Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

SDP: Mora se nešto krupno i temeljno mijenjati u Prijestonici

Duboko svjesni da je Prijestonica, prema njihovim riječima,  zbog lošeg upravljanja, nemara, nebrige dovedena u ovakvo stanje i da je vrijeme konačno da se ona vrati sebi

Kao građanke i građani Cetinja, građanski aktivisti i slobodni pojedinci, suočeni sa ozbiljnošću aktuelnog društveno-političkog trenutka i sistemskom stagnacijom razvoja grada, uoči lokalnih izbora odlučili smo se da, kao ljudi zaintresovani za sudbinu naše Prijestonice, zajedno sa SDP-om, kao izvornom suverenističkom partijom, kreiramo koncept koji je javnosti predstavljen kroz listu “SDP i Građani – svim srcem za Cetinje”, saopšteno je iz Socijaldemorkatske partije (SDP).

“Željeli smo time da kroz ponudu jedne potpuno drugačije vizije razvoja i upravljanja gradom, pomognemo da se prekine dugogodišnji trend ekonomskog, socijalnog, demografskog, bolje reći, sveopšteg propadanja Cetinja”, navodi se u saopštenju.

Duboko svjesni da je Prijestonica, prema njihovim riječima,  zbog lošeg upravljanja, nemara, nebrige dovedena u ovakvo stanje i da je vrijeme konačno da se ona vrati sebi.

“Da bude snažna, ponosna i svoja, a ne da ga se razne partijske centrale sjete samo onda kada treba da budemo posljednji stub odbrane Crne Gore, što jesmo bili i vazda ćemo biti.I bili su izbori i prošli su izbori, i građani su jasno dali svoj sud i poručili da na ovaj način više ne može i da se nešto krupno i temeljno u našoj Prijestonici mora mijenjati. I da povratka na staro nema – da smo više siti partijskih kombinatorika, neodgovornog odnosa, tretiranja Cetinja kao plijena. I da danas, nakon toliko godina lošeg upravljanja neko pomišlja da treba da se nastavi pogrešnim putem”, navedeno ej u saopštenju.

Mi mislimo da je konačno vrijeme, kako du pojasnili,  “za novo, bolje, progresivnije, otvoreno za sve koji mogu pomoći Cetinju, bez obzira na partijsku knjižicu”.

“Da se oko Cetinja počnu malo više pitati i građani koji nijesu partijski angažovani, oni koji svim srcem vole našu Prijestonicu. Da pokažemo malo više odgovornosti, da ne gledamo sve kroz partijski interes, brojeve, izborne matematike, kalkulacije i slične stvari, već da se podsjetimo da su ovdje u pitanju naši građani koji žele bolji život”, dodaje se u saopš’tenju.

Zato ćemo u okviru liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” ostati do kraja, poručuju oni,  “nepokolebljivo na svojim pozicijama odbrane našeg koncepta, svjesni i sigurni da bolje vrijeme dolazi sa novim i stručnim ljudim koji su spremni da vode grad na putu njegovog oporavka i obnove”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.02.2022-22:42 22:42

Neće vam biti prvina da sa četnicima napravite vlast, već imate iskustvo u Kolašinu Kotoru Budvi i Tivtu….

B.Zekovic
09.02.2022-02:00 02:00

Odje nesto nije u redu sa ovim saopstenjem. nJEGA daje SDP u ime liste SDP i Gradjani. Nije tacno da su gradjani Cetinja nedvosmisleno reklki da zele takve promjene kakve zastupa SDP, jer je ubjedljivo najveci broj gradjana glasao za listu DPS. Znacajan broj gradjana glasao je i za listu SDP I GRADJANI, ali samo u obimu da vlast moze formirati i SDP I GRADANI bez DPS-a, uz podrsku profasistickih partija URA i Demokrate, i apsolutno izvitoperene suverenisticke politicke grupacije Stara garda LSCG. Politicko ponasanje URE i Demokraske je unistavajuce za CG. Stara garda LSCG iskazuJe sve elemente ponasanja, rezonovanja… Pročitaj više »