Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

SNP: Situacija idealna za promovisanje navodnih rezultata vlasti

"Po starom običaju, nosioci visokih državnih funkcija rastrčali su se ovih dana po Crnoj Gori da otvaraju nove objekte, započinju i obećavaju buduće, sve u cilju obezbjeđenja dodatnih glasova na predstojećim izborima. Najviše u tome prednjače predsjednik i potpredsjednik Vlade Duško Marković i Milutin Simović koji gotovo svakog dana obilaze teren, koristeći na taj način institucionalnu prednost koju uživa vladajuća struktura", navode u saopštenju

Imajući u vidu da zbog pandemije koronavirusa opozicione partije ne mogu obavljati veći dio terenskih aktivnosti i da su zabranjena politička okupljanja, jasno je da je trenutna situacija bukvalno idealna za promovisanje navodnih rezultata vlasti, saopštila je Socijalistička narodna partija (SNP).

Foto: Facebook

“Po starom običaju, nosioci visokih državnih funkcija rastrčali su se ovih dana po Crnoj Gori da otvaraju nove objekte, započinju i obećavaju buduće, sve u cilju obezbjeđenja dodatnih glasova na predstojećim izborima. Najviše u tome prednjače predsjednik i potpredsjednik Vlade Duško Marković i Milutin Simović koji gotovo svakog dana obilaze teren, koristeći na taj način institucionalnu prednost koju uživa vladajuća struktura”, navode u saopštenju.

U stopu ih prati gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković koji, kako navode, svako malo otvara radove i presijeca vrpce.

“Koliko mu je bitno da pokaže da se u Podgorici radi i gradi i da motiviše građane da glasove daju DPS-u pokazuje činjenica da je promovisao početak infrastrukturnih projekata vrijednosti preko 42 miliona eura. Pritom, neki od njih kao što su put Golubovci-Mataguži i rekonstrukcija bulevara na Zabjelu, započeti su u jeku predizborne kampanje, iako nijesu predviđeni Programom uređenja prostora Glavnog grada za ovu godinu ili je tender trebalo da bude raspisan tek krajem godine”, dodaju u saopštenju.

SNP podsjeća da je zloupotrebu državnih resursa i funkcija konstatovala i posmatračka misija ODHIR-a tokom predsjedničkih izbora 2018. godine, ističući da je tadašnji kandidat DPS-a Milo Đukanović, kako navode, imao institucionalnu prednost.

“Imajući u vidu da zbog pandemije korona virusa opozicione partije ne mogu obavljati veći dio terenskih aktivnosti i da su zabranjena politička okupljanja, jasno je da je trenutna situacija bukvalno idealna za promovisanje navodnih rezultata vlasti. Vlada je sa istom namjerom posle dvije godine reaktivirala Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o PIO želeći da osigura glasove penzionera dajući im za 16 eura veću minimalnu penziju. Istovjetan je slučaj i sa pozivom Vlade Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da se nastavi sa pregovorima o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti”, ističu u saopštenju i dodaju:

“Međutim, predstavnici vlasti moraju imati na umu da narod dobro pamti, da je svjestan svih afera i zloupotreba koje su se desile u protekle četiri godine, ali i onih od ranije, da nije zaboravio ‘Snimak’, ‘Kovertu’, ‘Stanove’ i brojne druge mahinacije i da će znati na izborima da izabere pravu stranu.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve