Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Crna Gora, to su njeni ljudi

Jer, dodao je, naša vjera u evropsku Crnu Goru nikad nije ni bila stvar puke ideologije i političkih nadgornjavanja

“Uvaženi građani, Dan kad obilježavamo jedan od najvažnijih datuma u našoj istoriji, mora nam služiti kao podsjetnik na to šta je zaista važno i kako se kao država odnosimo prema sopstvenom nasljeđu. Mudro, dostojanstveno i nepokolebljivo, na ponos svih koji su živote vezali za ovu zemlju, maja 2006. izvojevali smo jednu od najvećih pobjeda. Ne puškom, već olovkom. Ne protiv nikoga, već za sve nas. Da samostalno krojimo sudbinu i gradimo budućnost u skladu sa sopstvenim vrijednostima i idejama”, poručio je lider SD-a Damir Šehović.

Prema njegovim riječima, državnička politika volje i odlučnosti da tada, kada se činilo nemogućim, vjeruje u to nemoguće, ima na šta da bude ponosna.

“Baš kao što neka nova politika sada ima obavezu da poštuje to nasljeđe, bez kojeg nikad ne bi bila u prilici da obnaša vlast u Crnoj Gori. Takav odnos bio bi znak političke zrelosti, koja je jedini garant za budućnost građana. Da li te zrelosti ima dovoljno da ne uruši najveća unutrašnja i spoljnopolitička dostignuća, pokazaće vrijeme. I mada ne obećavaju oni koji su procijenili da danas ne treba da se vijore zastave zemlje u kojoj imaju privilegiju da budu vlast, ona superiorna, demokratska, građanska i suverenistička politika, vjeruje u bolje. Vjerovali smo 2006. kad se činilo nemogućim, pa kako ne bismo sad”, rekao je Šehović.

Jer, dodao je, naša vjera u evropsku Crnu Goru nikad nije ni bila stvar puke ideologije i političkih nadgornjavanja.

“Crna Gora je ideja o EU članstvu, progresivnoj ekonomskoj politici i kulturnom blagu koje se mora sačuvati. A najviše od svega, Crna Gora su… njeni ljudi. Oni koji, nezavisno od politike koju podrzavaju, znaju da razlikuju vlast i državu. Znaju da ne mrze ono drugačije. Znaju da, ako su vezali svoje živote za Crnu Goru, onda je ona njihova, a oni njeni. I znaju da se iz mržnje dobijaju bitke, ali samo se iz ljubavi dobijaju ratovi. Ljubavi prema porodici, prijatelju, sugrađaninu. Jer, oni su Crna Gora. Da je vječna”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve