Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE LEGLO AFERA I SKANDALA Milačićeva supruga i misterija Kandićevog suvozača, Milonjićevo vrijeđanje, truli kompromisi…

Kada govorimo o skandalima u Generalnom sekretarijatu Vlade ne možemo a da ne pomenemo Nikolu Kandića, koji je prije nešto manje od mjesec i po podgoričkim ulicama divljao službenim ''mercedesom''. Novoimenovana generalna sekretarka Žana Praščević Milačić je, kako saznanje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, učestvovala u tom incidentu iako je to vješto zataškano. Ona je, kako saznajemo, bila misteriozni suvozač Kandića koji je to veče vozeći u pijanom stanju napravio haos.

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore je u posljednje vrijeme postao ”rasadnik” skandala i afera, a stanje ovog vladinog organa možda najbolje govori u kakvom je stanju cjelokupna izvršna vlast.

Ova organizaciona cjelina bi, makar kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade, trebalo da se stara o poslovima pripreme i održavanja sjednica Vlade, uspostavljanja i razvoja sistema koordinacije, prezentovanja strateških politika, kapitalnih projekata i drugih značajnih aktivnosti.

S obzirom na obim skandala koji se vezuju za funkcionere Generalnog sekretarijata, pravo je čudo kako izvršna vlast funkcioniše čak i na ovako nezavidnom nivou.

Generalni sekretar Vlade Božo Milonjić juče je i zvanično razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto je došla supruga lidera Prave Crne Gore i poslanika u Skupštini Marka Mičalića – Žana Praščević Milačić.  Time je potvrđena informacija koju smo objavili još prije 15 dana.

Međutim, mnogo važnije od potvrde informacije portala Aktuleno je pozadina čitave ove kadrovske kombinatorike u Generalnom sekretarijatu koja je praćena mnoštvom sumnjivih zakulisnih radnji i skandala.

Milačić preko premijera ugurao suprugu

Povod za smjenu Milonjića je sam po sebi svojevrsni sakandal koji se desio kada je smijenjeni generalni sekretar sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem bio dio delegacije Vlade Crne Gore koja je u Beogradu odbila da potpiše temeljni ugovor sa SPC.

Božo Milonjić

Milonjić je tada premijera nazvao izdajnikom, ali se nije zaustavio na tome, već je pred lliderom SPC Porfirijem Perićem i njegovim najbližim saradnicima Krivokapiću rekao da je lažov i alkoholičar. Generalni sekretar je bio veza između patrijaršije i Joanikija i saopštio je da je premijer spreman da potpiše temeljni ugovor.

Nakon što je eliminisao Milonjića, premijer je ubrzo našao zamjenu u vidu Žane Praščević Milačić, supruge Marka Milačića.

Kako saznaje portal Aktuleno iz izvora bliskih Krivokapićevom kabinetu, imenovanje Praščević Milačić na mjesto generalnog sekretara Vlade je rezultat trulog kompromisa između njenog supruga i premijera.

Uslov za postavljanje Praščević Milačić na poziciju generalnog sekretara je bio da njen suprug podrži Krivokapića u sukobu sa Demokratskim frontom. Milačić je to učnio, a još ranije je izjavio da ”Prava Crna Gora neće učestvovati niti u jednoj aktivnosti koja će destabilizovati Vladu bez DPS-a, a time i istorijsku pobjedu naroda Crne Gore”.

Generalna sekretarka Kandićeva saputnica u Mercedesu

Kada govorimo o skandalima u Generalnom sekretarijatu Vlade ne možemo a da ne pomenemo zamjenika generalnog sekretara Nikolu Kandića, koji je prije nešto manje od mjesec i po podgoričkim ulicama divljao u službenom ”mercedesu”, pod rotacijama preticao i prolazio na ”crvena” svijetla, da bi na kraju udario u ”mercedes” koji se zatekao na raskrsnici.

Čuveni službeni mercedes

Novoimenovana generalna sekretarka Žana Praščević Milačić je, kako saznaje portal Aktuelno iz veoma doboro upućenih izvora, učestvovala u tom incidentu iako je to vješto zataškano. Ona je, kako saznajemo, bila misteriozni suvozač Kandića koji je to veče vozeći u pijanom stanju napravio haos.

Iako je  Kandić tvrdio da je bio suvozač u  službenim mercedesu kojim je, navodno, upravljao Vladin vozač Aleksa Ćirović, tužilaštvo je utvrdilo da to nije tačno.

Na Odboru za bezbjednost i odbranu u Skupštini tužilac Vukas Radonjić je saopštio da su učesnici udesa i svjedoci tvrdili da vozilom nije upravljao Ćirović, već Kandić. Tužilac je u izvještaju konstatovao da Ćirović nije upravljao mercedesom, kako je naveo, već da je na lice mjesta došao naknadno. Stoga je misterija Kandićevog suvozača ostala nerazjašnjena, makar do danas.

Laži i skrivanje

Čitav slučaj oko Kandićeve divlje vožnje u pijanom stanju je  i dalje ostao bez epiloga, a ostaje nejasno zašto su on i Praščević Milačić pribjegli ovako konspirativnom načinu ponašanja.

”Sa Kandićem u automobilu prilikom njegovog pijanog divljanja bila je supruga Marka Milačića – Žana, ali je to zataškano. Šta su oni radili u automobilu ostaje nejasno. Po svemu sudeći zbog ogromnog obima posla morali su da ostanu zajedno do kasnih noćnih sati”, rekli su naši izvori.

S obzirom da je Praščević Milačić sad imenovana za generalnu sekratarku Vade, nadamo se da će ona i Kandić svoje zajedničke poslove obavljati u kabinetu i da zamjenik neće morati opet da laže i pokušava da bježi sa lica mjesta nakon udesa.

Takođe treba izraziti nadu da će imenovanje supruge jednog istaknutog političara vladajuće koalicije doprinijeti da Generalni sekretarijat Vlade ne bude više prepoznat kao leglo skandala i afera, već kao jedna ozbiljna organizaciona cjelina u okviru izvršne vlasti.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola BP
15.06.2021-14:13 14:13

A Isto Praščevića je Milačić ugurao na mjesto direktora Aerodroma Tivat… Brata od strica žene

Razlog?!!!
15.06.2021-14:16 14:16

Ne znam da li ste u pravu da je Praščević-Milačić bila suvozač u trenutku udesa. Ako je to tačno, jasno je ko treba da se zabrine zbog toga. Naime, zbog čega je sakrivana ta činjenica. Jedina osoba koja bi tebalo da se zabrine, ako je to tačno, onda je to Marko!!!! Jasno je zbog čega. Đoko Orlandić

Adrijana
15.06.2021-14:26 14:26

Eeee Milacicu. Vecinom se velikim galamđijama, ali mimo kuce, desavaju ovakve stvari.

Tanja
15.06.2021-14:27 14:27

Supruga poslanika koji je palio NATO zastave, supruga poslanika koji negira genocid u Srebrenici, supruga poslanika koji velica ratne zlocince, supruga poslanika koji je placenik rusije!

@@@@
15.06.2021-14:49 14:49

udata zena sa pijanim kolegom u ponocnim satim..Nadasve intrigantna situacija.

Nina
15.06.2021-15:18 15:18

Supruga pislanika koji ne zna sto mu se cini u kuci.

džudović
15.06.2021-17:56 17:56

Da li je ovu informaciju potvrdio iko od očevidaca udesa? Možda su ovo dvoje u vezi, pa tekst to saopštava na direktniji način? A, ne bi me čudilo jer Marko nema kad da se bavi se..om a izgleda da i ne može.

ZAGA
15.06.2021-19:51 19:51

Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne saznaju…
A ovaj primitivac rogonja se dere po čitav dan u Skupstini….

Ancy
15.06.2021-21:01 21:01

Nije više Kravica, sad je Jelenko!

Tihana
16.06.2021-00:56 00:56

Ada nije ovo Njujork pa da se ne zna ko je bio u autu. A rogonja joj još i unapređenje namjestio. E jado jadni Jelenko

...i ptice na grani znaju
17.06.2021-01:23 01:23

…. crkutati, ptice znaju
upokojen tezi raju
Svi sad nesto dizu graju
dok se tajno svi trpaju
radi cuda i evo bluda
neko ovdje ima muda
Ajde makse sta tu hvali
Niko nije vise mali
Svi to znaju nije tajna
Karijera nije sjajna
Politikom upredena
Cedna zeljna zavedena

SLUŽBENICI KOJI NIJESU LITIJAŠI U VLADI TRPE TEROR ”Napušti zgradu za sat, ili će te obezbjeđenje izvesti” | Skala radio
05.08.2021-13:47 13:47

[…] Podsjetimo, Kandić je domaćoj i regionalnoj javnosti postao poznat kada je prije dva mjeseca podgoričkim ulicama divljao u službenom ”mercedesu”, pod rotacijama preticao i prolazio na ”crvena” svijetla, da bi na kraju udario u ”mercedes” koji se zatekao na raskrsnici. Upravo je Praščević – Milačić bila njegov suvozač u ovoj ludoj vožnji. […]