Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SKANDAL U NAJAVI Bezbjednosno interesantno lice na kanabeu posred Vlade: Šta će Mladen Kažanegra kod Abazovića!?

S obzirom da je na sastanku bio i Blažo Rađenović, predsjednik borda direktora Morskog dobra, spekuliše se da je Abazović pokušao da posreduje i smiri situaciju na Miločeru i Svetom Stefanu. Koliko je Abazoviću stalo da se problemi u opštini Budva riješe, govori i to što je razgovarao sa bezbjednosno interesantnim jurišnikom iz DF-a, za koga se spekuliše da stoji iza sabotaža Amana.

Vicepremijer Dritan Abazović jedva je politički izašao iz afere zbog kontakata sa Stevanom Simijanovićem, koji se lažno predstavljao kao američki diplomata, a na redu je čini se novi skandal.

Abazović i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković sastali su se juče sa predstavnicima Mjesne zajednice Sveti Stefan, da bi se, kako je saopšteno, informisli o problemima mještana i odnosima sa zakupcima Miločera i Svetog Stefana, kompanijama Aman i “Adriatik propertis“.

Na Twitteru se pojavila fotografija iz kabineta na kojoj se nalazi i Budvanin Mladen Kažanegra! Kažanegra je osoba koju su Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije označili jasno kao “bezbjedonosno interesantno lice” i osobu koja je osuđivana, ali i više puta privođena zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika!

Kažanegra je odbornik Demokratskog fronta i predsjednik MZ Sveti Stefan. Poznat je po tome što izdaje apartmane i navodno je zadužen za sve ”pohode” na Aman.

Kako su mediji objavili, predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan održali su juče prvo sastanak sa ministrima ekonomskog razvoja i ekologije, kao i rukovodstvom Javnog preduzeća „Morsko dobro“, na kom su predstavili probleme sa kojima se suočavaju, ali i naglasili da nijesu smetnja poslovanju zakupaca, kompanijama „Adriatik propertis“ i „Aman“.

S obzirom da je na sastanku bio i Blažo Rađenović, predsjednik borda direktora Morskog dobra, spekuliše se da je Abazović pokušao da posreduje i smiri situaciju na Miločeru i Sv.Stefanu. Koliko je Abazoviću stalo da se problemi u opštini Budva riješe, govori i to što je razgovarao sa bezbjednosno interesantnim jurišnikom iz DF-a.

Na internet prezentaciji potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nije objavljena informacija sa kim se sastao niti u kojem svojstvu je Kažanegra prisutan. Uočiljivo je sa fotografije da je sastanku prisustvovao i njegov savjetnik Miodrag Laković. Laković je nekada bio visoki funkcioner podgoričke Policije koji je bio zadužen za suzbijanje narkotika.

Upravo dugogodišnji rad Lakovića u Policiji sigurno su ga navodili na ime Mladena Kažanegre.

Kažanegra ima pet krivičnih prijava (2001. 2002. 2015.) i to za djela „izazivanje opšte opasnosti“, „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava“, „nasilničko ponašanje“ i „učestvovanje u tuči“. Zvanični podaci govore da je Kažanegra osuđivan pred Sudom u Kotoru, ali za svako djelo mu je propisana mjera „upozorenja“,  dok je samo dobio uslovnu kaznu zbog tuče u kojoj je učestvovao.

Kažanegra je vrlo aktivni učesnik na protestnim okupljanjima koja se održavaju na teritoriji opština Budva. Prema dobro poznatim podacima, Kažanegra je sa bliskim osobama organizovao blokadu saobraćajnica u Budvi kada je parlament raspravljao o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i pravnom statusu vjerskih zajednica. Za Kažanegru se može konstatovati da je tada bio aktivan u animiranju što većeg broja građana da se pridruže blokadi i na sličnim opozicionim skupovima, a nerijetko je i nasilan prema neistomišljenicima.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
11.06.2021-06:42 06:42

Koliko ovaj pingvin nisko pada! Kriminalci dokazani i pokazani ,,valjda ,, partneri za nove tendenser! Zemljo orvori se ko zauze fotelje crnogorske!