Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sindikat Uprave policije Srećku Crnogorcu: Ne prijeti praznom puškom časnoj policiji

“Kada odlično znamo kakva je paralelna struktura postojala devedesetih godina, ko je bio njen mentor i zagovornik u Crnoj Gori, sa kojom skrivenom i opasnom agendom je bila formirana i kuda bi djelovanje te paravojne formacije tada odvelo da je crnogorska policija nije u tome spriječila”, navode u Sindikatu

Sindikat Uprave policije, najoštrije je osudio prijetnje savjetnika kandidata za mandarata Zdravka Krivokapića, Srećka Crnogorca upućene policijskim starješinama i službenicima.

Ilustracija

“Izvjesni Srećko Crnogorac nema ni znanje, ni stručnost ni legitimitet da bi mogao sebi da da za pravo da komentariše susret policijskih starješina pa makar to bila i svečana prilika kao što je koktel povodom vlastitog praznika. Još manje Crnogorac, kao neko ko nije izabrani predstavnik naroda, ima pravo i legitimet da sa pozicije filozofa i politikologa, kako se predstavlja u javnosti, uopšte komentariše policijske aktivnosti i da samim tim i izvrće prirodu ovog svečanog čina održanog na javnom i svima dostupnom mjestu, nazivajući ga tajnim”, navode u Sindiatu.

Sramotno je, ističu, što uopšte spominje „paralelne strukture“ u smislu policije kao dijela službe bezbjednosti.

“Kada odlično znamo kakva je paralelna struktura postojala devedesetih godina, ko je bio njen mentor i zagovornik u Crnoj Gori, sa kojom skrivenom i opasnom agendom je bila formirana i kuda bi djelovanje te paravojne formacije tada odvelo da je crnogorska policija nije u tome spriječila”, navode u Sindikatu.

Jasno poručuju da je Uprava policije Crne Gore bila i ostala časna služba.

“Policijske starješine, kojima Crnogorac uz neprimjerene komentare date bez ikakvih kompetencija još i nezakonito prijeti, iako nova Vlada još uvijek nije formirana i on još uvijek nije sjeo ni u jednu zvaničnu fotelju, su dugogodišnje starješine koji su odgovorni i časni pojedinci, profesionalci koji su brinuli i brinu o bezbjednosti i dobrobiti svih građana naše domovine Crne Gore”, navode u Sindikatu.

Rad policije je, kroz više uspostavljenih mehanizama kontrole, javan i podložan kritici i odgovornosti, pa u Sindikatu pitaju čega se to Crnogorac plaši.

“Ako se plaši da starješine i policijski službenici neće trpjeti nezakonite namjere i najave otkaza i težih posljedica, u pravu je i ima čega da se plaši. Na svaki pokušaj progona zaposlenih u policiji Sindikat Uprave policije će odgovoriti masovnim izlaskom na ulice i otkazivanjem poslušnosti bahatim pojednicima”, ističu u Sindikatu.

Crnogorska policija će, poručuju, uvijek poštovati slovo zakona i neće dozvoliti da se sa njom postupa na nečastan, nezakonit i sramotan način kako to zdušno najavljuje i obećava Crnogorac.

“Mi mu ovim putem pak obećavamo da će svaki pripadnik crnogorske policije biti maksimalno pravno i na svaki drugi legitiman način zaštićen i da progon časnih policijskih službenika i službenica neće uspjeti. Crnogorcu poručujemo i da bi bilo primjereno da objave koristi za bavljenje svojim poslom, ma koji on bio, uz nadu da društvene mreže ubuduće neće uzurpirati teorijama zavjere o tajnama i doušnicima kada policijske starješine nakon koktela budu održavale redovne kolegijume. Davno je crnogorski državnik, pjesnik i filozof Petar Petrović Njegoš rekao: „ Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom“, zaključuje se u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve