Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

SDP presložio amandman: Traži 2,2 miliona eura za nabavku stacionarnih radarskih sistema

,,Crna Gora je jedina zemlja regiona koja nema sistem stacionarnih radara koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja posebno tokom turističke sezone''

Klub poslanika Socialdemokratske partije u Skupštini Crne Gore predložio je amandman na budžet za 2022. godinu kojim je tražen iznos od 2,2 miliona eura koji je potreban za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema, čija se nabavka najavljuje već nekoliko godina, saopštio je šef Medijskog pula SDP-a Mirko Stanić.

Crna Gora je, istakao je Stanić, jedina zemlja regiona koja nema sistem stacionarnih radara koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja posebno tokom turističke sezone.

“Svjedoci smo brojnih saobraćajnih nesreća u kojima, nažalost, najviše stradaju mladi ljudi. Stacionarni radarski sistemi bi se prioritetno postavili u područjima gradskih naselja u blizini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, a na magistralnim putevima na mjestima na kojima su česte saobraćajne nezgode. Na ovaj način se značajno povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju, dok se vrši dodatno sankcionisanje bahatih vozača koji svojim ponašanjem ugrožavaju živote i imovinu građana”, kaže on.

Prema njegovim riječima uvođenjem ovih sistema bi se smanjila potreba i za prisustvom većeg broja saobraćajnih policajaca, čime bi se u kratkom periodu izvršile uštede u budžetu.

“Smatramo da oko pitanja poput ovih moramo izbjeći partijsko-politička nadgornjavanja i naći način da se ovaj bitan segment za bezbjednost saobraćaja realizuje, jer smo sličan amandmanski predlog dali i prethodnih godina”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve