastao sa organizovanim kriminalom i vremenom su postali jedan politički, društveni kriminalni organizam, koji je imao snažan uticaj na politički, privredni, bankarski, bezbjednosni, pravosudni sistem i medije.

“Nažalost građani Crne Gore ni posle 30. avgusta i pada političkog krila DPS-a, ali ne i kriminalnog nisu dočekali da ruka pravde konačno zakuca i na vrata onih koji su Crnu Goru opustošili i doveli do ivice bankrota”, ističe Stanišić.

Prema njegovim riječima, stanje u Crnoj Gori je posle vladavine jednog režima od 30 godina bilo izuzetno komplikovano i kriza koja se javljala u svim porama života je bila duboka i strukturna.

“Ovo stanje još više su pogoršale dvije eksperimentalne vlade koje nisu imali ni hrabrosti ni volje da stanu na kraj duvanskoj i narko mafiji, već pokušavaju da pronađu svoje mjesto u milionskim talovima od šverca duvana i kokaina”, navodi Stanišić.

Poručuje da u prilog tome ide i odabir premijera Abazovića da na najodgovornijim mjestima u sektoru bezbjednosti postavi ljude koji nemaju kompetencije ni ljudske ni profesionalne.

Stanišić ističe da je najbolji primjer tome jedan od njegovih najbližih saradnika, uhapšeni direktor Uprave carina i prihoda Rade Milošević, kojeg je Tužilaštvo označilo kao šefa kriminalne grupe za šverc cigareta.

“Svakako vjerovatno najgore rješenje u moru promašaja jeste ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je funkciju ministra unutrašnjih poslova degradirao na najniži mogući nivo, što je, mora se priznati izuzetan uspjeh, uzevši u obzir sve njegove prethodnike”, navodi on.

Prema riječima Stanišića, mnoga pitanja vezana za rad ministra Adžića biće predmet istrage buduće Vlade u kojoj će Demokratski front imati dominantnu ulogu u bezbjednosnom sektoru.

“Ko je pokušao da onesposobi kamere onog dana kad je nestao jedan od šlepera cigareta na putu za Nikšić? Ko je kompromitovao dokaze o narkoticima pronađenim u đubrivu krajem jula prošle godine? Da li nedostaje značajna količina cigareta popisana u magacinima Luke Bar i ko pokušava da sakrije ovaj nedostatak? Šta je ministar Adžić radio sa Radem Milošević par dana prije njegovog hapšenja u jednom podgoričkom lokalu? Šta je njegova šefica kabineta radila na sastanku sa Radem Miloševićem neposredno prije njegovog hapšenja”, samo su neka od pitanja na koja će se odgovor morati dati, smatra on.

Stanišić je kazao da ćemo na sva ova pitanja dobiti odgovor nakon parlamentarnih izbora, kada Demokratski front preuzme sektor bezbjednosti i izvriši kompletnu reformu i lustraciju svih službi bezbjednosti.

“Na kraju, ne krivim ministra Adžića zbog njegovog ne snalaženja na mjestu ministra unutrašnjih poslova”, kazao je Stanišić.

On je istakao da je ministar Adžić, kao diplomirani ugostitelj jedini kontakt sa sektorom bezbjednosti imao na drugoj godini studija na predmetu ‘’Bezbjednost hrane”.

“Selektivna hapšenje se dešavaju kao posledice obračuna između političko-kriminalnih klanova bivšeg režima i novih klanova koji su stasali pod okriljem prethodne dvije vlade, a ne kao dio osmišljene strategije i jasne političke volje da se država iskreno izbori protiv mafije”, zaključio je on u svom saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MIRSAD
10.04.2023-14:16 14:16

Svi znamo sto od skole i koje diplome imaju-od Radovica-Kuvra do Jokovica Sumara-kao i sva ova Vlada svoj dzep da je pu Svi su oni za kafe kuvarica – NAGRABULJALI  LOPOVLUKOM  sve sto se moglo sapom dovatit ka MILOSEVICEVA MIRA -Pozvala sve Bankare da donesu sve DEVIZE-ZLATO upakovala u avijon i kod Putina -Izjava njena Je?ala vas Srbija !