Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Vlast je stabilna, nijesam zloupotrijebio položaj, Šaranovićev prijedlog bio bez većine

''Većina je stabilna, nisam dobio naznake da će se promjene desiti. Tačno je da je bilo žustre rasprave na prethodnoj sjednici, ali nije došlo do političke nestabilnosti. Ova Vlada je na svaki mogući način usmjerena prema Briselu i to dokazujemo projektima'', poručio je Spajić.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je ”da se ne salaže” sa ocjenama ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da je ušao u nezakonitosti i zloupotrebu službenog položaja izborom. v.d. direktora policije.

Spajić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da zakon o unutrašnjim poslovima jasno propisuje da će Vlada na prijedlog ministra izabrati jednog kandidata.

”Vlada nije obavezna da izabere kandidata koga predloži ministar. Šaranovićev prijedlog nije imao većinu na Vladi. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbjednošću i ostavljajući takvu instituciju, gdje je komandna odgovornost ekstremno bitna, izazvala bi ozbiljne konsekvence. Resorni ministar nije imao dalje prijedloge i premijer je, na osnovu refernci, izabrao najboljeg kandidata”, istakao je Spajić.

On je rekao da Šaranović nije prisustvovao današnjoj sjednici Vlade zbog privatnih obaveza. Potvrdio je da i potpredsjednik Aleksa Bečić nije prisustvovao današnjoj sjednici.

”Zbog prebukirane agene članova Vlade, često se desi da ne prisustvuju sjednicama. Volio bih da se ta praksa promijeni i da češće prisustvuju sjednicama, a da ne šalju generalne sekretare. Neka to bude mali ukor. Ubijeđen sam i da Bečić i Šaranović imam potpuno povjerenje u njihovo rasuđivanje”, kazao je Spajić.

Na pitanje da li će pokrenuti proces razrješenja Šaranovića, Spajić je rekao da nijesu imali nikakve formalne pritužbe ili prijave.

”Tako da to ne bih komentarisao”, naglasio je Spajić, dodajući da je pitanje za Demokrate da li treba da napuste Vladu.

Ne dijeli stav ministra odbrane Dragana Krapovića da je urušena većina u Vladi.

”Većina je stabilna, nisam dobio naznake da će se promjene desiti. Tačno je da je bilo žustre rasprave na prethodnoj sjednici, ali nije došlo do političke nestabilnosti. Ova Vlada je na svaki mogući način usmjerena prema Briselu i to dokazujemo projektima”, poručio je Spajić.

Kaže i da ga Specijalno državno tužilaštvo nije kontaktiralo povodom prethodne sjednice Vlade.

”Idemo po dinamici dogovorenoj sa komesarom Varheljijem, do sjutra bi trebalo da imamo medijske zakone koje ćemo poslati na mišljenje u Brisel. Do kraja aprila imamo niz obavaze, očekujemo da ide po očekivanoj dinamici”, rekao je Spajić.

On se izvinio predsatvnicima medija jer su dugo čekali konferenciju nakon prethodne sjednice Vlade na kojoj je biran v.d. direktora Uprave policije.

”Sjednica se odužila više od očekivanog. Bili ste vani i nijeste imali adekvatne uslove, potrudićemo se da ubuduće imate adekvatne uslove, makar posluženje i da budete na suvom”, rekao je Spajić.

Na pitanje o pozivu predsjednika Skupštine Andrije Mandića na razgovor konstituenata većine, Spajić je rekao da se raduje uvijek sastanku sa njima.

”Svakih par dana imamo sastanak lidera, srećan sam da se sretnem sa njima u svakom trenutku”, naglasio je Spajić, dodajući i da jutros nije imao sastanak sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore.

Premijer se osvrnuo i na mišljenje DPS-a da je potrebno raspisati vanredne parlamentarne izbore.

”Ubijeđen sam da svakog jutra opozicija želi vanredne parlamentarne izbore, zato to ne bih komentarisao”, naglasio je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.03.2024-18:33 18:33

Spajic je srec'an kad sretne Mandica..i kompletni antidrzavni DF..Bravo gospon Spajicu na iskrenost…