Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Šuškavčević: Iskazana volja da se policijskim službenicima februarska zarada isplati uvećana, shodno važećim zakonskim propisima

Sindikat UP je, dodaje, Kolektivnim ugovorom već ispregovarao uvećanje koeficijenata 10 odsto, što je i primijenjeno obračunom za januar 2024.god. Očekujemo da će se naći model i obezbijediti nedostajuća sredstva za isplatu zarada uvećanu za 20 odsto po odluci Vlade, i u tom pravcu ovaj Sindikat daje punu podršku

Očekujemo da će se naći model i obezbijediti nedostajuća sredstva za isplatu zarada uvećanu za 20 odstopo odluci Vlade, i u tom pravcu ovaj Sindikat daje punu podršku, kazao je predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević. 

Kako je naveo, radi potpune istine i tačnog informisanja policijskih službenika, kao i zainteresovane javnosti, Sindikat Uprave policije Crne Gore, kao jedini reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova, navodi da su u toku aktivnosti pronalaženja modela kojim bi se obezbijedila nedostajuća novčana sredstava za isplatu ostvarenog dodatka na zaradu policijskih službenika, (uvećanje koeficijenata po KU za 10% i isplata po odluci o dodatku na određenim radnim mjestima od 20%), ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je sa sindikatima organizovao više radnih sastanaka.

“Tom prilikom od strane starješine iskazana je volja i spremnost, da se policijskim službenicima februarska zarada isplati uvećana po oba osnova, a shodno važećim zakonskim propisima. U cilju dobre prakse, obostrane saradnje, Sindikat UP je prihvatio predlog ministra Šaranovića, da aktivno učestvuje u aktivnostima po ovom pitanju, a sve u cilju da se postigne dogovor, a to je da se zaposlenima vrati dodatak na zaradu koji je neosnovano ukinut sa januarske zarade”, rekao je Šuškavčević.

Sindikat UP je, dodaje, Kolektivnim ugovorom već ispregovarao uvećanje koeficijenata 10 odsto, što je i primijenjeno obračunom za januar 2024.god. Očekujemo da će se naći model i obezbijediti nedostajuća sredstva za isplatu zarada uvećanu za 20 odsto po odluci Vlade, i u tom pravcu ovaj Sindikat daje punu podršku.

“U vezi javnog nastupa predsjednika Nezavisnog sindikata policije i iznošenja netačnih informacija u vezi KU iz kojeg i oni sami crpe benefite, dovoljno je reći da nisu reprezentativni u skladu sa odredbama Zakona o radu, nijesu mogli učestvovati u izradi ovog akta”, kazao je predsjednik Sindikata Uprave policije.

Takođe, kako je istakao, Sindikat UP predstavlja više od 80 odsto zaposlenih u MUP-u i neće dozvoliti da neko ko predstavlja 10% zaposlenih, vodi riječ, a posebno da iznosi netačne informacije koje nijesu u interesu nijednog zaposlenog u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Imamo snage i volje da rješavamo sve probleme na koje nailazimo.

“Predstavnici ovog nereprezentativnog sindikata u svojim javnim nastupima iznose niz neistina na račun Sindikata UP i očigledno su takvi nastupi usmjereni prema svojim ličnim interesima, njima dobro znanim, a istovremeno neistinama nanose štetu policijskoj organizaciji u cjelini”, dodaje Šuškavčević.

Sindikat Uprave policije se, poručuje, ne bavi medijskim nastupima, već nastoji da riješi egzistecijalne probleme policijskih službenika, sa kojima se svakodnevno susrijećemo.

“Na tome ćemo istrajati koristeći sve modele sindikalne borbe za prava zaposlenih, o čemu će naše članstvo biti blagovremeno upoznato”, zaključio je Šuškavčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve