Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP pita Golubovića: Koliko ste do sada otvorili novih radnih mjesta?

Prema njihovim riječima, građani ''već odavno ne shvataju za ozbiljno'' izjave Golubovića

Na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Pljevlja predsjednik Opštine Igor Golubović je na vrlo humorističan način uveseljavao mlade ovog grada. Izjavom da mladi ne treba da idu iz ovog grada i da će se otvoriti nova radna mjesta započeta je predizborna kampanja DPS-a i koalicionih partnera. Gospodine Goluboviću, ovo je bila svečana sjednica povodom Dana opštine Pljevlja, a ne Dani humora i satire, poručuju iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“Mladi iz Pljevalja su odavno otišli u potrazi za radnim mjestima, a Vaša partija čiji ste istaknuti član je ovaj grad više od trideset godina uništavala i zatvarala radna mjesta lošim i propalim privatizacijama.
DPS je sa tri stečajna upravnika, stečajnim postupcima ugasila sva pljevaljska preduzeća koja su se mogla ugasiti, ostavljajući tako bez posla hiljade Pljevljaka. Umjesto da budemo Opština sa prosječno najvećim brojem otvorenih novih radnih mjesta u privredi, Pljevlja i Pljevljaci se suočavaju sa smanjenim natalitetom, migracijama i ukidanjem radnih mjesta. Mladi i građani Pljevalja postali su najveće žrtve i najveći taoci nakaradne ekonomske politike DPS državne vlasti, politike koja je imala za cilj da omogući lako i enormno bogaćenje pojedinaca iz vrha režima i njihovih poslovnih partnera, kroz razne korupcionaške poslove”, navode u saopštenju.

Iz SNP-a pitaju Golubovića koliko su do sada otvorili novih radnih mjesta?

“Koliko je zaposleno mladih ljudi u drugom bloku TE Pljevlja, koliko je zaposleno na Aerodromu Pljevlja, koliko je zaposleno u “Vektri-Jakić”, koliko u “Optelu”, a koliko u Toplani? Na koje načine ste do sada podržali mlade da pokrenu sopstveni biznis u Pljevljima, i gdje se nalaze biznis zone u našem gradu”, pitaju iz te partije.

Prema njihovim riječima, građani “već odavno ne shvataju za ozbiljno” izjave Golubovića.

“Mladi Pljevalja, a ni ostali građani, već odavno Vaše izjave ne shvataju za ozbiljno. I vi ste svijesni da na proljeće, zajedno sa Vašom partijom, odlazite u političku prošlost”, dodaju iz SNP-a.

Vjeruju da će Pljevlja u narednom periodu doživjeti privredni oporavak i da će se u Pljevlja ulagati, kako kažu, za razliku od vaše Vlade koja je, tvrde u SNP-u, samo iznosila iz Pljevalja, a Pljevljacima ostavljala mrvice.

“Odlazeći predsjedniče Goluboviću, zamolili bismo Vas da se u budućem periodu uzdržite od ovakvih izjava, jer njima samo još više ubrzavate vaš partijski sunovrat koji će se desiti na proljeće sljedeće godine. Toga morate biti svjesni, jer je to realnost, a Pljevljaci će Vam to i dokazati”, zaključuju iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve