Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Damjanović:  Nova skupštinska većina da pod hitno izmijeni zadnju verziju Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Ura i SNP imaju šansu da operu obraz koji su ukaljali prilikom glasanja za aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je nanio nemjerljivu štetu Crnoj Gori

Pozivam novu skupštinsku većinu da po hitnom postupku izmijeni  zadnju verziju Zakona o slobodi vjeroispovijesti koja je štetna po interese Crne Gore, saopštio je Aleksandar Damjanović iz Crnogorske kulturne mreže (CKM)

Svjedoci smo, kako je istakao, bili da je Vlada Zdravka Krivokapića izmijenila Zakon o slobodi vjeroispovijesti na način da je kulturno nasleđe Crne Gore oteto od nje.

”Neshvatljivo je da se nije čula spremnost nove parlamentarne većine da se krene u izmjene i dopune ovog nakaradnog zakona. Zanimljivo je da sada  ćute ”patriote” iz SDP-a Raško Konjević i Ranko Krivokapić i śede u Vladi Dritana Abazovića kojeg su nazivali izdajnikom zbog ovog zakona. Zakon o slobodi vjeroispovijesti  treba da bude koncipiran tako da isključivo štititi interese Crne Gore kao i da joj omogući pravo svojine nad vrijednim kulturnim nasleđem koje je izgubila na sraman način”, saopštio je Damjanović.

Kako ističe, Ura i SNP imaju šansu da operu obraz koji su ukaljali prilikom glasanja za aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je nanio nemjerljivu štetu Crnoj Gori.

”Ovaj moj prijedlog je idealna prilika da se ispravi nepravda koja je nanesena Crnoj Gori od onih političkih subjekata koji su se zalagali da naša država postane dio projekta srpskog sveta. Ukoliko istinski nova skupštinska većina želi da služi interesima Crne Gore to mora dokazati izmjenama nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na kraju poručujem Vladi Dritana Abazovića i skupštinskoj većini koja je podržava da interesi Crne Gore ne mogu biti dio bilo kakvih političkih kompromisa”, poručio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mare
29.05.2022-11:45 11:45

Mucno je gledati koliko nikome od ovih politicara nije iskreno stalo do Crne Gore.Crna Gora je postala poligon za ispunjavanje stranackih i licnih interesa.Zalosno.

gagi
29.05.2022-14:33 14:33

Gospodine Damjanovicu a KOJI OBRAZ kad ga nikad nijesu ni URA ni SNP,njima je obraz gu…a. Ne mze im obraz oprati ni Moraca.