Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SLUŽBENICI KOJI NIJESU LITIJAŠI U VLADI TRPE TEROR ”Napušti zgradu za sat, ili će te obezbjeđenje izvesti”

Našoj redakciji obratilo se još ogorčenih službenika Vlade, koji do detalja opisuju brutalni progon na ličnoj osnovi, koji nad njima sprovode u Generalnom sekretarijatu Vlade (GSV) glavna sekretarka i njen zamjenik i intimini saradnik Kandić. S obzirom da je Praščević Milačić poznata kao vatrena pobornica Srpske crkve i prekaljena litijašica koja svaki dan kadi kancelarije u Vladi, postoji velika vjerovatnoća da zapošljene proganja jer nemaju potvrdu SPC o učešću u litijama.

Teokratsko izdajnička Vlada diletanata za nešto više od pola godine uspjela je Crnu Goru da pretvori u kandidata za provinciju ”srpskog sveta”, stopira put države ka EU i ekonomski je unazadi 15 godina. Ali funkcionerima Vlade se mora odati priznanje da rade odličan posao kada je u pitanju brutalni revanšizam prema kadrovima zapošljenim za vrijeme bivše vlasti.

Već smo pisali kako Portal Aktuelno duže vremena dobija pritužbe ogorčenih službenika Vlade, posebno onih koji rade u Generalnom sekretarijatu (GSV) i Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, koji apeluju ”da se nad njima vrši teror i progon” kao i da je u pojedinim resorima stvoren ”ambijent nesigurnosti i straha”.

Nakon što smo objavili tekst o torturi kroz koju prolaze ”nepodobni” funkcioneri i činovnici, našoj redakciji obratilo se još ogorčenih službenika Vlade, koji do detalja opisuju brutalni progon na ličnoj osnovi, koji nad njima sprovode u Generalnom sekretarijatu Vlade (GSV) glavna sekretarka i njen zamjenik.

Ogorčeni na kontroverzni par iz GSV

Naši sagovornici iz Vlade ogorčeni su na generalnu sekretarku Žanu Praščević Milačić, inače suprugu salonskog Srbina, ruskog aparatčika poznatog po nekulturnom ponašanju i incidentima, trenutnog poslanika Marka Milačića.

Marko Milačić i Žana Praščević

Naglašavaju da se Praščević Milačić ”iživljava nad nepodobnim službenicima”, a da joj u torturi zapošljenih pomaže njen kotroverzni zamjenik, inače veoma intimni saradnik Nikola Kandić.

Podsjetimo, Kandić je domaćoj i regionalnoj javnosti postao poznat kada je prije dva mjeseca podgoričkim ulicama divljao u službenom ”mercedesu”, pod rotacijama preticao i prolazio na ”crvena” svijetla, da bi na kraju udario u ”mercedes” koji se zatekao na raskrsnici. Upravo je Praščević – Milačić bila njegov suvozač u ovoj ludoj vožnji.

Za sat napušti zgradu, ili će obezbjeđenje da djeluje

Portal Aktuelno od ogorčenih insajdera iz GSV dobio je imena sluzbenika kojima je generalna sekretrka  u poslednjih mjesec uručila rješenja i mnoge prerasporedila po kazni u staru zgradu Pobjede ili  Protokola. Zbog neprijatnosti i osvete koju bi mogli da dožive, portal Aktuelno oobjaviće samo inicijale zaposlenih.

Ludo i brzo: Službeni mercedes nakon što su ga Kandić i Praščević Milačić koristili za iživljavanje po podgoričkim ulicama

”Prva službenica koja je preko arhive dobila novo rasporedno rješenje kojim je po novoj sistematizaciji potvrđeno prethodno mjesto koje je godinama pokrivala, A.B. – morala je u roku od jednog sata da napusti zgradu Vlade. Obezbjeđenje je dobilo nalog da je izvede ako sama ne napusti zgradu, ne dajući joj vremena da odnese svoje lične stvari”, rekli su naši insajderi iz Vlade koji već duže vremena trpe brutalnu torturu.

Kako navode, službenica A.B. je pokušala da pita zamjenika generalnog sekretara Vlade Kandića za razloge takvog postupanja na šta je dobila odgovor da ”izađe iz kancelarije i da ne želi da razgovara sa njom”. Nakon toga premještena je u staru zgradu Pobjede.

”Sluzbenica koja je dobila istovjetno rješenje o razrješenju bez obrazloženja je A.V. koja već gotovo deset godina radi u ovoj instituciji A.V. je godinama obavljala najsloženije poslove u GSV i samoj Vladi koji zahtijevaju posebnu stručnost i samostalnost u radu i odgovornosti. Pored poslova slobodnog pristupa informacijama, odnosno odlučivanja u upravnom postupku, vodila je upravne sporove, odnosno zastupala Vladu, pred Vrhovnim sudom. Radila je u najodgovornijim oblastima koja se tiču tajnosti podataka čijim bi otkrivanjem mogla nastupiti štetne posljedice za bezbjednost države i druge njene interese i redovne poslove”, rekli su naši izvori koji dodaju da je A.V. zbog svoje profesionalnosti, stručnosti i znanja bila na visokoj poziciji u GSV.

Praščević Milačić sa Amfilohijem: Da li su u GSV podobni samo kadrovi sa Radovićevom potvrdom?

”Nakon dolaska nove generalne sekretarke Vlade uručeno joj je rješenje iz višeg u niže zvanje, takođe bez ikakvog obrazloženja i razloga. A razlog svakako nije profesionalni”, rekli su naši izvori.

Maltretiranje ”nepodobnih”

Kako dalje navode, LJ.M. službenica koja 30. godina radi u Generalnom sekretarijatu Vlade i koja je profesionalno i odgovorno obavljala osjetljivije  poslove koje se tiču čuvanja tajnih podataka, takođe je raspoređena na isti način u zgradu Protokola i to na radno mjesto vozača!?

”Z.V. samostalni savjetnik iz Sluzbe za odnose sa javnošću takođe je dobio novo  rješenje i pokušao da razgovara sa generalnom sekretarkom Vlade koja nije htjela da ga primi na razgovor pravdajući da se ne nalazi u kabinetu. D.Đ.  samostalni savjetnik iz Službe za odnose sa javnošću,  na isti način je preraspoređena u staru zgradu Pobjede, čak prvo usmeno bez dobijenog rješenja”, navode naši sagovornici.

Još jedna žrtva revanšizma nove teokratkse vlasti je D.V., dugogodišnja službenica iz Službe za odnose sa javnošću, koja je na isti način je preraspoređena u zgradu Pobjede.

”T.R. je dobila rješenje kojim se stavlja van snage rješenje o raspoređivanju na radno mjesto koje je imala po sistematizaciji, i dalje je njeno stanje neriješeno. To je primjer klasčnog maltretiranja. I.B. takođe je dobio nalog da se u roku od sat vremena iseli u zgradu Pobjede”, navode naši izvori.

Prepodobnom premijereju Zdravinju Boci sve je uredu ako to odobre Bog i Sveti Sava

Kod Milačićke i Kandića samo uz najavu

Osim pomenutih, kako nam je rečeno, najavljeno je da će biti još preraspodjela u GSV.

”Nije jasno kako službenik može da se zaštiti od samovolje jednog takvog rukovodioca i kako se uopšte mogu zaposleni preraspoređivati svaka dva mjeseca nakon već dobijenih rješenja po Pravilniku o sistematizaciji GSV-a koji je stupio na snagu 22. aprila 2021. godine”, navode naši sagovornici.

Kako navode naši izvori, još jedan novi sporni postupak generalne sekretarke bio je upravo u petak 30. juna kada su zaposleni nakon dobijenih rješenja o odmoru morali da ostanu u zgradi odnosno kancelarijama, a da pri tome nijesu imali nikakav radni zadatak.

”Rečeno im je da ostanu i čekaju. Kada više nijesu mogli da izdrže, pitali su zašto čekaju i dobili  instrukciju da mogu da idu u razmaku od 18h do 21h, zavisno od sluzbi. Inače, nakon pokušaja dva službenika da pitaju rukovodstvo za razloge premještaja, svima je poslat mail da se moraju najavljivati telefonskim putem kod Generalne sekretarke Vlade i njenog zamjenika Nikole Kandića”, rekli su naši izvori.

U nemilosti jer nemaju potvrdu da su bili na litijama?

Kako se spekuliše, razlog  zbog kojih se ”nepodobni” službenici u GSV proganjaju je jer nemaju potvrde da su učestvovali u litijama.

Umjesto diplome, potvrda da si bio na litijama!?

Kako je juče objavljeno, jedna od presudnih refernci za dobijanje ugovora o radu „po dubini“, odnosno za „obična“ radna mjesta, je potvrda koju izdaje Srpska pravoslavna crkva, a kojom kandidat garantuje poslodavcu – državi, odnosno novim vlastima, da je bio/la učesnik protestnih litija 2020. godine.

Stotine „litijaša“ zahvaljujući tim potvrdama prethodnih mjeseci dobili su posao, dok je hiljade njih na čekanju.

S obzirom da je Praščević Milačić poznata kao vatrena pobornica Srpske crkve i prekaljena litijašica koja svaki dan kadi kancelarije u Vladi, postoji velika vjerovatnoća da zapošljene proganja jer nemaju potvrdu SPC o učešću u litijama.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SLUŽBENICI KOJI NIJESU LITIJAŠI U VLADI TRPE TEROR ”Napušti zgradu za sat, ili će te obezbjeđenje izvesti” – CG Vijesti
05.08.2021-12:42 12:42

[…] Aktuelno […]

Tihana
05.08.2021-12:51 12:51

To su te vjernice noćne ptice.

El patron
05.08.2021-14:02 14:02

Zašto ne napišete da ovaj lik Milačića se odaziva na BAZDIGOVNO, ne zaboravljajte ovo.Moramo biti brutalni….

Sara
05.08.2021-15:05 15:05

Ja da radim u ovu ustanovu..ne bi dozvolila da ova neo-cetnikulla..mene kaze da napusti..radno mjesto za 24 sata–ili na lice mjesta..prvo bi je uhvatila za kosu ..stim sto bi joj rekla..da drzavna preduzeca pripadaju drzavi CG..i crnogorcima..i svim onima koji postuju ovu zemlju..a ne njoj..

Narode..organizujte se ..pokazite svijetu u kakvoj diktaturi..i teroru zivimo..EU zna..ali cute..sramih bilo–

Milos
05.08.2021-16:35 16:35

Isti ti koji se bune trazili su promjenu jer im DPS nije valjao. Eto im ga sad neka im je sa srecom

ZAGA
05.08.2021-18:29 18:29

Kako je lako Crnogorcima ( nekima! Da se prétoire u KOROV!
Ovi Milacici na VLASTI! ??? Suvise su se litnuli Visoko!!!!

Ha20
06.08.2021-00:34 00:34

Nicija nije do zore gotela. Mislim da poslije svega sta nas je do sada snaslo zbog nase dodronamjerne naivnosti se vise nikada nece ponoviti. Jednom smo bili dobrotvoenoi i otvorenog srca. Nasravicemo da imamo dobrotvorno sce i u buducnost ali sa zdravim razumom i malo opresa.