Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković Kuč: Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društvo

Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društvo. Da nam živi rad, radna etika i vječna borba za pravdu,istakla je ona na mreži X.

Prvi maj ne bi bio poseban dan da ne podsjeća na veliki protest radnika u Čikagu koji su istakli zahtjeve u obliku tri osmice: osam sati rada, osam sati odmora, osam sati obrazovanja. Iako nikome u Crnoj Gori nije jasno kako se “spržena zemlja”, koju tako okarakterisaše “oslobodioci” prije svoga režima, može preporoditi smanjenjem, a ne dvostrukim povećanjem radnoga vremena, ipak se radujemo sedmočasovnom radu, uz želju da ovaj oslobođeni sat ide u prilog obrazovanju, a ne odmoru, kazala je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore.

“Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društvo. Da nam živi rad, radna etika i vječna borba za pravdu”, istakla je ona na mreži X.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve