Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Crna Gora ostaje uporište slobodarstva i nepokolebljivi zagovornik mira, tolerancije, razumijevanja

On je na Twitteru napisao da kao prva zemlja koja je 1941, u porobljenoj Evropi, digla glas i ustala protiv fašizma i njegovih zvjerstava, Crna Gora ostaje uporište slobodarstva i nepokolebljivi zagovornik mira, tolerancije, razumijevanja i saradnje među ljudima i državama

Povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Crna Gora se sa pijetetom sjeća nevinih žrtava fašizma, antisemitizma i nacističkog terora i ostaje snažno privržena najvišim vrijednostima svoje antifašističke tradicije, saopštio je premijer Milojko Spajić.

On je na Twitteru napisao da kao prva zemlja koja je 1941, u porobljenoj Evropi, digla glas i ustala protiv fašizma i njegovih zvjerstava, Crna Gora ostaje uporište slobodarstva i nepokolebljivi zagovornik mira, tolerancije, razumijevanja i saradnje među ljudima i državama.

“Danas, kada, nažalost, sve češće svjedočimo primjerima otvorenog ili mimikriranog neofašizma i neonacizma, napadima i zločinima nad pojedincima i grupama, pozvani smo i odgovorni da se snažno suprotstavimo svakom nasilju i diskriminaciji i beskompromisno branimo ljudska prava i slobode, kao i privilegiju da živimo u društvu koje svoju snagu temelji na svojim različitostima”, zaključio je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.11.2023-11:47 11:47

vi ste gospon obicni srbijanski spiun..koji ste nam obraz uzeli..ugasili crnogorski avion..i Kap..to je bilo vase startovanje..sad bi preko laznih popisa pretvorio CG..u sastavu genocidne srbije..srami se!