Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupljeno 9.840 potpisa podrške Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti

Ovom prilikom zahvaljuju svima  koji su dali podršku peticiji, jer crnogorske manastire i crkve gradili su Crnogorci i svi građani Crne Gore na svojoj zemlji i u svojoj državi.

,,Amanet”, kao građanska i neprofitna organizacija okupljena oko ideje i potrebe da se zaštite osnovna ljudska i građanska prava, ispunila je svoj cilj – skupljeno je ukupno 9.840 potpisa i to 7.268 svojeručna potpisa, kao i 2.572 elektronska potpisa, u prilog donošenja novog zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori, saopšteno je iz ove organizacije.

Aktivnosti ,,Amaneta”, kako ističu,  podržali su crnogorski građani svih vejroispovijesti i ova peticija ujedinila je sve dobromisleće ljude, kojima je Crna Gora na srcu, njena multikulturarnost i multikonfesionalnost.

,,Prije više od godinu dana, u želji da živimo u svojoj domovini dostojanstveno i da budemo svoji na svome, pokrenuta je peticija sa zahtjevom da se donese novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti pod nazivom: ,,Za ukidanje svih nezakonitih upisa SPC nad crnogorskim manastirima i crkvama i vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori”. S obzirom na to da je u međuvremenu urađen prijedlog ovog Zakona, koji je dobio i pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, koji je sada u skupštinskoj proceduri, podnoseći prikupljene potpise možemo konsatovati da je naš cilj u dijelu predlaganja zakona ispunjen i da slijedi postupak njegovog usvajanja, primjene i ostvarivanja ciljeva zbog kojih je inicirano njegovo donošenje”, navode oni.

Ovom prilikom zahvaljuju svima  koji su dali podršku peticiji, jer crnogorske manastire i crkve gradili su Crnogorci i svi građani Crne Gore na svojoj zemlji i u svojoj državi.

,,Stoga oni prevashodno pripadaju državi, odnosno građanima Crne Gore, a ne stranim državama i pojedinim subjektima, koji zloupotrebom crnogorske kulturne baštine i kulturnih dobara narušavaju međunacionalni, međureligijski i međudruštveni sklad u Crnoj Gori”, navode iz Amaneta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve