Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić večaras sa opozicijom i MONSTAT-om o popisu

Sastanku sa Spajićem prisustvuju predstavnici DPS-a, BS-a, SD-a, HGI-a

Novi sastanak premijera Milojka Spajića sa predstavnicim opozicije i rukovodstvom Uprave za statistiku MONSTAT, o popisu stanovništva, održava se večeras u Vladi, tvrde izvori CdM-a.

Sastanku sa Spajićem prisustvuju predstavnici DPS-a, BS-a, SD-a, HGI-a.

Spajić je juče održao drugi krug konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, nevladinih organizacija i vijeća manje brojnih naroda kao i predstavnicima Uprave za statistiku MONSTAT u cilju iznalaženja najboljeg modela za sprovođenje Popisa stanovništva koji je zakazan za 30. novembar.

O je nakon jučerašnjeg sastanka istakao da je sprovođenje popisa važno zbog donošenja strateških odluka za dalji razvoj Crne Gore te da je njegovo održavanje u interesu države, Vlade i cjelokupnog društva.

“Potrebna nam je efikasnost, ali ne na uštrb kvaliteta. Jedna od okolnosti koja se mora imati na umu to je da odlaganje Popisa može izazvati nove troškove, posebno zbog fiskalnog trenutka u kome se Crna Gora nalazi. U tom smislu svi moramo pokazati visok stepen odgovornosti”, istakao je premijer.

Opozicija traži i insistira na svim uslovima koje je 2011. imala tadašnja opozicija.

“Tražimo da imamo povjerenje u popisivače i rad popisnih komisija i da imamo softver. Smatramo da nije suština u datumu početka popisa već kontrolnim mehaniznima koji bi podigli povjerenje u sam popis. Ispružili ruku i želimo da postignemo dogovor i da održimo u popis u koji niko neće sumnjati. Preduslov za kredibilan popis je dogovor oko kontrolnih mehanizama. Ako njih ne bude jasno sam rekao kako ćemo se odnijeti prema tome”, naglasio je juče lider SD- a Damir Šehović.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.11.2023-16:52 16:52

Zato gospon Spajic zuri..Odgovor Rakica..da sto prije CG aneksiramo..Mandic poziva srbijance da glasaju u CG..ovdje se radi o teskoj zlocinackoj podvali..Crnogorci ne vjerujte podmuklom Spajicu..on je slagao da nece sa Mandicem..na kraju ga je doveo na tron Skupstine..oni rade zajedno u interesu Srbije..