Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

CRNA GORA ne LJUBI LANCE: Kreće razvlašćenje Krivokapića, njegovih mentora i populista – dolazi vrijeme realne evropske budućnosti!

Pad Vlade biće jasan poraz Krivokapića, njegovih mentora iz SPC, inostranih bezbjednosno-obavještajnih i političko-propagandnih centara i političara populista u liku Demokrata i raznih danilovića, milačića, jasnije rečeno marginalaca.

Poslanici u Skupštini Crne Gore danas bi trebalo da razmatraju predlog odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, o razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Takođe, na dnevnom redu je i predlog da se na njegovo mjesto izabere ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Prema najavama, te inicijative vjerovatno neće biti ni razmatrane zbog nedostaka kvoruma, što je i formalni početak razvlašćivanja Krivokapića i njegovog kabineta.

Koliko su ti predlozi premijera elementarno politički nepismeni govori činjenica da čak i da se usvoje, Vlada bi i dalje ostala sa deset ministara i funkcionisala bi još jedan dan, odnosno do petka kad će joj najvjerovatnije biti izglasano nepovjerenje u Skupštini!? Podsjetimo, ministar pravde Vladimir Leposavić je razriješen još prije skoro osam mjeseci. Čini se da ovakve glupe političke poteze poput Krivokapićevih, nije povukao niti jedan premijer u Evropi, bar da je poznato. Posebno je problematično, što Krivokapić i većina njegovih ministara i dalje misli da su u pravu,  a kad ljudi na najodgovornijim državnim pozicijama vjeruju u zablude to je veliki problem.

Za smjenu Abazovića za sada je jedino DF, ali se taj potez može smatrati kao tipično politički, bez ikakve štete. Demokrate su se predomislile, iako su ispod žita kako oni to vazda i rade, podržavali predlog da se eliminiše Abazović iz vlasti. Na tome su i radile još od septembra prošle godine. Razlog zašto su sada uzdržane, vjerovatno treba tražiti u činjenici da su očito svjesni da pojedini potezi poput protesta nijesu dali željeni efekat, a sve više se i govori o svađi u toj stranci između predsjednika Alekse Bečića i bukadžije Moma Koprivice. O čemu se radi i da li je još stranačkih funkcionera uključeno u taj sukob ne može se sa sigurnošću reći, ali da postoji sukob sasvim je izvjesno!

Petak dan za pad Vlade

Naredni dan u deset sati na dnevnom redu je još jedna suluda inicijativa Krivokapića o skraćenju mandata aktuelnom Parlamentu. Ta inicijativa plod je jasne nervoze Krivokapića i njegovog neukog kabineta pošto ne postoji nijedan razlog za skraćenje mandata, a taj predlog je posebno opasan jer je urađen bez konsultacija sa predstavnicima svih političkih partija u parlamentu. Za isti dan u 11 sati zakazana je sjednica na kojoj će se raspravljati o padu Vlade i ta inicijativa ima dovoljnu podršku za razmatranje, ali i izglasavanje. To će značiti i formalni pad Vlade Zdravka Krivokapića. Taj pad Vlade biće jasan poraz Krivokapića, njegovih mentora iz SPC, inostranih bezbjednosno-obavještajnih i političko-propagandnih centara i političara populista u liku Demokrata i raznih danilovića, milačića, jasnije rečeno marginalaca.

To će takođe biti epilog priče za one koji su u ovih 14 mjeseci preko Vlade činili sve da Crnu Goru privole i uvuku u SRPSKI SVET u svim sferama. Pad Vlade predstavljaće najasniji DOKAZ da CRNA GORA ne LJUBI LANCE. Uzalud svi novci, popovi, raznorazni strani agenti, biznismeni i oni koji su se taman zalećeli u poharu Crne Gore.

Vrijeme buduće

Najavljeni pad Vlade u petak popodne daće nadu u optimizam i vjeru da se Crna Gora mora vratiti na evropski put i sistem vrijednosti koji je profilisala još 2006. godine kada je jasno rekla DA za nezavisnu i samostalnu državu.

Nakon što Vlada padne u roku od 30 dana stranke mogu da zatraže od predsjednika mandat za sastav nove vlade, ali uslov je da imaju podršku najmanje 41 poslanika. Sudeći prema sadašnjim najavama, nova vlada imaće podršku 49 poslanika, jer će pored URA, partija manjina, sadašnje opozicije predvođene DPS podršku dati SNP. Broj 49 je važan da bi se mogli izabrati gotovo kompletan pravosudni sistem, jer v.d. stanje traje bezočno dugo, što nanosi direktnu štetu svim građanima i evropskom putu Crne Gore.

Pred novom Vladom je ozbiljan zadatak da ovu sluđenost i opčinjenost ponižavanjem i urušavanjem svega što je crnogorsko beskompromisno zaustavi i tako i stvori ambijent da se taj naum srpskog sveta zauvijek ukine, jer je nespojiv sa sistemom vrijednosti koji se vjekovima u Crnoj Gori afirimiše.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zvalo
03.02.2022-07:31 07:31

Kazna Bozja od Cetinja 5 septembra  Sve ce se znat ko je i zasto je zlo pocinijo !  98% Gradjana Cetinja misli da je Cetnik Becic sve to ucinijo jer Krivokapic je pobozan i niko ne vjeruje da je on- sva zla se cine CG su SCetnicki ESELJEVSKI DEMOKRATE !
Nikoga majka nije rodila da:

-čini zlo
-podržava zločin
-ukida tuđe mišljenje
-ne voli svoju zemlju
-briše istoriju
-mrzi svoje porijeklo
-blati tuđu religiju
-radi protiv svog naroda
-linčuje po komandi
-botuje i spinuje
-širi mržnju
-bude izdajnik

SaraPG
03.02.2022-08:18 08:18
Reply to  Zvalo

Za esktremno, terorističko ponašanje na Cetinju su vas jako malo tukli i odlično ste prošli. Za takvo ponašanje u USA ili EU, pržili bi vas elektroškokerima, hapsili i mnogo žešće tukli pendrecima. Odlično ste prošli …

gagi
03.02.2022-10:27 10:27
Reply to  SaraPG

draga SaricePG nadji nekog da ti gadje tog cetnika izmedju noga,bit ce ti lakse,ako ne,ti se sitana napusi tvojim svetosavcima,samo pazi da se ne pregrijes SaricePG.

Velikan
03.02.2022-10:28 10:28
Reply to  SaraPG

Hvala sto smo dobro prosli i sto su kako nas nazva zivi teroristi i ekstremisti na CETINJU nikad Cetnicima Okupatorskim vise dozvolit necemo vladat CG a dobro znamo sta nam mislite i sa koje nam strane vjetar duva ! Samo da znate Crnogorci svaka zla vasa pamti a nikad ne vraca zato smo i poznati u svijetu da nikad nikom nijesmo zlo ucinjeli -PONOS I CAST CRNOGORSKA CE VAZDA ZIVJETI !!Puknite dusmani !
Nas je život planinski i morski
Volimo ovaj kamen crnogorski !

Safet
03.02.2022-08:11 08:11

Pored svih Bogova i svetaca, uključujući i Nola brata Srbina, litijaških pričešćenja, helikopterskih ustoličenja,miholjskih kozaka, pravoslavnih bratstava, grbaljskih polutica,nikšićkih šajkača,cetinsjkih suzavaca, pa evropskih povišica ,šarenih laža i kotorskog karusela do stuba strama,ispod gradskog sata, otkucava im potonji cas!!!
Moj je život planinski i morski
Volim ovaj kamen crnogorski !!  HALID BESLIC
OJ  CETINJE GRADE MOJ !!!!

SaraPG
03.02.2022-09:31 09:31
Reply to  Safet

Kakve veze vi muslimani imate sa Cetinjem? Hoćete li tamo đžamiju graditi?

gagi
03.02.2022-10:24 10:24

A kako je zinuo nesrecni Milacic ka da zube plombira,no dobro je da mu Nikola Kandic ne “stavi usta”onu rabotu ka mu zeni dje treba,jada.

Čuperak
03.02.2022-10:49 10:49

Izabrati novu vladu iduće nedjelje. I odmah smijeniti direktore Cedisa, Cges, Rtcg, Monteputa i sve ove po dubini što arče zemlju