Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Logično da Spajić bude mandatar, niko nema blanko podršku SD-a

Šehović je istakao da Spajić u Socijaldemokratama može imati kvalitetnog sagovornika ako istinski bude na stanovištu da je Crnoj Gori potrebna suštinska, proevropska, NATO i vlada sa karakterom prijatelja međunarodnoj zajednici

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović poručio je da je logično da Milojko Spajić bude mandatar, budući da je Pokret “Evropa sad” osvojio najviše mandata, ali da to ne znači da će on ili bilo ko drugi imati blanko podršku SD-a. Istakao je da Spajić u Socijaldemokratama može imati kvalitetnog sagovornika ako istinski bude na stanovištu da je Crnoj Gori potrebna suštinska, proevropska, NATO i vlada sa karakterom prijatelja međunarodnoj zajednici.

“Ako želi vladu koja je formirana pošto-poto i koja bi bila posvađana sa EU, onda je to put u nestabilnost i ne vidimo razlog ni za razgovorima na temu oko buduće vlade. Nijesmo spremni da zarad fotelja pogazimo principe za koje se zalažemo”, kazao je Šehović nakon sastanka sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem na Cetinju.

Socijaldemokrate, dodaje on, smatraju da je Crnoj Gori pod hitno potrebna stabilna i politička vlada, te da će samo kao takva moći da se nosi sa izazovima koji su ostali u nasljeđe od odlazeće, kako je rekao, karikature od vlade.

“Preduslov, po nama, nije u brojevima, već u vrijednosnom konsenzusu koji je potrebno postići u paralamentu. Zagovaramo parlamentarnu većinu koja bi iskreno bila okupljena oko proevropskog, NATO, građanskog, sekularnog i antifašističkog društva”, istakao je predsjednik SD-a.

Poručio je i da niko nije obezbijedio dovoljnu podršku.

“Vrijednosna većina koja bi tvorila parlamentarnu većinu morala bi da bude većina koja ni trenutak ne bi imala dilemu da li se aktivnosti u Rusiji mogu okarakterisati kao agresija, da li su na pravoj strani Ljubo Čupić ili njegovi dželati, te da li su haški osuđenici raztni zločinci ili heroji nacije…”

Šehović je naveo da bi sve suprotno predstavljačo avanturizam i bio bi uvod u političku nestabilnost.

“Nijesmo zagovornici pravljenja parlamentarne većine pošto-poto od strane političkih subjekata, čiji presjek zajedničkih politika je prazan skup. Mislimo da bi takva parlamentarna većina vjerovatno bila u kapacitetu da iznjedri nestabilnu vladu. Prosto, nekad je manje više”, dodao je on.

Sa predstavnicima Socijalističke narodne partije Milatović će se sastati u 14 časova.

Predsjednik će sa predstavnicima Hrvatske građanske inicijative razgovarati u 16 časova.

Ranije danas, imao je konsultacije sa predstavnicima GP URA.

Milatović je juče razgovarao sa liderima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije.

Aleksa Bečić i Ervin Ibrahimović podržali su Milojka Spajića kao mandatara, dok je Milan Knežević ponovio da bi mjesto predsjednika parlamenta trebalo da pripadne koaliciji Za budućnost Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
02.08.2023-14:24 14:24

I ovaj smrad bi da ucenjuje. Špic u dupe, pa pravi vladu u senci sa DPSom…