Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

FINIŠ SMIJURIJE I POČETAK KRAJA ZA KRIVOKAPIĆA: Ništa od smjene Abazovića, nije izglasan dnevni red

Dnevni red nije izglasan, ništa od smjene Abazovića. Krivokapić i politika koju reprezentuje danas su doživjeli težak poraz, što je uvod u sjutrašnje izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi i konačan odlazak na smetlište istorije najgore izvršne vlasti

Poslanici u crnogorskoj Skupštini nijesu raspravljali o razrješenju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, jer dnevni red nije dobio potrebnu podršku.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, na sjednici koja je trajala svega dva minuta i osam sekundi, saopštio je da je glasalo 77 poslanika – 20 njih je glasalo za, 11 protiv, a 46 je bilo uzdržano.

Na dnevnom redu su bile dvije tačke – inicijativa premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje vicepremijera Abazovića i prijedlog da se za tu poziciju izabere ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Portal Aktuelno je ranije najavio,  da inicijative neće biti razmatrane zbog nedostaka kvoruma, što je i formalni početak razvlašćivanja Krivokapića i njegovog kabineta.

Jasno je da su Krivokapić i politika koju reprezentuje danas doživjeli težak poraz, što je uvod u sjutrašnje izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi i konačan odlazak na smetlište istorije najgore izvršne vlasti.

Naravno pod uslovom da Krivokapić danas ne podnese ostavku s obzirom da je danas najavio obraćanje javnosti.

Koliko su predlozi za smjenu Abazovića i imenovanje Spajića elementarno politički nepismeni govori činjenica da čak i da su usvojeni, Vlada bi i dalje ostala sa deset ministara i funkcionisala bi još jedan dan, odnosno do petka kad će joj najvjerovatnije biti izglasano nepovjerenje u Skupštini!? Podsjetimo, ministar pravde Vladimir Leposavić je razriješen još prije skoro osam mjeseci. Čini se da ovakve glupe političke poteze poput Krivokapićevih, nije povukao niti jedan premijer u Evropi, bar da je poznato.

Sjutra u deset sati na dnevnom redu Skupštine je još jedna suluda inicijativa Krivokapića o skraćenju mandata aktuelnom Parlamentu. Ta inicijativa plod je jasne nervoze Krivokapića i njegovog neukog kabineta pošto ne postoji nijedan razlog za skraćenje mandata, a taj predlog je posebno opasan jer je urađen bez konsultacija sa predstavnicima svih političkih partija u parlamentu.

Za isti dan u 11 sati zakazana je sjednica na kojoj će se raspravljati o padu Vlade i ta inicijativa ima dovoljnu podršku za razmatranje, ali i izglasavanje. To će značiti i formalni pad Vlade Zdravka Krivokapića. Taj pad Vlade biće jasan poraz Krivokapića, njegovih mentora iz SPC, inostranih bezbjednosno-obavještajnih i političko-propagandnih centara i političara populista u liku Demokrata i raznih danilovića, milačića, jasnije rečeno marginalaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
03.02.2022-12:42 12:42

Nije mi zbog njega nego mi je zbog cerki!Srce da ti prepukne.

MUSTAFA
03.02.2022-13:31 13:31

Odlazite nikadv se viise ne gledali napunili ste dzepove i sad polako trosite po Srbiji vazda ste CG palili i unistavali!