Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Da bi građanska Crna Gora pobijedila, mora i građansko Tuzi da pobijedi

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, Šehović je istakao da će to izvjesno biti ''velika pobjeda koja će označiti početak političkog zaokreta od politike koja je u svojoj suštini anticrnogorska, antigrađanska i antievropska''

Da bi Crna Gora bila građanska, mora i Tuzi da bude građansko! Da bi građanska Crna Gora pobijedila, mora i građansko Tuzi da pobijedi! A ono ne može biti do kraja građansko bez naše koalicije u lokalnoj vlasti. Malesija mora biti ono što je vazda bila, malo mjesto velikog srca, dovoljno komotno za različite kulture, vjere, običaje, odnosno za sve narode koji u njoj žive, a kojima je, uprkos različitostima, zajedničko to što nikad, ali nikad, nijesu kalkulisali niti sa Crnom Gorom, niti sa njenim vitalnim nacionalnim i građanskim interesima, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crna Gore (SD) Damir Šehović na završnoj konvenciji koalicije „Pravim putem“, koju pored SD-a čine DPS, DUA i BS, a koja je sinoć održana u Tuzima.

Šehović je u svom govoru istakao da je multietničko Tuzi već pobijedilo čak i prije nego je izborna trka krenula. Ovaj uspjeh, prema Šehovćevim riječima, je posljedica “sklapanja ove široke koalicije koju čine dvije građanske i dvije nacionalne partije”.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, Šehović je istakao da će to izvjesno biti “velika pobjeda koja će označiti početak političkog zaokreta od politike koja je u svojoj suštini anticrnogorska, antigrađanska i antievropska”.

„Pobjeda na predsjedničkim izborima će biti i zaokret od „politike ćeranja“ po Crnoj Gori, koju od 2020. godine na ovamo nažalost gledamo, a koje je najviše izraženo prema Crnogorcima, manje brojnim narodima i svima onima koji ovu državu nose u srcu i brane njeno dostojastvo jer nemaju, za razliku od nekih, rezervnu. Mnogo ozbiljnije predstavnike takvih retrogradnih ideologija, od ovih naših današnjih, je uz našu pomoć, pomoć građanskih i nacionalnih partija Milo Đukanović u prethodnih gotovo tri decenije nebrojeno puta pobjeđivao. Zato bi pravedno bilo da baš on, sve njih skupa onako ujedinjenje u pokušaju da satru sve što je Crnogorsko i građansko u Crnoj Gori, još jednom pobijedi. U prvom ili drugom krugu, sasvim je svejedno. Kako bi nakon toga, ovoga puta za vazda, duh nacionalizma, koji su tzv. oslobodioci iz 2020. godine vrlo namjerno i vrlo perfidno pustili iz boce, konačno sa ovih prostora nestao“, kazao je Šehović.

Foto: SD

Nakon toga će, poručio je lider SD-a, biti mnogo lakše da na parlamentarnim izborima “stavimo tačku na političku i civilizacijsku agoniju i na brukanje Crne Gore”.

“Pobjeda na parlamentarnim izborima će staviti tačku na političke karijere onih koji izdaju pokušavaju da nam predstave vjesnikom slobode. Vrijeme je da im kažemo dosta!“, zaključio je Šehović, uz podsjećanje na riječi nekadašnjeg predsjednika SAD-a: „Ako ne mi, ko? Ako ne sad, kad“?

Foto: SD

Na konvenciji je, pored kandidata za odbornike, govorio i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, predsjednik DUA-e Mehmed Zenka i poslanik BS-a Suljo Mustafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve