Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Abazovićeva amnezija

Škrelja ocjenjuje da se, zbog neodgovornosti i neznanja pojedinaca, ''koji svakim danom svojim postupcima ali i riječima demantuju sami sebe'', Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situciji

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Luiđ Škrelja kazao je kako su prije samog predlaganja i usvajanja državnog budžeta, govorili da on predstavlja skup avanturističkih planova, marketinški i politički pamflet partije u osnivanju tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića.

Kako je naveo, nakon totalnog ekonomskog posrnuća crnogorske privrede, tajnog zaduživanja, zatvaranja brojih preduzeća, rastjerivanja investitora, frapantnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i enormnog porasta inflacije građani su na svojoj koži osjetili efekte i posljedice kompletnog spektra populizama ovog eksperta.

“Podsjetimo da je svesrdnu podršku usvajanju takvog budžeta dala URA čiji lider sa tadašnje pozicije vicepremijera u decembru prošle godine rekao da je Vlada napravila dobar budžet”, kazao je Škrelja.

Međutim, dodaje, javnost je juče bila u prilici vidjeti da se Abazović ipak sjetio pa priznao da je, kako je on to sam rekao, “neko napravio budžet u kome nije dobro planirao prihode”.

“Upravo zbog toga ćemo pomoći odlazećem premijeru da se prisjeti ko je taj “neko”. To gospodine Abazoviću onaj “ekspert” sa kojim ste sjedjeli u prethodnoj vladi, i sa kojim ste se skoro i slikali dok ste ispijali kafu na crnogorskom primorju. To je onaj promašeni Krivokapićev ekspert koji u nedostatku potražnje za njegovom stručnošću i dan danas iz državnog budžeta prima platu na tzv. “bijelom hljebu”. To je onaj koji u svom novoosnovanom pokretu okuplja svoje sljedbenike koji su se, usljed bezidejnosti čime bi se mogli baviti i kako bi zaradili za ličnu egzistenciju, okupili u pokret Evropa sad, kako bi građanima nastavili da prodaju priču o svojim navodnim stručnim kompetencijama”, naveo je on.

Škrelja ocjenjuje da se, zbog neodgovornosti i neznanja pojedinaca, “koji svakim danom svojim postupcima ali i riječima demantuju sami sebe”, Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situciji.

“Usljed takve činjenice, a poučeni iskustvom iz 30. avgusta 2020. godine, građani nikad više svoje povjerenje neće dati ovakvim šarlatanima”, zaključio je poslanik DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve